Translate

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΕΧΕΤΕ ΒΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΘΕΪΚΟ ΟΡΓΑΣΜΟ;

Ο διάλογος εξελίσσεται κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής στη Νέα Υόρκη

Η Κλερ απάντησε: «Πριν γνωρίσουμε τη Μαργκότ, πιστεύαμε ότι το σεξ γινόταν στην κρεβατοκάμαρα και ότι η πνευματικότητα αποκαλύφθηκε στην εκκλησία τα πρωινά της Κυριακής κατά τη διάρκεια της προσευχής."

«Ανακαλύψαμε», καταλήγει ο Ζαν, «ότι η κρεβατοκάμαρά μας είναι ένας ιερός χώρος όπου η αγάπη και το σεξ ενώνονται σαν μια προσευχή που ξυπνά το πνεύμα. "

Οι θεραπευτές λένε συχνά ότι η πρώτη μας ρομαντική εμπειρία έχει μεγάλη επίδραση στον τρόπο που βιώνουμε τη σεξουαλικότητα.
Την πρώτη φορά που έκανα σεξ ήταν μια κοσμική αποκάλυψη, μια άμεση μετάδοση της φώτισης του νου, αυτό που ονόμασα «σεξουαλική φώτιση».

Αυτή η στιγμή της έκστασης σημάδεψε τη ζωή μου. 
Ηταν μια τόσο εκπληκτική εμπειρία, τόσο πέρα ​​από το όραμά μου για τα πράγματα και την πολιτισμική μου κατάσταση, που έπρεπε να βρω έναν τρόπο να ξαναβρώ αυτή τη στιγμή της φευγαλέας χάρης και να την συμπεριλάβω στη ζωή μου με έναν πιο διαρκή τρόπο…

Η αναζήτηση της σύνδεσης μεταξύ της σεξουαλικότητας και της πνευματικότητας έχει γίνει η αναζήτηση ολόκληρης της ύπαρξής μου.

Προσπαθώντας να ενώσω αυτές τις δύο όψεις, έγινα για τριάντα χρόνια «κυνηγός» των εκστάσεων, σε αναζήτηση ενός κρυμμένου θησαυρού μέσα στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή μου.

Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, αναζητώντας παραδόσεις όπου η σεξουαλικότητα και η πνευματικότητα συνδέονται και αποκαλύπτονται μέσω των πρακτικών μιας «γιόγκα της αγάπης» όπου η χαρά του σώματος ανοίγει το μυαλό πέρα ​​από το μυαλό και τη σκέψη.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο οργασμός είναι η πόρτα στην έκσταση που δεν είναι άλλη από τον οργασμό του νου.

Όταν η ενέργεια (η μηχανή της ζωής) και η συνείδηση ​​(η επιθυμία για εξέλιξη) ενώνονται στην αγάπη, ανακαλύπτουμε μια σεξουαλική αλχημεία, η οποία μας μεταφέρει από το ένστικτο της αναπαραγωγής, στη σύντηξη των καρδιών, στη φώτιση του νου.

Αυτή τη στιγμή της προ-οργασμικής έντασης, η ενισχυμένη ερωτική ενέργεια (αναπνοή, φωνή, κίνηση) απλώνεται πέρα ​​από τα όρια του φυσικού σώματος για να μας ανοίξει στον χώρο της διευρυμένης και φωτεινής συνείδησης της έκστασης.

Η αλχημεία της αγάπης είναι μια ενσαρκωμένη πνευματικότητα όπου το σώμα, η καρδιά και η ψυχή βρίσκονται σε μια στιγμή απελευθέρωσης που είναι επίσης ένας διαλογισμός: να είναι εντελώς παρών στον μεγάλο εσωτερικό Εαυτό, στον άλλο, χωρίς προβολή, χωρίς προσδοκία, μένοντας χαλαρή ακόμη και σε στιγμές έντονης απόλαυσης….

Αυτή τη στιγμή, ο εραστής είναι η ενσάρκωση μιας ιερής παρουσίας που αποκαλύπτει τις θεϊκές μας δυνατότητες, την ικανότητά μας να ξυπνάμε μέσα από την αγαπημένη παρουσία και προσοχή.

Συχνά πιστεύουμε ότι δεν βιώνουν όλοι αυτές τις διαστάσεις. Αντίθετα, μπορουμε αρκεί να θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας και να εχουμε την επιθυμια να μεταμορφώσουμε τον φόβο, την επιφύλαξη, τον δισταγμό και όλα τα αρνητικά συναισθήματα με τα οποία διαποτίζεται η σεξουαλικότητά μας.

Υπάρχουν χίλιοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αφυπνίσουμε τη φλογα της αγάπης, ακόμη και μετά από 30 χρόνια γάμου. Και ακόμα και όταν δεν έχουμε σύντροφο. Γιατί όλοι κουβαλάμε μέσα μας αυτόν τον «σπόρο αφύπνισης» που μας εμπνέει.

Margot Anand 
Συνάντηση με τον θεϊκό οργασμό – 
Σεξ αγάπη και αφύπνιση