Translate

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Η ερωτική πράξη δεν είναι ένας αγώνας δρόμου

Ένα συνηθισμένο λάθος που συμβαίνει στη διάρκεια της ερωτικής επαφής είναι ότι οι εραστές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον κι ενεργητικότητα πριν από τον οργασμό, ενώ μετά από αυτόν εκδηλώνουν αδιαφορία ή απάθεια. Γενικά, περισσότερο υπεύθυνος μπορεί να θεωρηθεί ο άντρας, που φτάνει συνήθως πρώτος σε οργασμό χωρίς να ενδιαφέρεται πάντα να ικανοποιήσει τη γυναί­κα.

Η ερωτική πράξη δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται σαν αγώνας δρόμου όπου ο αθλητής στο τέλος καταρρέει. Μια τέτοια στάση δη­μιουργεί συναισθήματα απογοήτευσης ή μια αίσθηση κενού στον ερωτικό σύντροφο - φαινόμενο γνωστό σαν μετασυνουσιακή κα­τάθλιψη. Όταν οι εραστές εξοικειώνονται ο ένας με τις σεξουαλικές ανάγκες του άλλου, η αμοιβαία προσαρμογή έρχεται φυσικά και άνετα.


Οτιδήποτε είναι σεξουαλικά διεγερτικό, αποτελεί μέρος του προκαταρκτικού παιχνι­διού κι εναρμονίζει τη φυσική και λεπτότερη φύση τού ζευγαριού. Οι Ανατολικές διδα­σκαλίες λένε ότι η γυναίκα, όμοια με το νε­ρό, αργεί να φτάσει σε βρασμό καθώς επίσης αργεί έπειτα και να κρυώσει. Το αντίστροφο ισχύει για τον άντρα που παρομοιάζεται με τη φωτιά - ανάβει εύκολα και σβή­νει ταχύτατα. Ωστόσο, αν αυτά τα δύο βρί­σκονται σε ισορροπία, το ένα μετασχηματίζει το άλλο. Η φωτιά και το νερό σε ισορρο­πία παράγουν ατμό πού κινείται φυσικά προς τα πάνω. Η κίνηση αυτή θυμίζει την ανοδική πορεία της ζωτικής ενέργειας μέσα από τα λεπτά κανάλια και κέντρα.

Αν το πάθος κοχλάζει στον έναν ενώ είναι υποτονικό στον άλλο, τότε το ζευγάρι πρέ­πει να προσπαθήσει να αναμείξει και να εναρμονίσει αυτές τις δύο καταστάσεις αντί ν’ εξακολουθήσει ξεχωριστούς δρόμους. Εκείνο που πρέπει να χαρακτηρίζει την ερωτική πράξη είναι η ειλικρινής επιθυμία για την απόλυτη ικανοποίηση του συντρόφου μας και όχι για την εγωιστική ευχαρί­στησή μας.

Το στάδιο μετά την ερωτική πράξη είναι εξίσου σημαντικό με το πριν. Ο καρπός του έρωτα ωριμάζει μόνο όταν φροντίζουμε με επιμέλεια το δέντρο που τον παράγει. 

Αφού το ζευγάρι φτάσει σε οργασμό, καλό είναι να συνεχίσει να παραμένει ενωμένο για λίγη ώρα. Αυτό επιτρέπει την αμοιβαία ανταλλαγή λεπτών ενεργειών καθώς και την απορρόφηση των ζωτικών χυμών που αναζωογονούν τους εραστές. Τούτες τις στιγμές το ζευγάρι έρχεται σε μια άλλου είδους επικοινωνία, μη-λεκτική, απόκρυφη. Είναι οι στιγμές της αφομοίωσης της κοινής εκστατικής εμπειρίας τους. Ο διαλογισμός είναι κάτι απόλυτα φυσικό όταν οι εραστές βρί­σκονται σφικτά αγκαλιασμένοι, το Λίνγκαμ μέσα στο Γιόνι.

Μετά την έντονη φυσική προσπάθεια της ερωτικής πράξης και την εκτόνωση τού οργασμού, το σώμα βρίσκεται σε μια μοναδικά κατάσταση χαλάρωσης. Η κατάσταση αυτή οδηγεί από μόνη της στο διαλογισμό και την αμοιβαία απορρόφηση. Ξαπλωμένοι μαζί· ακίνητοι, με τα μέλη μπλεγμένα, τα σεξουαλικά όργανα σε ένωση, οι εραστές δοκιμά­ζουν την τέλεια συγχώνευση των ξεχωρι­στών ταυτοτήτων τους. Χρησιμοποιήστε αυτές τις στιγμές για να συγκεντρώσετε το νου σας με μια Μάντρα και αφήστε τα κύμα­τα της έκστασης να κυλάνε ελεύθερα.


Προσπαθήστε ν’ αποφύγετε την απότομη διείσδυση χωρίς προκαταρκτικό παιχνίδι. Τα αρχαία κείμενα τονίζουν ότι τα κορμιά των εραστών πρέπει σταδιακά να εναρμονιστούν. Αλλιώς δημιουργούνται επιπλοκές, ιδιαίτερα στην περίπτωση των πιο μεγάλων ανθρώπων. Η σεξουαλική ένωση επηρεάζει όλα τα όργανα του σώματος. Όταν γίνεται σωστά είναι πραγματικά αναζωογονητική· η κατάχρησή της ωστόσο, οδηγεί σε εξουθένωση.

Αποφύγετε να τρέχετε στο μπάνιο για ένα ντους αμέσως μετά τον οργασμό. Μεί­νετε ξαπλωμένοι πλάι-πλάι απολαμβάνοντας με όλες τις αισθήσεις σας την παρουσία του συντρόφου σας. Προσπαθείτε ν’ ανακατεύετε συνειδητά τις σεξουαλικές εκκρίσεις σας και ν’ απορροφάτε τη δύναμή τους. Χαϊδευ­τείτε, παίξτε, μιλήστε, γελάστε ή διαλογι­στείτε και κάποια στιγμή θα νιώσετε έτοιμοι για την επόμενη κοινή σας έκσταση. Πάνω απ’ όλα, φροντίστε να διαποτίζετε πάντα τη σεξουαλική σας εμπειρία με Αγάπη, αναζητήστε την Αγάπη στα βάθη της ύπαρξής σας και προσφέρετέ τη στο σύντροφό σας. 

Στο Ναό του Έρωτα δεν υπάρχει πριν ούτε μετά, μόνο το Αιώνιο Τώρα 



Στην πρώτη ερωτική επαφή της μέρας, το πάθος του άντρα είναι έντονο και ό χρόνος μέχρι την εκσπερμάτωση του σύντομος τις επόμενες όμως φορές πού θα κάνει έρωτα την ίδια μέρα, συμβαίνει το αντίθετο. Με τη γυναίκα, τα πράγματα είναι αλλιώτικα, γιατί στην αρχή το πάθος της είναι αδύναμο και ο χρόνος μέχρι τον οργασμό της μακρύς, ενώ στις επόμενες ερωτικές επαφές που θα έχει την ίδια μέρα, το πάθος της γίνεται εντονότερο και ο χρόνος μέχρι τον οργασμό της πολύ σύντομος.
KAMA ΣΟΥΤΡΑ


Όταν η γυναίκα κουραστεί, πρέπει ν’ ακουμπήσει το μέτωπο στο μέτωπο του εραστή της και να ξεκουραστεί, χωρίς να διαταράξει την ένωση των σεξουαλικών οργάνων τους. Όταν ξεκουραστεί, ο άντρας πρέπει να γυρίσει και να ξανακάνει έρωτα μαζί της.
KAMA ΣΟΥΤΡΑ


Όταν οι εραστές παίζουν αρκετή ώρα και χαϊδεύονται τόσο στην αρχή όσο και το τέλος της ερωτικής επαφής τους, τότε η έκσταση και η αναμεταξύ τους εμπιστοσύνη αυξάνεται. Το ερωτικό παιχνίδι κλιμακώνει την ηδονή.
KAMA ΣΟΥΤΡΑ



"Η τέχνη της έκστασης στον  έρωτα"
Νικ Νταγκλας - Πεννυ Σινγκερ