Translate

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η Τάντρα διδάσκει μια πνευματικά εκπληρωμένη ζωή.

Στην Tantra Yoga δίνουμε μεγάλη έμφαση στη σημασία της αυθεντικότητας, αλλά τι σημαίνει στην πραγματικότητα "αυθεντικότητα"; 

Στην πραγματικότητα είναι μια έννοια που μπορούμε να εξερευνήσουμε σε διαφορετικά πλαίσια για πνευματικά εκπληρωμένη ζωή.


ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Πριν μπορέσουμε να ονομάσουμε ένα μονοπάτι ή πρακτική «αυθεντικό», κοιτάζουμε την πηγή και τον στόχο του. Δεν είναι όλα τα παλιά καλά και όλα τα νέα είναι κακά. 

Μπορούμε να αξιολογήσουμε το σύγχρονο μονοπάτι αν:
-Ευθυγραμμίζεται με τις παραδοσιακές διδασκαλίες; 
(Όχι απαραίτητα σε εξωτερική μορφή αλλά στο πνεύμα και το βασικό μήνυμα)

- Ξεπερνάει τον εαυτό του, δείχνοντας προς τη μη-εννοητικότητα, ή μόνο πηγαίνοντας σε περισσότερες ιστορίες και πεποιθήσεις;

-Δημιουργεί μέσα σου μια βαθύτερη αντήχηση ή ηχώ ιερότητας;

Ταυτόχρονα, πιο σημαντικό από την πηγή των διδασκαλιών είναι ότι «στοχεύουν στην υψηλότερη αλήθεια». Αυτό μερικές φορές δεν είναι τόσο προφανές. Αλλά αν έχεις τη φωτιά της αναρρόφησης να καίει μέσα σου, και επιτρέψεις στον εαυτό σου να την ακούσει, τότε θα μπορέσεις να νιώσεις διαισθητικά όταν έχεις βρει κάτι αληθινό.



ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Η πραγματική πνευματική εργασία αρχίζει πάντα με μια ριζοσπαστική αυτοειλικρίνεια.

Όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί που είμαστε με την αποδοχή του ποιος είσαι. Αν δεν αναγνωρίζεις τους δικούς σου περιορισμούς, μπορείς να καταλήξεις με ένα είδος διχασμένης προσωπικότητας ή «πνευματικού εγωισμού» όπου εξωτερικά όλα φαίνονται τόσο φωτισμένα και όμορφα, ενώ εσωτερικά... όχι τόσο πολύ.

Η ατέλεια είναι γεγονός. 
Πρέπει να μπορούμε να το δούμε. Και ταυτόχρονα, η τελειότητα είναι εκεί. Η μορφή είναι απολύτως τέλεια ανά πάσα στιγμή, μια εκδήλωση αυτής της ουσίας που είναι πέρα από το καλό ή το κακό, πέρα από το χρόνο και πέρα από κάθε ανάγκη να βελτιωθεί. Εδώ πρέπει να προσέξουμε να μην πάμε αυτή την ιδέα σε πνευματική παράκαμψη.

Αυθεντικότητα στην τάντρα σημαίνει: Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου, ναι. Αλλά ποιος εαυτός; 

Ο περιορισμένος εαυτός σώματος-μυαλού-εγώ που αντιδρά μόνο σύμφωνα με τις συνθήκες και τα υποσυνείδητα του μοτίβα; 

Ή ο πραγματικός σου Εαυτός, αυτός ο χώρος της άπειρης ελευθερίας και επίγνωσης;

Ακολουθώντας την καθοδήγηση αυτού του αληθινού Εαυτού μπορεί να σας κάνει να ενεργήσετε ενάντια στις παρορμήσεις του περιορισμένου "εαυτού" σας. "Θα πρέπει να ξεπεράσετε μοτίβα και τάσεις που έχουν διαμορφώσει τη συμπεριφορά σας για όλη σας τη ζωή, και αυτό μπορεί να είναι πρόκληση, για να το θέσω ήπια. Αλλά είναι ο τρόπος να ζεις με αυθεντικότητα, με ακεραιότητα με τη δική σου καρδιά.


ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και αληθινοί με τον εαυτό μας πριν μπορέσουμε να σχετιστούμε αυθεντικά με ένα άλλο άτομο. Μόλις καθιερωθεί αυτή η βάση, οι στενές σχέσεις (είτε με φίλους, συντρόφους ή οικογένεια) είναι απίστευτα πολύτιμες στην πορεία. 
Όλοι ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να κρύψουμε τίποτα από ανθρώπους με τους οποίους είμαστε πραγματικά κοντά - αλλά εξακολουθούμε να προσπαθούμε!

Τόσες πολλές σχέσεις έχει μια κοινή ψευδαίσθηση, και οι δύο σύντροφοι βάζουν μια μάσκα από το τι νομίζουν ότι θα αρέσει στον άλλο, σε σιωπηλή συμφωνία δεν κοιτάνε τα σήματα. Τελικά και οι δύο πλευρές κουράζονται από το παιχνίδι ή κάτι προκύπτει τόσο δραματικά που η πρόσοψη σπάει;

Στην ταντρική προοπτική, οι σχέσεις δημιουργούν ένα χώρο στον οποίο και οι δύο σύντροφοι καθρεφτίζονται και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον στο να ξεφλουδίζουν τις μάσκες και τα στρώματα, μέχρι το μόνο που μένει είναι η γυμνή αλήθεια - που μπορεί να είναι μόνο αγάπη.

Ποιους τομείς της ζωής σας θα θέλατε να εξερευνήσετε την αυθεντικότητα;

Aum Tantra Yoga