«Η σεξουαλική σχέση είναι σαν το νερό και τη φωτιά. Το νερό και η φωτιά, ανάλογα με το πως θα χρησιμοποιηθούν, μπορούν είτε να σκοτώσουν τον άνθρωπο, είτε να τον βοηθήσουν».
Η ροή της ενέργειας ανάμεσα στους αντίθετους πόλους του αρσενικού και του θηλυκού είναι το κλειδί για την εναρμόνιση της ενεργειακής ροής με τη ζωή μας. Είναι το απλούστερο και βασικότερο μυστικό, όχι μόνο των Ταοϊστών αλλά και κάθε εσωτερικής παράδοσης. Είναι το κλειδί για την εκμάθηση των Ταοϊστικών μυστικών του έρωτα σε βάθος.
Είναι απλό διότι βασίζεται στο φυσικό νόμο του σύμπαντος - οι θετικές και οι αρνητικές δυνάμεις έλκονται και σχηματίζουν δεσμούς μεταξύ τους.
Αυτό ισχύει τόσο στους απλούς μαγνήτες, όσο και στα πρωτόνια και ηλεκτρόνια που, χορεύοντας αγκαλιασμένα τον χορό των υποατομικών σωματιδίων, σχηματίζουν το άτομο. Οι Ταοϊστές ονομάζουν αυτή την πολικότητα Γιν και Γιανγκ. Στις μέρες μας, οι όροι αυτοί μπορεί μεν να είναι πολύ γνωστοί στο χώρο της ολιστικής υγείας, αλλά δεν έχουν κατανοηθεί καλά σε σχέση με τη λειτουργία τους στη σεξουαλικότητα.
Ένας από τους μεταφορικούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι Ταοϊστές για να το περιγράψουν, είναι το μαγείρεμα. Το Γιανγκ είναι η φωτιά και το Γιν το νερό. Ο άνδρας είναι η φωτιά και η γυναίκα το νερό. Όταν ο άνδρας κάνει έρωτα στη γυναίκα, «μαγειρεύει» το νερό της γυναίκας (στην κοιλιά της) με τη φωτιά του (το πέος του). Η γυναίκα είναι σχεδόν πάντα σεξουαλικά ισχυρότερη, μια που το νερό της σβήνει την ανδρική φωτιά. Η στύση του χάνει τη φλόγα της. Το απαλό και υποχωρητικό Γιν πάντα επικρατεί στο σκληρό Γιανγκ. Με τον ίδιο τρόπο που τα νερά (τα ποτάμια είναι Γιν ή θηλυκά) θριαμβεύουν πάνω στο συμπαγή βράχο. Το ρυάκι σιγά- σιγά φθείρει το γιγαντιαίο βουνό και σκαλίζει το Γκραντ Κάνυον σε βάθος ενός μιλίου.
ΓΙΝ ΚΑΙ ΓΙΑΝΓΚ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
Η μάχη του Γιν με το Γιανγκ μοιάζει ατελείωτη, όπως και η μάχη ανάμεσα στα δύο φύλα. Είναι γεγονός, μάλιστα, ότι οι Ταοϊστές σοφοί χρησιμοποιούσαν μεταφορικά τη μάχη για να εξηγήσουν καλύτερα τη σεξουαλική πράξη. Για μερικούς άνδρες ο έρωτας είναι παθιασμένος αγώνας για κυριαρχία και παράδοση. Για τους Ταοϊστές ο έρωτας ήταν το εύλογο παιχνίδι των αντιθέτων. Ιδανικά, θα έπρεπε κανείς να μπαίνει σ' αυτή τη μάχη των φύλων με το ήθος του σωστού παίκτη. Δεν κάνουμε την προσέγγιση με την πρόθεση να νικήσουμε την ερωτική μας σύντροφο, αλλά ελπίζοντας να ανταποκριθούμε στη χάρη και τη δεκτική της ενέργεια με τη δική μας συμπληρωματική ανδρική ικανότητα και δύναμη.
Δυστυχώς, ελάχιστοι άνδρες προσεγγίζουν με τόσο τακτ την ερωτική πράξη στις μέρες μας. Το αποτέλεσμα είναι ότι η γυναίκα κερδίζει το παιχνίδι μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτή η αποτυχία οφείλεται στην άγνοια του άνδρα ως προς τα γεννητικά του όργανα και ως προς τη φύση της σεξουαλικής ενέργειας. Η παρεξήγηση των στρατηγικών νόμων του έρωτα είναι τόσο διαδεδομένη, που έχει πλέον δημιουργήσει τον μύθο που λέει ότι ο μέσος άνδρας δε μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως μία γυναίκα με θερμό σεξουαλικό ταμπεραμέντο.
Στην πραγματικότητα, ο μέσος άνδρας μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως το ταίρι του όταν μάθει να πειθαρχεί τις δυνάμεις του. Η φύση του ανεκπαίδευτου άνδρα είναι να επιτίθεται: κατέχει το επιθετικό όπλο. Η φύση της γυναίκας είναι να αμύνεται: προστατεύεται χωρίς να εξαντλείται. Όταν ο άνδρας κάνει έφοδο και χάνει το σπέρμα του, καταρρέει. Η γυναίκα όμως μπορεί αν θέλει να συνεχίσει, έστω και αν το αρνείται από καλοσύνη, «χαρίζοντας τη ζωή» στον αντίπαλο της.
Οι Κινέζοι συνδέουν μεταφορικά τις πολεμικές τέχνες με τα γεννητικά όργανα. Η ασπίδα της γυναίκας είναι ο κόλπος της και η κλειτορίδα είναι το μαχαίρι της. Ο άνδρας είναι εξοπλισμένος με ένα ξίφος μόνο, το πέος του. Αν ο άνδρας επιτεθεί πολύ βίαια με το ερωτικό του όπλο και εξαντλήσει το σπέρμα του, η γυναίκα θα αντιμετωπίσει με ευκολία τις βολές του και θα τον νικήσει. Αν, όμως, ο άνδρας κρατηθεί μακριά από το πεδίο βολής της, η γυναίκα θα ρίξει την ασπίδα της από την κούραση. Η μάχη θα τελειώσει προτού ο άνδρας χάσει τη ζωτικότητά του.
ΤΑΟΙΣΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Mantak Chia Written