Translate

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ταντρική Αλχημεία /Αρχέτυπα

Τα αρχέτυπα είναι μια παγκόσμια γλώσσα, που εκφράζεται μέσα από σύμβολα και εικόνες, μύθους, παραμύθια ιδιότητες, συλλογικές ιδέες και ποιότητες. Μπορούν να μας οδηγήσουν σε βαθιά ενδοσκόπηση και αφύπνιση συνείδησης.

Είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας και αποκαλύπτουν την ενέργεια όλων αυτών που μας περιβάλλουν, δίνοντας μας μια βαθιά αντίληψη για τον εαυτού μας κάθε στιγμή. Είναι ισχυρότατα εργαλεία για την ανάπτυξη της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης. Μας δίνουν σημάδια, μας καθοδηγούν και μας βοηθούν να αντλήσουμε από την εσωτερική μας σοφία.
Η αρσενική ενέργεια ενός άντρα και η θηλυκή ενέργεια μιας γυναίκας είναι αρχετυπικές. Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι οι πιο γνωστοί εκφραστές του αρχετυπικού αρσενικού και θηλυκού αντίστοιχα. Ο Ήλιος είναι ο πατέρας-ήρωας (σύμπλεγμα του ήρωα) και είναι ανδρείος και θαρραλέος. Η Σελήνη είναι η γυναικεία θεά, είναι το αρχέτυπο που μας προσφέρει γάλα, τροφή για το σώμα και στοργική αγάπη για την ψυχή.

Ακόμη εκδηλώνονται και με πολλούς άλλους τρόπους όπως: 
άνδρας-γυναίκα, πατέρας-μητέρα, 
ημέρα-νύχτα, σκέφτομαι-νοιώθω, 
πνεύμα-σώμα, βούληση-συνήθεια, 
συνειδητό -ασυνείδητο

Όπως ο Ήλιος καθρεφτίζει τη Σελήνη έτσι και σε κάθε σχέση ο ένας σύντροφος καθρεφτίζεται μέσα στον άλλον. Βλέπει στον άλλον το καθρέφτισμα του δικού του εσωτερικού αρσενικού ή θηλυκού. Γίνεται ο ένας για τον άλλον ο δρόμος να ανακαλύψει τον εαυτό του και να παντρέψει το αρσενικό και το θηλυκό μέσα του.

Αυτό λέγεται Ταντρική Αλχημεία και είναι στο χέρι μας να διαχειριστούμε τις διαφορετικές ενέργειες ανάμεσα σε μας και στο ζευγάρι μας ώστε να πετύχουμε μια σχέση πληρότητας όπου ο στόχος του καθενός είναι να υπηρετήσει και να προσφέρει.

Οι παραμορφώσεις που διαχωρίζουν τους άνδρες και τις γυναίκες πη­γάζουν από το σχίσμα που βιώνει καθένας μέσα του, ανάμεσα στον εσωτερικό άνδρα και στην εσωτερική γυναίκα. Αυτό το εσωτερικό σχίσμα ανάμεσα στο θηλυκό και στο αρσενικό, στο σεξ και στο Πνεύμα, στο σώμα και στην ψυχή, στην ενέργεια και στη συνείδηση, μας διαχωρίζει από τη θεραπευτική δύναμη της έκστασης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτι­σμικό επίπεδο.


Την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 21:00 ξεκινά ένας καινούργιος Ταντρικός κύκλος 3 online συναντήσεων  που αφορά την ΤΑΝΤΡΙΚΗ ΑΛΧΗΜΕΙΑ και τα αρχέτυπα. 

Πέμπτη 23 Μαρτίου 
Συναντώντας τις Αρχετυπικές μορφές του εσωτερικού Άνδρα και της εσωτερικής Γυναίκα      

Πέμπτη 30 Μαρτίου 
Εκφράζοντας τον εσωτερικό άνδρα & την εσωτερική γυναίκα

Πέμπτη 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Θεραπεύοντας την σχέση μας με τον εσωτερικό Άνδρα και την εσωτερική μας Γυναίκα 

Η κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια 90’ και θα δίνεται βιντεοσκοπημένη

Ταντρική Αλχημεία /Αρχέτυπα
Ένα σημαντικό σεμινάριο για όλους. 

Είτε έχεις σύντροφο είτε όχι είναι σημαντικό να προσεγγίσεις τον εαυτό σου σε βάθος και να σε γνωρίσεις και από αυτήν την οπτική βιώνοντας την  Αλχημική αυτήν εμπειρία
.
Η επένδυση στον Εαυτό σου  είναι 20 ευρώ  η κάθε συνάντηση και 50 ευρώ αν προπληρώσεις 

Συντονίστρια:  despoina palamari
Επικοινωνία: 6973216895