Translate

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ο σεξουαλικός οργασμός είναι σωματικός. Μην τον αποκαλείται έρω­τα.

Όταν οι εραστές χωρίζουν γίνονται εχθροί. Αυτό είναι ένα παράξενο είδος ευγνωμοσύνης. Στην πραγματικότητα πρέπει να γίνουν φίλοι. Και αν ο έρωτας μπορεί να γίνει φιλία, δεν υπάρχει ενοχή, δεν υπάρχει κακία, δεν νιώθετε ότι έχετε εξαπατηθεί, ότι έχετε πέσει θύμα εκμετάλλευσης. Κανείς δεν έχει εκμεταλλευτεί κανέναν ήταν απλά η βιολογική ενέργεια που σας τύφλωσε.

Διδάσκω ένα διαφορετικό είδος αγάπης. Δεν τελειώνει στη φιλία αλλά ξεκινά στη φιλία. Ξεκινά στη σιωπή, στην επίγνω­ση. Είναι μια αγάπη που είναι η δική σας δημιουργία, η οποία δεν είναι τυφλή. 

Μια τέτοια αγάπη μπορεί να κρατήσει για πάντα, να γίνει όλο και πιο βαθιά. Μια τέτοια αγάπη είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Σε αυτό το είδος σχέσης το άτομο αρχίζει να νιώθει την ανάγκη του άλλου ατόμου πριν ακόμη μιλήσει το άλλο άτομο. 

Γνωρίζω μερικά ζευγάρια, πολύ λίγα ζευγάρια - θέλω να πω, γνωρίζω πολλά ζευγάρια, όμως έχω συναντήσει μόνο δύο, τρία ζευγάρια που δεν έχουν πέσει στον έρωτα, αλλά έχουν υψωθεί στον έρωτα. Και το πιο θαυμαστό πράγμα γι’ αυτά ήταν ότι άρχισαν να αι­σθάνονται ο ένας τον άλλον χωρίς λόγια. Αν ο άνδρας διψούσε, η γυναίκα θα του έφερνε νερό. Δεν έχει ειπωθεί τίποτε, είναι απλά συγχρονισμός. Αν ο αγαπημένος της διψάει, θα πρέπει να αρχίσει να διψάει και εκείνη. Γίνεται συνεχώς μια μεταφο­ρά, δεν χρειάζονται λόγια. Οι ενέργειες μπορούν να συσχετι­στούν άμεσα χωρίς γλώσσα.

Μια τέτοια αγάπη δεν χρειάζεται τίποτε από τον άλλο. Νιώθει ευγνωμοσύνη που ο άλλος λαμβάνει κάτι όταν το προσφέρει. Δεν νιώθει ότι περιορίζεται από δεσμά, επειδή δεν υπάρχουν.

Σε μια τέτοια αγάπη, το σεξ μπορεί να συμβεί μερικές φο­ρές, μπορεί να μην συμβεί για μήνες, και τελικά θα εξαφανιστεί τελείως. Σε αυτό το πλαίσιο, το σεξ δεν είναι πλέον σεξουαλι­κό, παρά μονάχα ένας τρόπος να είστε μαζί, να μπείτε όσο πιο βαθιά γίνεται ο ένας μέσα στον άλλον, μια προσπάθεια να φτά­σετε στα βάθη του άλλου. Δεν έχει καμία σχέση με βιολογική αναπαραγωγή.

Και όταν αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως ό,τι κι αν κά­νουν... 
Στο σεξ μόνο τα σώματά τους μπορούν να συναντη­θούν, μετά το σεξ εξαφανίζεται αργά. Μετά αρχίζει να συμ­βαίνει ένα διαφορετικό είδος συνάντησης, το οποίο είναι απλά μια συνάντηση ενεργειών. Κρατιέστε από τα χέρια, κάθεστε μαζί και κοιτάζετε τα αστέρια, είναι κάτι περισσότερο από οτι­δήποτε μπορεί να προσφέρει ένας σεξουαλικός οργασμός - δύο ενέργειες που λιώνουν.

Ο σεξουαλικός οργασμός είναι σωματικός, είναι αναπό­φευκτο να είναι το κατώτερο είδος. Μην τον αποκαλείται έρω­τα. Ο έρωτας είναι μια τόσο όμορφη λέξη. Όταν λέτε, «Πέφτω στον έρωτα» χρησιμοποιείτε τη λέξη με έναν άσχημο τρόπο. Πείτε, «πέφτω στο σεξ» - να είστε ειλικρινείς. Στον έρωτα ο άνθρωπος υψώνεται, δεν πέφτει ποτέ.

Πρώτα όμως πρέπει να βγείτε από το χαντάκι. Βοηθήστε ο ένας τον άλλο. Η βιολογία δεν θα βοηθήσει. Απλά να είστε αν­θρώπινοι μεταξύ σας και να κατανοείτε το γεγονός ότι η αγάπη που σας τύφλωνε δεν είναι πια εδώ. Τα μάτια σας είναι ανοιχτά. Μην προσπαθήσετε να εξαπατήσετε τον άλλον ότι εξακολου­θείτε να αγαπάτε, εξακολουθείτε να νιώθετε. 

Πείτε απλά, «Το συναίσθημα δεν είναι πια εκεί. Στενοχωριέμαι και λυπάμαι γι’ αυτό, θα μου άρεσε πολύ να εξακολουθούσε να υπάρχει το συ­ναίσθημα, όμως δεν υπάρχει. Και ξέρω ότι ούτε και σε εσένα υπάρχει». Από τη στιγμή που γίνεται κατανοητό ότι το συναί­σθημα έχει φύγει, τώρα σαν ανθρώπινα όντα, βοηθήστε ο ένας τον άλλον να βγείτε από το χαντάκι.

Αν βοηθήσετε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αντί όμως να βοη­θήσετε, ο καθένας θέλει να το τελειώσει αλλά δεν επιτρέπει στον άλλον να βγει από το χαντάκι. Συνεχίζουν να τραβάνε ο ένας τον άλλον προς τα κάτω. Καταλάβετέ το. Ο λόγος είναι ο φόβος· η παλιά αγάπη έχει φύγει, η καινούργια δεν έχει φτά­σει ακόμη. Δεν μπορεί να φτάσει στο χαντάκι σας, θα πρέπει πρώτα να βγείτε έξω. Ο φόβος λοιπόν, αφορά το άγνωστο. Το παρελθόν ήταν τόσο όμορφο ώστε θα θέλατε να το επαναλά­βετε, γι’ αυτό προσπαθείτε να το επιβάλλετε, ο άλλος προσπα­θεί να το επιβάλλει. Δεν έχετε όμως τη δύναμη να επιβάλλετε αυτά τα πράγματα.

Μια αγάπη που επιβάλλεται δεν είναι αγάπη. 
Αν πρέπει να φιλήσετε κάποιον υπό την απειλή ενός σπαθιού, τί είδους φιλί θα είναι; Κοιτάζοντας το σπαθί, μπορεί να φιληθείτε, αλλά δεν θα είναι καθόλου φιλί. Η αγάπη που επιβάλλεται για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι αγάπη. Και ξέρετε και οι δύο τί είναι η αγάπη, επειδή έχετε ζήσει αυτές τις στιγμές· έτσι μπορείτε να δείτε εύκολα ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα. 

Βοηθήστε ο ένας τον άλλον να βγει έξω -και είναι πολύ εύκολο αν βοηθήσετε ο ένας τον άλλο και χωρίστε με χάρη. Την επόμενη φορά προ­σπαθήστε να μην πέσετε, αλλά να υψωθείτε. Μην αφήσετε τη βιολογία να σας κυριαρχήσει. Αυτό που πρέπει να σας καθο­δηγεί είναι η συναίσθησή σας.

OSHO
"Το  sex μετράει"