Translate

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο OSHO έλεγε: Ο ηλεκτρισμός είναι μία ενέργεια πού αγνοούμε τη φύση της. Όταν όμως περνά μέσα από μία λάμπα γίνεται φως, αν και αυτή ή ίδια δεν είναι φως.

Περνώντας από μία ηλεκτρική εστία, γίνεται θερμότητα.
Περνώντας μέσα από έναν μαγνήτη, γίνεται μαγνητισμός,
Περνώντας μέσα από έναν κινητήρα γίνεται κίνηση.

Με τον ίδιο τρόπο, υπάρχει μία πρωταρχική κοσμική δύναμη πού παίρνει γήινη όψη σύμφωνα με το όργανο του ανθρώπου μέσα από το όποιο εκδηλώνεται.

Διαμέσου του εγκεφάλου, γίνεται νοημοσύνη, λογική.
Διαμέσου του ηλιακού πλέγματος ή του  Χάρα, γίνεται αίσθηση και συναίσθημα
Όταν περνά από το μυϊκό σύστημα γίνεται κίνηση,
Όταν περνά από τα γεννητικά όργανα γίνεται έλξη για το άλλο φύλο.
Αλλά πάντα είναι η ίδια ενέργεια.

Η σεξουαλική ενέργεια έρχεται λοιπόν από πολύ ψηλά, αλλά περνώντας από τα σεξουαλικά όργανα προκαλεί αισθήσεις όπως έναν ερεθισμό, μία επιθυμία προσέγγισης και μπορεί, μέσα σ' αυτές τις εκδηλώσεις να μην υπάρχει καμιά απολύτως αγάπη. Η αγάπη αρχίζει όταν αυτή ή ενέργεια αγγίζει συγχρόνως και άλλα κέντρα στον άνθρωπο την καρδιά, τον εγκέφαλο, την ψυχή και το πνεύμα. 

Τότε αυτή ή έλξη, αυτή ή επιθυμία πού έχει να πλησιάζει κανείς κάποιον, φωτίζεται από σκέψεις, από συναισθήματα, και δεν ζητά μία καθαρά εγωιστική ικανοποίηση, όπου δεν λογαριάζεται καθόλου ό σύντροφος.

**Η αγάπη είναι σεξουαλικότητα αν θέλετε αλλά φωτισμένη, μεταμορφωμένη. **

Και η σεξουαλική ενέργεια είναι το κλειδί, που μας ανοίγει την πόρτα ανάμεσα στο πνεύμα και τον κόσμο της ύλης και αποτελεί το μοναδικό μέσο με το οποίο τα ανθρώπινα πλάσματα μπορούν να φτάσουν στον τελικό στόχο – τη Θεϊκότητα.

namaste
despoina palamari