Translate

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Τι είναι η σεξουαλική ενέργεια

Οι μεγάλοι μύστες δε θεωρούν τη σεξουαλική ενέργεια σαν μια αρρωστημένη δύναμη αλλά κατανοούν το μυστικό της και γνωρίζουν πως αποτελεί το μοναδικό μέσο με το οποίο τα ανθρώπινα πλάσματα μπορούν να φτάσουν στον τελικό στόχο – Θεό.

Εδώ ξανά η άπειρη σοφία, από την οποία διέπεται ολόκληρη η δημιουργία, αποκαλύπτει τον εαυτό της. Ακριβώς όπως η άγνοιά μας και μόνο μας φέρνει γνώση, έτσι η σεξουαλική ενέργεια από μόνη της μας φέρνει την απελευθέρωση από αυτήν, από τη σεξουαλική ενέργεια.

Η σεξουαλική ενέργεια μας ελευθερώνει από τις ίδιες τις σεξουαλικές επιθυμίες, τις οποίες η ίδια γεννά και ξανά μας οδηγεί από την κατάσταση του θνητού, από τον θάνατο, στη λύτρωση, την ανάσταση, τη ΖΩΗ.

Ας μην απεχθανόμαστε τη σεξουαλικότητα και ας πάψουμε να τη θεωρούμε σαν μια κακοήθη δύναμη, που μειώνει τον άνθρωπο στο επίπεδο του ζώου ή, τουλάχιστον, ας μη την μεταμορφώνουμε σε μια τέτοια δύναμη.

Ας αντιμετωπίσουμε τη σεξουαλική ενέργεια σαν το κλειδί, που ανοίγει για μας την πόρτα ανάμεσα στο πνεύμα και τον κόσμο της ύλης, από το υψηλότερο στο κατώτερο, αλλά επίσης και από το κατώτερο στο υψηλότερο.

Ας τη θεωρήσουμε, σαν τη θεία ώθηση, που μας καθιστά ικανούς να δημιουργούμε επόμενες γενιές, να αναπαράγουμε τη ζωή από επάνω προς τα κάτω μέσα στο σώμα, αλλά επίσης και να μεταμορφώνουμε τον άνθρωπο εξυψώνοντας τον πάνω από τη θηριωδία του, σε ένα πνευματικό άνθρωπο, βοηθώντας τον να κατακτήσει τον θάνατο.


Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γιατί εάν η σεξουαλική εμπειρία χρησιμοποιηθεί κατάλληλα, μας δίνει τέτοια ευτυχία και στα δύο μονοπάτια. Στο μονοπάτι προς τα κάτω είναι σύντομη και εφήμερη. Στο μονοπάτι που πάει ψηλά είναι αιώνια ευτυχία.

Ας χρησιμοποιήσουμε τη φωτιά της, για να κάνουμε το δικό μας δέντρο της ζωής να ανθίσει και ν’ αποκτήσει καρπούς.

ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΧΕΙΚ