Translate

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Γυναίκα μπορείς να κόψεις τον σφιχτό κορσέ που σε πνίγει.

Τι διδάσκει η Γηραιή (αρχετυπική μορφή) εμάς τις Γυναίκες για την σεξουαλικότητα και την βαθειά θηλυκότητα

Αν θέλεις να γίνεις μια σεξουαλικά ενδυναμωμένη γυναίκα, αγκάλιασε την Γηραιή μέσα σου. Την Αρχαία Γυναίκα. Αυτήν, που μπορεί να είναι μάγισσα μπορεί να είναι και στρίγγλα. Το αρχέτυπο της γηραιάς είναι μία πτυχή της θηλυκότητας που δεν ταυτίζεται με την σεξουαλικότητα.

Οι γυναίκες περιποιούνται τόσο τους εαυτούς τους για να μοιάζουν με κορίτσια. Νομίζουν ότι  όσο νεότερη φαίνεται μια γυναίκα τόσο καλύτερη είναι. Βάφουν τα χείλη τους κόκκινα, τονίζουν με ρουζ τα μάγουλα τους, φροντίζουν να φαίνονται "υγρές"… Έτοιμες για γονιμοποίηση.  Κάνουν τους άντρες να πιστέψουν ότι είσαι σε διαρκή ωορρηξία.  Τους κάνουν "σκληρούς". Τους κάνουν να τις επιθυμούν.

Κι όσο εσύ γυναίκα τράβας το πρόσωπο σου, ρουφάς την κοιλιά σου και βλεφαρίζεις τις βλεφαρίδες σου, της Γηραιάς δεν της καίγεται καρφί.

Μάντεψε. Ξέρει ότι εκεί δεν είναι η δύναμη της.
Δεν την νοιάζει να φαίνεται όμορφη. Αγκαλιάζει τις αραχνοειδής γραμμές της και το αιωρούμενο κρεμασμένο δέρμα της. Έτσι και αλλιώς γνωρίζει ότι η ζωή, ο χρόνος, φέρνουν αυτό το τελευταίο δώρο στο σώμα της γυναίκας.

Μήπως σε κάνει να νιώθεις άβολα αυτό; Θα προτιμούσες να μην το βλέπεις;

Πολλοί προσπάθησαν να την διώξουν, να της κλείσουν το στόμα… Αλλά αυτή δεν φεύγει. Προσπάθησαν να τη σιωπήσουν. Επειδή ξέρει αυτό που δεν θέλουν να γνωρίζεις. Το μυστικό της απειλεί να σε μεταμορφώσει. Μπορεί να σε κάνει άγρια. Μπορεί να σου αποκαλύψει τη δύναμή σου. Την ηφαιστειακή σου παράλογη ιερή δύναμη.

Δεν το θέλουν αυτό. Όχι!!
Θέλουν να είσαι καλή, όμορφη και εύπεπτη.
Εύκολα χειραγωγήσιμη.
Καλλωπισμένη… Ένα παιχνίδι του σεξ. Ή μια αισθησιακή Θεά, αν βαδίζεις στο πνευματικό μονοπάτι

Διαφορετικό ναρκωτικό. Ίδιο παιχνίδι.
Θέλουν να σε βάλουν στο κουκλόσπιτό τους.
Να είσαι καλή γυναίκα. Να είσαι καλό κορίτσι.
Να είσαι σέξι. Να είσαι όμορφη για εκείνους. Να είσαι καλή...

Όμως η Γηραιή θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρο το παιχνίδι. Μόλις ανοίξει το στόμα της, ο χορός αρχίζει. Τι κάνουν λοιπόν; Σου λένε ότι είναι τρελή. Έχει χάσει το μυαλό της. Φτωχό γέρικο πράγμα... Ή ίσως είναι σατανική. Επικίνδυνη...

Ναι. 
Είναι επικίνδυνη.
Επικίνδυνη επειδή έχει ξεφύγει από αυτό το κελί φυλακής που αποκαλείς σπίτι σου. Κι εσύ ακόμη κάνεις ότι δεν βλέπεις ότι αυτές οι μπάρες που έχεις στολίσει και γυαλίσει είναι τα σίδερα της φυλακής σου.

Σε ενδιαφέρει πώς θα κάνεις σεξ; 
Το πόσο όμορφη δείχνεις; 
Πόσο επίπεδη είναι η κοιλιά σου;

Η Γηραιή δεν είναι αντικείμενο επιθυμίας. Και εξαιτίας αυτού είναι ελεύθερη. Είναι ελεύθερη να διεκδικήσει τη δική της επιθυμία. Να είναι το υποκείμενο της επιθυμίας. Σε έναν κόσμο που επαινεί τις  γυναίκες που είναι αντικείμενα επιθυμίας.  Η Γηραιή γελάει, με αυτό το έντονο γέλιο που έχουν μόνο οι γυναίκες της δύναμης. Γελάει όταν σε βλέπει να προσπαθείς να αποπλανήσεις τους άντρες για να κερδίσεις όσο περισσότερη λαγνεία μπορείς γιατί νομίζεις ότι έτσι ανεβαίνει η αξία σου.

Το Yoni της ανήκει στον εαυτό της.
Δεν χρειάζεται σύζυγο ή άντρα.
Δεν έχει τη μαγευτική ομορφιά της παρθένας ή τους γόνιμους αναπαραγωγικούς χυμούς της μητέρας. Και κάποιοι σκέφτονται: Τι καλό μπορεί να έχει μια γυναίκα που το Yoni  της δεν αιμορραγεί πια; Που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αφού δεν κάνει πλέον παιδιά. Η σεξουαλική της ενέργεια δεν αυξάνεται και φθίνει με το φεγγάρι.  Μια κερδίζει και μια χάνει ενέργεια με κάθε παλίρροια.

Όχι!!! Μην το πιστεύεις αυτό!!!
Είναι γεμάτη. Η πύλη της ενέργειάς της  έχει σφραγιστεί. 
Πίνει το νέκταρ. Κολυμπά στο φωτεινό σκοτάδι.
Κάθεται μέσα σε μια αλχημική βόμβα.
Είναι Πυρηνική πηγή ενέργειας.

Το Yoni της είναι ένα διαμάντι που έχει καλογυαλιστεί μέσα από όλα τα χρόνια της εμπειρίας της. Το Yoni της είναι αυτό που κάνει τον άνεμο να κινείται. Το Yoni της είναι ο πυρήνας της σοφίας της. Έχει περάσει από όλες τις φάσεις της μύησης ως γυναίκα.

Συνήθιζε να τυλίγεται με τον ίδιο μανδύα ψεμάτων όπως κι εσύ τώρα.  Να ντύνεται με αυτόν τον  βαρύ ιστό κοινωνικών συνθηκών 
οπού μέσα του γαλουχούνται όλα τα θηλυκά πλάσματα.

Να είσαι καλή! Χαμογέλα!
Να είσαι όμορφη! Να είσαι επιθυμητή!

Έχει αποτάξει αυτούς τους ιστούς. 
Έχει απελευθερώσει το Yoni της από όλες τις ιστορίες τους. Έχει φτάσει στην άλλη πλευρά. Είναι ελεύθερη. Και μια ελεύθερη γυναίκα είναι μια πολύ επικίνδυνη γυναίκα. 

Τι καλό έχει μια γυναίκα που δεν είναι επιθυμητή από τους άνδρες;  Που δεν έχει την ικανότητα να γίνει μητέρα ή σεξουαλικό αντικείμενο,  Τι μένει από μια τέτοια γυναίκα και την ενέργεια της; Θα σου πω τι:
  • Καθαρή δύναμη που δεν της καίγεται καρφί.
  • Τρελή σοφία που ξέρει να κάνει έρωτα στην κάθε στιγμή.
  • Να διεισδύετε από την ύπαρξη.
  • Σεξουαλική ενέργεια που κυματίζει σε κάθε κύτταρο του σώματός της.
  • Σεξουαλική ενέργεια που πάλλεται με κάθε μικροσκοπικό ψίθυρο της ζωής που γνωρίζει τη ζωή.
Αν θέλεις να βρεις τη θέση της σεξουαλικής σου δύναμης...  Την πραγματική βαθιά κυρίαρχη σεξουαλική σου φύση... Βρες την Γηραιά που ζει μέσα σου και άφησέ την να απελευθερώσει τις ψευδείς πεποιθήσεις σου. Όλα τα ψέματα που σου είπαν.

Σου είπαν ότι οι άντρες ξέρουν για τον Έρωτα. Απλώς άφησέ τους να ηγηθούν, σου είπαν, ξέρουν τι κάνουν. Προσπάθησαν να σε μετατρέψουν σε ζωντανή πορνογραφία. Το σώμα σου ένα δοχείο για τη λαγνεία τους. Προσπάθησαν να σε κάνουν να φαίνεσαι ελκυστική. Φύτεψαν περίεργους ήχους μέσα στο λαιμό σου, και τους ονόμασαν γυναικείο οργασμό. Σου είπαν πώς να είσαι σέξι, ώστε να μπορείς να κάνεις καλό σεξ. Λες και η εικόνα ήταν η ουσία. Και καθημερινά δίνεις μια καλή παράσταση.

Είσαι δυνατή αλλά όχι πολύ δυνατή. Δεν είσαι σεμνότυφη αλλά δεν είσαι και πόρνη. Σε τύλιξαν σε τόσο όμορφη συσκευασία που ξέχασες να νιώθεις μέσα σου. Σου έδωσαν τη σωστή απόχρωση κραγιόν για την τέλεια πίπα. Σου έδωσαν ευθείες γραμμές όταν η πραγματική σου γλώσσα είναι ο κύκλος.

Η Γηραιά μπορεί να τραβήξει το στιλέτο της και να σφάξει όλον αυτόν τον θόρυβο. Να κόψει τον σφιχτό κορσέ που σε πνίγει. Να σε κάνει άγρια. Και έτσι θα έπρεπε να είναι το Yoni σου. Άγριο. Απενοχοποιημένο. Αθώο. Αληθινό. Που εκρήξεις συμβαίνουν από το βάθος του.

Αγάπη που μπορείς να γευτείς από μέσα προς τα έξω.
Είναι μέσα σου, Γυναίκα!!! 
Πάντα ήταν μέσα σου.

Και αυτό δεν είναι σεξουαλικότητα περιοδικού cosmopolitan. Πρέπει να ξεχάσεις όλα όσα σου είπαν. Γύρισε μέσα. Η πραγματική μύηση ξεκινά εδώ. 

Καλώς ήλθες στο ναό του Yoni σου.
Η Γηραιή είναι εδώ, σε περιμένει να ξεκινήσεις.

Ποίημα από την Maya Luna
σε ελεύθερη μετάφραση