Translate

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Εμβαθύνοντας στα Μυστικά της Τάντρα

1ο Ταντρικό μυστικό

Η ροή είναι μια κατάσταση αβίαστης δραστηριότητας όπου ο νους σταματά και γινόμαστε, πραγματικά, το σώμα μας. Είναι δηλαδή μια κατάσταση καθαρής δράσης που συγγενεύει με την έκσταση και συμβαίνει όταν δεν υπάρχει δράστης, όταν δεν υπάρχει σκέψη και το μόνο που υπάρχει είναι η αίσθηση του σώματος ως ενέργεια σε κίνηση.

Κινούμαστε μέσα στην στιγμή σαν σκιά μέσα σ’ ένα φως που μεταβάλλεται συνεχώς και αλλάζει συνεχώς. Βγαίνουμε από τα όρια του νου η αναπνοή, οι μύες, η κίνηση και η συναίσθηση γίνονται ένα. Η σκέψη καταρρέει στην αίσθηση, η πράξη στην ύπαρξη και ζούμε μέσα στην εγρήγορση, τη ζωντάνια, τη ροή. Συντονιζόμαστε με αυτό που γεννιέται κάθε φορά σε έναν υπέροχο χορό.


Ας μην ξεχνάμε: Η αντίσταση στη ροή δεν είναι δράση αλλά αντίδραση.

1ο Ταντρικό μυστικό: Η ερωτική ζωή απογειώνεται όταν το ζευγάρι αφήνεται στον κοινό εσωτερικό του ρυθμό!

Κάθε άνθρωπος έχει έναν Εσωτερικό Ρυθμό που τον οδηγεί σε ότι κι αν κάνει στην ζωή του. Στον τρόπο που κινείται, διαβάζει, γράφει, επικοινωνεί, κάνει έρωτα…

Κατά την ερωτική πράξη όταν συναντιούνται οι εραστές δυο διαφορετικοί κόσμοι συναντούνται. Δυο διαφορετικοί ρυθμοί έρχονται να ενωθούν και αν είναι ένα από τυχεροί τότε με την ένωση τους θα γεννηθεί αβίαστα ένας καινούργιος κοινός ρυθμός όπου όλα θα γίνονται χωρίς προσπάθεια.

Πόσο εύκολα όμως συμβαίνει αυτό; Κι αν συμβαίνει, πόσο εύκολα μπορεί να διατηρηθεί στο βάθος του χρόνου;

Στο σεμινάριο «Μήπως ψάχνεις την "ερωτική μαγεία";» που θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 20:15 Νευροκοπίου 18 (μετρό Κεραμεικός) θα ανακαλύψει το κάθε ζευγάρι που θα συμμετέχει τον κοινό τους εσωτερικό ρυθμό και ταυτόχρονα θα μάθουν πως να προσδίδουν εκστατικότητα στις στιγμές τους αφηνόμενοι στην ροή.

Πληροφορίες:6973-216895

namaste
despoina palamari


Περισσότερα στο:
https://tantra-yoga-events.blogspot.com/2019/12/blog-post_34.html#more