Translate

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Το σώμα είναι ιερό και μπορεί να μας οδηγήσει στα βαθύτερα στρώματα της ύπαρξής μας

Η ταντρική παράδοση δίνει μεγάλη σημασία στη σεξουαλική ενέργεια, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πνευματική διαδρομή. 
Η σεξουαλική ενέργεια είναι πραγματικά μια ισχυρή δύναμη και μπορεί να γίνει ένα εφαλτήριο για ανέλιξη ή για καταποντισμό και αυτό εξαρτάται από τον τρόπο που την χρησιμοποιούμε.

Η Τάντρα λέει ότι το σώμα είναι ιερό, ένα όχημα που μπορεί να μας οδηγήσει στην μεταμόρφωση και στα βαθύτερα στρώματα της ύπαρξής μας, μέχρι την ίδια μας την ψυχή. 

Το σώμα στην ταντρική φιλοσοφία είναι ένας ιερός ναός  και τα γεννητικά όργανα ή ιερή πύλη που μας επιτρέπει να μπούμε μέσα του.

Εξάλλου στα Σανσκριτικά το αιδοίο λέγεται yoni  που σημαίνει ιερός ναός. Δείτε πόσο οξύμωρο είναι αυτό αφού στην κοινωνία μας ειδικά το γυναικείο σώμα, που το διαχειρίζονται σαν εμπόρευμα για πώληση διαφορών προϊόντων, δεν δέχεται κανέναν σεβασμό 

Όταν πρωτοπερπάτησα στο ταντρικό μονοπάτι, το να νιώθω τον κόλπο μου σαν μια ιερή περιοχή του σώματός μου ήταν για μένα πραγματικά μια αποκάλυψη. Τώρα που κι εγώ με την σειρά μου μοιράζομαι με άλλες γυναίκες αυτήν την ιερή αλήθεια, που έρχεται από το βάθος του χρόνου,  συνειδητοποιώ ότι η αποδοχή και η αφομοίωση αυτής της ιερής αλήθειας αποτελεί από μόνη της μεγάλη θεραπεία.

Κάποια σεμινάρια μου είναι αφιερωμένα στην θεραπεία της αρσενικής και της θηλυκής αρχής και έχουν ιδιαίτερη θεραπευτική αξία για όλες μας. 

Ειδικά όμως οι γυναίκες που έχουν ζήσει τη σεξουαλική κακοποίηση και έχουν την αυταξία τους πολύ χαμηλά, το να βλέπουν ότι υπάρχουν άνδρες που υποκλίνονται με σεβασμό μπροστά στην ιερή τους πύλη, το yoni τους και προσφέρουν τιμές στο ιερό θηλυκό που έχει μέσα της η καθεμία από εμάς λειτουργούν θεραπευτικά και λυτρωτικά ταυτόχρονα. 

Την ίδια θεραπευτική αξία  όμως, έχουν αυτά τα σεμινάρια και για τους άνδρες, που με την σειρά τους κι εκείνοι στην ζωή τους έχουν εγκαταλειφτεί, προδοθεί και απαξιωθεί από μια Γυναίκα. 

Το να βλέπουν τις Γυναίκες να προσκυνούν με σεβασμό την αρσενική τους δύναμη, τιμώντας το ιερό αρσενικό μέσα τους, εκπέμποντας αγάπη και θεραπευτική ενέργεια μέσα από την καρδιά και την κοιλιά τους, είναι εξίσου μια λυτρωτική και θεραπευτική  εμπειρία 

Μετά από μια τέτοια εμπειρία αλλάζει και ο τρόπος που συναντιούνται στην καθημερινότητα τα δυο φύλα αφού ο σεβασμός και η ιερότητα έχουν σημαντική θέση στην μεταξύ τους συναναστροφή.

namaste 
despoina palamari