Translate

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Η σεξουαλικότητα και η πνευματικότητα είναι η ίδια εμπειρία που φορά διαφορετικά ενδύματα

Μπορεί μερικές φoρές με το άκουσμα και μόνο της λέξης ΤΑΝΤΡΑ να έρχονται στο μυαλό σας εικόνες διαμορφωμένες από όλα τα ψέματα που κατά καιρούς έχουν ειπωθεί για την Tάντρα. 
Εδώ με λίγα λόγια θα προσπαθήσω να σας δώσω το τι είναι πραγματικά η  ΤΑΝΤΡΑ ώστε να  μπορείτε να την κατανοήσετε με μεγαλύτερη ευκολία.

Η Τάντρα είναι ένα αυτογνωσιακό μονοπάτι. Ένας ιδιαίτερος δρόμος για ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους σε βάθος και να γιορτάσουν όλες τις πτυχές της ζωής. 

Οι περισσότερες ταντρικές πρακτικές της νέας εποχής που αφορούν την Νέο Tάντρα  περιλαμβάνουν βιοενεργειακές ασκήσεις και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Και έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν όλες τις επιστρώσεις που έχουμε συσσωρεύσει και μας απομακρύνουν από τον αληθινό, τον αυθεντικό εαυτό μας.

Την Tάντρα δεν την απασχολεί η φιλοσοφία της ζωής, δεν αναλύει την ζωή, απλά προσφέρει την δυνατότητα να βιωθεί η ίδια η ζωή σε βάθος.

Με τις μεθόδους της συνδεόμαστε και βιώνουμε τον εαυτό μας και αντικρίζουμε όλο το φάσμα των δυνατοτήτων μας. Είναι ο κόσμος της Αλχημείας και της Γνώσης που προέρχεται από την ίδια την Ζωή. Αρχίζοντας να διακρίνουμε την πολικότητα και να μαθαίνουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ των αρσενικών και θηλυκών δυνάμεων παίζουμε συνειδητά με αυτούς τους πόλους αντικρίζοντας όλο το πάθος που μπορεί να προσφέρει η ζωή.

Ο Σίβα και η Σάκτη στον κόσμο της Tάντρα αντιπροσωπεύουν τη Συνείδηση ​​και τη Συνάντησή της με τον εκδηλωμένο κόσμο. 

Η Τάντρα χρησιμοποιεί ό,τι έχει στη διάθεσή της για να εμβαθύνουμε στη φύση μας. Η λέξη κλειδί είναι η αποδοχή. Μόνο αποδεχόμενοι τον εαυτό μας, τις επιθυμίες και τις ιδιορρυθμίες μας μπορούμε να  εμβαθύνουμε στην εσωτερική μας πραγματικότητα.

Σε αντίθεση με άλλα συστήματα που προσπαθούν να σας διαμορφώσουν μέσω του ελέγχου και της προσπάθειας, η Tάντρα σας επιτρέπει να επιδοθείτε στις όποιες επιθυμίες σας με επίγνωση, ώστε να σπάσετε τα όρια σας και να οδηγηθείτε πέρα ​​από τις επιφανειακές επιθυμίες και ανάγκες σας προς την Αγάπη και την Συνειδητότητα.

Μερικές φορές αυτό μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε μετέωροι, επειδή είμαστε συνηθισμένοι στην άνεση των πεποιθήσεών μας, όμως τελικά οδηγεί σε μια διαφορετική κατάσταση και στάση ζωής που είναι πιο ξεκούραστη στην αληθινή μας φύση.

Η ερωτική πράξη φυσικά περιλαμβάνεται στην Τάντρα όμως δεν περιορίζεται σε αυτό. Υπάρχουν παρά πολλές μέθοδοι αφύπνισης και μόνο 6 από αυτές σχετίζονται άμεσα με τη σεξουαλική πράξη.

Η ζωή είναι βαθιά σεξουαλική, ολόκληρη η ενέργεια της ζωής μπορεί να θεωρηθεί ως σεξουαλική ενέργεια, ως δημιουργικότητα, ως αλληλεπίδραση συνείδησης και αγάπης μεταξύ των αρσενικών και των θηλυκών ενεργειών.

Όταν αφηνόμαστε να εξερευνήσουμε ολοένα και παραπάνω την σεξουαλικότητά μας, ξεπερνώντας τις περιορισμένες έννοιες που μας έχουν δοθεί γι’ αυτήν και να διαπιστώσουμε βιωματικά ότι η σεξουαλική ενέργεια είναι ενέργεια  ζωής τότε μπορούμε να πούμε ότι η τάντρα έχει να κάνει με την αφύπνιση μέσω της σεξουαλικότητας και ότι σεξουαλικότητα και πνευματικότητα δεν είναι δυο διαφορετικές καταστάσεις αλλά η ίδια εμπειρία που φορά διαφορετικά ενδύματα

namaste 
despoina palamari