Translate

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Η ταντρική ένωση είναι μια μυστικιστική διαδικασία συγχώνευσης

Η Τάντρα λέει ότι ο άλλος, ο κάθε άλλος, είναι απλά μια προέκταση του εαυτού μας. Και μόνο αν μπορούμε να τον κοιτάξουμε σαν προέκταση του Εαυτού μας, μόνο τότε μπορούμε να αντικρύσουμε το θεό που έχει μέσα του και να τον υμνήσουμε με κάθε μας βλέμμα, με κάθε μας λόγο με κάθε μας άγγιγμα.


Συνήθως όμως οι άνθρωποι αυτό δεν το αντιλαμβάνονται και δονούνται σε χαμηλές συχνότητες αφηνόμενοι να παρασυρθούν από τις σεξουαλικές τους ορμές. Το σεξ γι’ αυτούς είναι ο στόχος, η εκσπερμάτιση είναι ο στόχος και δυστυχώς η σεξουαλική ένωση είναι μια πράξη ικανοποίησης του εγώ τους.


Στην ταντρική σεξουαλική πραγματικότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει στόχος και σίγουρα η εκσπερμάτιση δεν είναι το ζητούμενο. Η αγάπη, η αποδοχή, η προσφορά και το μοίρασμα χαρακτηρίζει οποιαδήποτε μορφή ταντρικής προσέγγισης γιατί τα τρία ανώτερα, τα πνευματικά τσάκρα προσελκύουν τα τρία γήινα τσάκρα μέσα στο κέντρο της καρδιάς. Και εκεί όλα μετασχηματίζονται καθώς γνήσιες λεπτοφυείς δονήσεις αγκαλιάζουν το ταντρικό ζευγάρι και μετασχηματίζουν την ένωσή τους σε κάτι ιερό.  

Η ταντρική ένωση είναι μια μυστικιστική διαδικασία συγχώνευσης  καθώς κατά την ένωση τους οι ιεροί σύντροφοι συγχρονίζουν τις πήγες ενέργειάς τους, συγχωνεύουν τα τσάκρα τους και όσο βαθύτερα βιώνουν την ταντρική ενέργεια τόσο περισσότερο αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν δύο που κάνουν έρωτα αλλά ένας και μέσα σε μια μαγική ένωση χάνεται ο χώρος, ο χρόνος, τα σύνορα. 

Ο εξωτερικός άντρας συναντά την εξωτερική γυναίκα, ο εσωτερικός άντρας συναντά την εσωτερική γυναίκα και δημιουργούν μια ολότητα τόσο πλήρη και μοναδική προσφέροντας μια βαθιά αίσθηση ενότητας που τα λόγια είναι φτωχά να την περιγράψουν. Ξεφεύγουν από την κορύφωση του σωματικού οργασμού και φτάνουν στην βαθύτητα του κοσμικού οργασμού που δεν έχει καμιά σχέση με ότι μπορεί να αντιληφθεί ο κοινός νους μέσα από τις πέντε αισθήσεις του. 

Μετατρέπονται σε θεότητες και ο Ιερός Άντρας συναντά την Ιερή Γυναίκα. Ο ένας λιώνει μέσα στον άλλον, γίνονται Ένα. Γίνονται ένα με την Ύπαρξη και αιωρούνται στην κοιλάδα της Απεραντοσύνης. Η σωματική έκσταση μετατρέπεται σε πνευματική. Γίνεται “σαμάντι”.

namaste
despoina palamari