Translate

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Ένα σώμα αποκτά υπόσταση όταν ένα χέρι αγάπης το αγγίξει

Ένα σώμα αποκτά υπόσταση, μόνο όταν ένα χέρι αγάπης αγγίξει το δέρμα, το σχεδιάσει, του δώσει σχήμα. Η δόνηση από τα συναισθήματα κάνει τους πόρους του δέρματος να απορροφήσουν ζωή. 
Το χάδι του έρωτα αφυπνίζει τα πιο μύχια συναισθήματα που ενεργοποιούνται για να απολαύσουν την προσφορά. Το δέρμα ρουφά διψασμένο τον πόθο και μεταμορφώνεται. Ένα ψυχικό δέρμα γεννιέται στη θέση του και το σώμα αναδεικνύεται, αποκτά περίγραμμα, σχήμα, περιεχόμενο, παίρνει την οριστική του μορφή. 

Το κάθε τι πάνω τους γίνεται αποδεκτό και αγαπημένο.
Στο βλέμμα του γεννιέται το σώμα τους, στο βλέμμα του το κοιτούν και εκείνοι. Μετά το άγγιγμα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Πώς να κυλήσει το ρεύμα του ποταμού ανάστροφα; 

Η αλλαγή έχει επέλθει. Το σώμα έχει κατοικηθεί. Κάθε τι πάνω του γίνεται γνώριμο και βαθιά αγαπημένο. 

Η ματιά που απευθύνουν σε αυτό έχει κάτι νέο. Το νιώθουν δικό τους επιτέλους. Του ανήκουν και τούς ανήκει. Δεν είναι ένα σώμα ξένο, δεν είναι ένα δέρμα απροσπέλαστο στην αγάπη. Οι πόροι διαπεράστηκαν και εισήλθε η ζωή. Το σώμα τους επιθυμείται και από εκείνους. Γίνεται ένα σώμα επενδυμένο με ψυχικό δέρμα. Το βλέπουν, το παρατηρούνε, το αποδέχονται, το αγγίζουν με όλες τους τις αισθήσεις, το αισθάνονται. Είναι δικό τους!

Αποδεχόμενοι το ερωτικό τους σώμα ποθούν τη ζωή. Παραδομένοι στις αισθήσεις τους προσφέρουν τα δώρα τους στην ερωτική του ανταπόκριση. 
Κάθε σημείο στο δικό του σώμα γίνεται κάλεσμα, μια πρόσκληση που τους απευθύνεται και ανταποκρίνονται σε αυτήν, για να εισέλθουν σε ένα άγνωστο κόσμο, όπου η ένωση είναι η προϋπόθεση, για να εξερευνήσουν μια χώρα, όπου το κάθε μονοπάτι τούς οδηγεί στη χαρά. 

Κι όσο παραδίνονται σε αυτόν, όσο το κορμί και η ψυχή πλέκονται μεταξύ τους, τόσο κάθε μόριο του ψυχισμού τους γεμίζει από εκείνον. Μια λιπόσαρκη ψυχή υποχωρεί και τη θέση της καταλαμβάνει ένας χορτάτος ουρανός, όπου τα πεφταστέρια γίνονται τροφή ελπίδας, νέκταρ για τις ψυχές τους. 

Όσο παραδίνονται σε μια βαθιά ηδονή, χάνουν για λίγο την υποκειμενικότητα τους, για να χωρέσουν στον έρωτα του και εκείνο που τους αφορά είναι ο βυθός της ψυχής του, τον οποία τον εξερευνούν απερίσπαστοι.

Αγγελική Μπολουδάκη