Translate

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Η Τέχνη του Ταντρικού Φιλιού

  Όταν σε φιλώ, μπορώ να γευτώ την ψυχή σου –

Το φιλί είναι πραγματικά μια υπέροχη και αισθησιακή τέχνη και σίγουρα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό άγγιγμα χειλιών. Η ψυχή μας παραδίδεται εκείνη την ιερή στιγμή και η καρδιά μας επεκτείνεται μέσα σε μια και ατέλειωτη ευφορία 


Όσα δεν ξέρετε για τα χείλη και για το φιλί
Τα χείλη μας είναι γεμάτα με ευαίσθητες νευρικές απολήξεις και μέσα από το φιλί μας μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τον σύντροφό μας.  Άλλωστε καθώς ενώνουμε τα χείλη μας και εμπλέκουμε τις αισθήσεις μας, πολλά και διαφορετικά ηλεκτρικά ερεθίσματα αναπηδούν μεταξύ εγκεφάλου, χειλιών, γλώσσας και δέρματος. Οι χημικοί αγγελιοφόροι που αφυπνίζονται μας κάνουν να νιώθουμε έντονη επιθυμία και μας οδηγούν σε αισθήματα ευφορίας.

Στην Ταντρική παράδοση, το φιλί, γνωστό και ως «η επαφή των ανώτερων πυλών», μπορεί να ανεβάσει ή να μειώσει τη ροή ενέργειας, μπορεί να ανοίξει τα μπλοκαρισμένα τσάκρα και να διεγείρει τα nadis (ενεργειακά κανάλια). Γνωρίζεις ότι ένα φιλί μπορεί να έχει μεταμορφωτικό αντίκτυπο στην κυτταρική σου ύπαρξη και ότι αφυπνίζοντας την ουσία του πυρήνα σου σε συνδέει με την αναπνοή του ίδιου του σύμπαντος.

Κοιτάζοντας ο ένας τα μάτια του άλλου οι εραστές ενώ ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά επιτρέπουν να εναρμονίζονται τα συναισθήματα μεταξύ τους αλλά και η ενέργειά τους.  Αν συνδεθείτε συνειδητά με την ενέργειά σας ενώ εξασκείστε την τέχνη του φιλιού θα διευρύνετε την σχέση σας με τους εσωτερικούς σας εραστές, (εσωτερικό Άνδρα και Γυναίκα), θα ενωθείτε μαζί τους και θα συντονιστείτε με τον Ιερό Εαυτό σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις μια πιο πλούσια, έμπιστη και ισχυρή σχέση με τον εαυτό σου και επιτρέποντας στην ενέργεια να ρέει, να αποκτήσεις πρόσβαση στον βαθύτερο εαυτό σου.

Πως όμως θα φιλάς καλύτερα;
Η χαλάρωση είναι το μεγαλύτερο βοήθημα στο φιλί. Τα χείλη πρέπει να είναι χαλαρά και εύκαμπτα για να μοιραστούν την ενέργεια. Χαλαρώστε τα χείλη σας, επιτρέποντάς τους να είναι απαλά και δεκτικά. Και κρατώντας το στόμα ελαφρώς ανοικτό, εστιάστε όλη την προσοχή σας στα χείλη σας. 

Φέρτε τα χείλη κοντά πολύ αργά· αφήστε τα να ενωθούν απαλά, σαν μέλι, να λιώσουν το ένα μέσα στο άλλο. Το ταντρικό φιλί γίνεται με πλήρη και παρατεταμένη επαφή στα χείλη. Αυτό σημαίνει χρειάζεται να παραμένετε συνδεδεμένοι, επιτρέποντας στα χείλη σας να ανταποκριθούν και να απαντήσουν το ένα στο άλλο μέσα από αυτόν τον ζουμερό χορό. 

Ένα ταντρικό φιλί είναι διαλογιστικό και μπορεί να διαρκέσει ώρες.  Ενώνεται απαλά τα χείλη και απλά νιώθετε και αναπνέετε. Η γλώσσα συνήθως δεν χρησιμοποιείται στο ταντρικό φιλί. Μόνο η άκρη της χαϊδεύει απαλά τα χείλη. 

Το μόνο που χρειάζεται για να μετατραπεί το φιλί σε μυσταγωγία είναι επιθυμία σύνδεσης και παρουσία. Κάθε άνθρωπος που μπαίνει στο φιλί με παρουσία και επίγνωση, γίνεται το φιλί. Δεν είναι ούτε ο δότης ούτε ο δέκτης – γίνεται  το φιλί.

Δοκίμασε να έχεις αυτήν την εμπειρία

Σίγουρα το ταντρικό φιλί χρειάζεται εξάσκηση, οπότε μην εγκαταλείπεις αν δεν καταλάβεις ενεργειακά τι συμβαίνει από την αρχή. Σταδιακά θα γίνει μέσα σου ένα κλικ και σύντομα θα νιώσεις όλη την ενέργεια να ρέει και να σε παρασύρει σε πιο λεπτοφυείς αισθαντικές αποχρώσεις. 

namaste 
despoina palamari