Translate

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ» ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Για τους Ταοιστές, η σεξουαλική ενέργεια ονομάζεται «Τσινγκ» ή «ουσία». Μπορεί να κατανοηθεί και ως ένα είδος «ανθρώπινου ηλεκτρισμού», γιατί όπως και το «Τσι» είναι μία αόρατη ενέργεια που ρέει μέσα στο σώμα. Παρ' όλα αυτά, στη φυσική της μορφή, στους άνδρες αποθηκεύεται μέσα στο σπέρμα και στις γυναίκες μέσα στις ωοθήκες τους. Έτσι, λοιπόν, το Τσινγκ είναι ένα είδος ενέργειας Τσι που έχει μετασχηματιστεί, μέσω σωματικών διαδικασιών, σε ισχυρότερη μορφή. Είναι ακατέργαστη ύλη που έχει αποσταχθεί σε μια ισχυρότατη ουσία, η οποία έχει τη δυνατότητα να αναδημιουργεί τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Για τους άνδρες, η δύναμη του σπέρματος τους είναι η ουσία της «Γιανγκ» ή ανδρικής ενέργειας. Όταν αισθάνεστε σεξουαλική διέγερση, η «Τσινγκ» ουσία σας διαστέλλεται σε τεράστιο βαθμό. Ξαφνικά, ολόκληρη η ύπαρξή σας φορτίζεται με νέα ενέργεια, το σώμα σας ανάβει από πάθος και την καρδιά σας διαπερνά η επιθυμία. Είναι σα να ανάβετε τον διακόπτη. Μέσα σε δευτερόλεπτα, ολόκληρος ο κόσμος της αφής και του αισθήματος σας αλλάζει δραματικά, γίνεται κυριολεκτικά η νύχτα-μέρα. 

Αυτό συμβαίνει στους άνδρες όταν αισθάνονται έλξη για μία γυναίκα, διότι εκατοντάδες εκατομμύρια σπερματοζωάρια αρχίζουν να πάλλονται, δημιουργώντας μεγαλύτερο πεδίο σεξουαλικής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Το ίδιο συμβαίνει αυθόρμητα και την άνοιξη. Όταν τα δέντρα γεμίζουν χυμούς, διαστέλλεται και το Τσινγκ του άνδρα που είναι εναρμονισμένο με τους κύκλους της φύσης. 

Ποια είναι η σχέση αυτής της σεξουαλικής «Τσινγκ» ουσίας και των άλλων τύπων ενέργειας Τσι που διαμορφώνουν τη ζωτική σας δύναμη;


ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΣΙ

Ο παρακάτω κατάλογος είναι η απλοποιημένη μορφή μερικών από τις κύριες φάσεις του «Τσι» στους ανθρώπους και η σχέση τους με την ουσία «Τσινγκ» και το «Σιέν» ή πνεύμα, που είναι το υψηλότερο στάδιο εκλέπτυνσης. Αυτά τα τρία, το Τσι, το Τσινγκ και το Σιέν είναι γνωστά σαν «οι τρεις θησαυροί», διότι αν καλλιεργηθούν σωστά οδηγούν στη φώτιση.

1. Προγενετική Ενέργεια: Συνδυάζει το Τσι και Τσινγκ που κληρονομήθηκε από τον πατέρα και τη μητέρα μέσω του γενετικού κώδικα. Εκφράζει, δε, την έμφυτη ζωτικότητα που έχουν οι άνθρωποι.

2. Αναπνευστική Ενέργεια: Το σώμα απορροφά κοσμική ενέργεια μέσω της εισπνοής και εκπνοής του αέρα. Όσοι αναπνέουν σωστά - χαλαρές βαθιές αναπνοές στην κοιλιακή χώρα - λαμβάνουν περισσότερη ενέργεια.

3. Τροφική Ενέργεια: Η καθαρότητα του Τσι που λαμβάνεται από την τροφή εξαρτάται από την ποιότητα της δίαιτας και από την ικανότητα του σώματος να χωνέψει και να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες.

4. Μεσημβρινή Ενέργεια: Προέρχεται από διαφορετικούς τύπους κυττάρων που παράγουν αυτή την ενέργεια. Περνάει μέσα από τα κανάλια βελονισμού συνδέοντας όλα τα ζωτικά όργανα και αδένες.

5. Παλμική Ενέργεια: Ο βαθύς ρυθμός του σώματος, αισθητός ιδιαίτερα στις φλέβες και τις αρτηρίες. Διαφαίνεται, επίσης, στις μεταβολές της βιορυθμικής ενέργειας που εναρμονίζουν το συγκινησιακό, διανοητικό και φυσικό μας σώμα.

6. Σπερματική και Ωοθηκική Ενέργεια: Το Τσινγκ είναι η σεξουαλική ενέργεια που υπάρχει από τη στιγμή της γέννησής μας, αυξάνεται, όμως, σε δύναμη όταν τη θρέφουν άλλοι τύποι Τσι (τροφή, αναπνοή, κλπ.) Η σεξουαλική ουσία είναι η πηγή όλης της ενέργειας που είναι διαθέσιμη για δημιουργικές και στοχαστικές διεργασίες (Σιέν).

7. Πνευματική Ενέργεια: Το «Σιέν» είναι το φως που βρίσκεται πίσω από την προσωπικότητά μας, η ικανότητά μας να επιλέγουμε, η ανθρώπινη συνείδηση του εαυτού. 

Στο αγνότερο επίπεδο του, είναι η ίδια μας η ύπαρξη. Το Ching Chi είναι η Σεξουαλική ουσία που υπάρχει σε όλα τα πλάσματα

Ο στόχος των Ταοϊστών είναι να καλλιεργήσουν τη ζωτική ενέργεια στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να επιτύχουν έτσι καλή υγεία και βαθιά ικανοποίηση της ανθρώπινης επιθυμίας για πληρότητα. Οι αρχαίοι σοφοί παρατήρησαν τη φυσική διεργασία του ακατέργαστου Τσι των συμπαντικών στοιχείων - Ήλιος και Γη, τροφή και αέρας - που μεταμορφώνεται σε Τσινγκ ή σεξουαλική ενέργεια και αποθηκεύεται στον άνδρα στο σπέρμα

8. Wu Chi: Η κενότητα, το κενό απ' όπου προέρχονται όλες οι ενέργειες Τσι και όπου τελικά θα καταλήξουν (Το Αρχέγονο Τσι).
H σεξουαλική ενέργεια είναι ο κρίκος ανάμεσα στη βιολογική και τη μεταφυσική μας ταυτότητα, ανάμεσα στο ζώο και το θείο. Η σεξουαλική ικανότητα προσφέρει στον άνθρωπο τη θεία δύναμη να αναδημιουργήσει τον εαυτό του, αλλά ταυτόχρονα τον δένει με το ζωικό του σώμα και το σώμα της συντρόφου του.