Translate

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Γνωρίζεις ότι ο οργασμός στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει στο κέντρο του σεξ αλλά στο κεφάλι σου.

Όταν κάνεις έρωτα και νιώθεις οργασμικά, χαρούμενα, δεν έχει καμία σχέση με το σύντροφό σου. Το όλο πράγμα συμβαίνει μέσα σου. Δεν έχει καμία σχέση με τον οργασμό του συντρόφου σου. Δεν συνδέονται καθόλου. Όταν ο σύντροφός σου έχει οργασμό, έχει το δικό του οργασμό, που δεν έχει καμία σχέση μαζί σου. Μπορεί να λειτούργησες σαν αφορμή μα ο οργασμός του άλλου είναι δικός του οργασμός. 

Είσαστε μαζί, μα ο οργασμός σου είναι δικός σου και όταν έχεις εσύ οργασμό ο σύντροφός σου δεν μπορεί να μοιραστεί τη χαρά σου. Όχι, είναι απολύτως δικός σου! Είναι ιδιωτικός. Μπορεί να δει ότι συμβαίνει κάτι, από το πρόσωπό σου, από το σώμα σου, αλλά αυτή είναι απλώς μια παρατήρηση απ’ έξω. Δεν μπορεί να συμμετέχει σ’ αυτό. Όταν ο σύντροφός σου έχει το δικό του οργασμό, εσύ είσαι θεατής, δεν μπορείς πια να συμμετέχεις σ’ αυτό.

Και ακόμα κι αν έχετε οργασμό ταυτόχρονα και οι δύο, δεν εξαρτάται ο οργασμός του ενός από τον οργασμό του άλλου. Είναι κάτι εντελώς ιδιωτικό, που βρίσκεται μέσα σου. Κατά βάθος, ο οργασμός είναι αυνανιστικός. Ο σύντροφος είναι απλώς η δικαιολογία, μα στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητος.

Έχουν παρατηρήσει οι Τάντρικα ότι όταν συμβαίνει ο οργασμός, δεν έχει σχέση με τα σεξουαλικά σου κέντρα επειδή αν τα σεξουαλικά κέντρα ήταν αποκομμένα από το κεφάλι, θα είχες οργασμό, μα δεν θα είχες καμία χαρά. Έτσι, κατά βάση ο οργασμός δεν συμβαίνει στο σεξουαλικό κέντρο, αλλά στον εγκέφαλο. Κάτι προκαλεί τον εγκέφαλο από το σεξουαλικό κέντρο. Συμβαίνει· στον εγκέφαλο και οι σύγχρονες έρευνες συμφωνούν μ’ αυτό και λένε ακριβώς αυτό που λέει και η Τάντρα. 
Πρώτον, ο οργασμός δεν έχει καμία σχέση με τον άλλο άνθρωπο. Δεύτερο, δεν έχει καμία σχέση με τη σεξουαλική σου ενέργεια. Ο σύντροφός σου είναι το έναυσμα για τη σεξουαλική σου ενέργεια και η σεξουαλική σου ενέργεια είναι το έναυσμα την ενέργεια του εγκεφάλου σου. Το κέντρο του εγκεφάλου παίρνει το έναυσμα αλλά ο οργασμός συμβαίνει ακριβώς εκεί που βρίσκεται ο εγκέφαλος, στο κεφάλι.

Η πορνογραφία έχει τόση πολλή γοητεία, επειδή η πορνογραφία διεγείρει κατευθείαν τον εγκέφαλό σου. Το αν μια γυναίκα είναι όμορφη η ή άσχημη δεν έχει καμία σχέση με το δικό σου οργασμό. Μια άσχημη γυναίκα μπορεί να σου δώσει έναν τόσο όμορφο οργασμό, όσο και μια όμορφη γυναίκα. Γιατί όμως δεν σου αρέσει η άσχημη γυναίκα; Επειδή δεν γοητεύει το νου. Αυτό είναι όλο. Αλλιώς, σε ό,τι αφορά τον οργασμό και οι δύο έχουν την ικανότητα — και η άσχημη και η όμορφη. Όμως ο εγκέφαλός σου ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμφάνιση, για την ομορφιά. 

Η Τάντρα λέει ότι από τη στιγμή που καταλαβαίνουμε όλο το μηχανισμό του οργασμού, μπορεί να προκύψει μεγάλη κατανόηση.

Ένα βήμα ακόμα: Η σύγχρονη έρευνα συμφωνεί μέχρι αυτό το σημείο, ότι ο οργασμός συμβαίνει στον εγκέφαλο. Ο γυναικείος οργασμός συμβαίνει στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Η σύγχρονη έρευνα δεν μπορεί ακόμα να πει κάτι, η Τάντρα όμως μπορεί. Ο γυναικείος οργασμός συμβαίνει στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, επειδή αυτό είναι το γυναικείο κέντρο. Και ο αντρικός οργασμός συμβαίνει στην αριστερή πλευρά, επειδή αυτός είναι ο αντρικός εγκέφαλος. 

Η Τάντρα πηγαίνει ακόμα πιο πέρα και λέει ότι όταν οι δύο αυτές πλευρές του εγκεφάλου ενωθούν, έρχεται μεγάλη χαρά, συμβαίνει ολοκληρωτικός οργασμός. Και αυτές οι πλευρές του εγκεφάλου μπορούν να ενωθούν πολύ εύκολα. 
Όσο λιγότερο αναλυτικός είσαι, τόσο πιο κοντά βρίσκονται οι δύο πλευρές. Γι’ αυτό ο ερμηνευτικός νους δεν είναι ποτέ ένας χαρούμενος νους. Ο μη ερμηνευτικός νους είναι ευτυχέστερος. Οι πρωτόγονοι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι από τους λεγόμενους πολιτισμένους, τους εκπαιδευμένους, τους καλλιεργημένους. Τα ζώα είναι ευτυχέστερα από τους ανθρώπους, τα πουλιά είναι ευτυχέστερα, δεν έχουν αναλυτικό νου. Ο αναλυτικός νους κάνει το χάσμα μεγαλύτερο,

Όσο περισσότερο αρχίζεις να σκέφτεσαι λογικά, τόσο μεγαλύτερο είναι το χάσμα ανάμεσα στους δυο νους. Όσο λιγότερο λογικά σκέφτεσαι, τόσο πιο κοντά έρχονται. Όσο πιο ποιητική, όσο πιο εστέτ είναι η προσέγγισή σου, τόσο περισσότερο θα έρχονται κοντά και τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα χαράς, απόλαυσης και κεφιού θα υπάρχει.
Και το τελευταίο σημείο, που νομίζω πως θα πάρει μερικούς αιώνες μέχρι να έρθει η επιστήμη σ’ αυτό. Το τελευταίο σημείο είναι ότι η χαρά δεν συμβαίνει ούτε καν στο νου. Συμβαίνει στον παρατηρητή που στέκεται πίσω και από τις δύο πλευρές του εγκεφάλου. Τώρα, αν ο παρατηρητής είναι πολύ προσκολλημένος στον αντρικό νου, τότε η χαρά δεν θα είναι μεγάλη. Αν ο παρατηρητής είναι πάρα πολύ προσκολλημένος στο θηλυκό εγκέφαλο, τότε η χαρά θα είναι λίγο μεγαλύτερη, μα δεν θα είναι πραγματικά μεγάλη.

Μπορείς να το δεις: Οι γυναίκες είναι ευτυχέστερα πλάσματα από τους άντρες. Γι’ αυτό φαίνονται πιο όμορφες, πιο αθώες, πιο νέες. Ζουν περισσότερο, ζουν πιο ειρηνικά, πιο ευχαριστημένα. Δεν ανησυχούν πολύ. Δεν αυτοκτονούν τόσο πολύ, δεν τρελαίνονται τόσο πολύ. Η αναλογία είναι διπλάσια. Ο άντρας αυτοκτονεί και τρελαίνεται δυο φορές περισσότερο από ό,τι η γυναίκα. 
Και όλοι οι πόλεμοι, αν τους συμπεριλάβεις κι αυτούς είναι τόσο τρελοί και τόσο αυτοκτονικοί. Και ο άντρας δεν κάνει και τίποτε άλλο. Στη διάρκεια των αιώνων προετοιμάζεται συνεχώς για πόλεμο, για να σκοτώνει ανθρώπους. Ο θηλυκός νους είναι πιο χαρούμενος, επειδή είναι πιο ποιητικός, πιο διαισθητικός. 

Αν όμως δεν έχεις προσκόλληση με κανένα τμήμα και είσαι απλώς παρατηρητής, τότε η χαρά είναι τεράστια, υψίστη. Αυτή η χαρά ονομάζεται άναντ, μακαριότητα. Για να γνωρίσεις αυτόν τον παρατηρητή πρέπει να γίνεις ένα, απολύτως ένα. Τότε ο άντρας και η γυναίκα μέσα σου εξαφανίζονται εντελώς, τότε χάνονται μέσα σ’ αυτό ένα και η οργασμικό γίνεται σιγά - σιγά η ύπαρξή σου. Και σε αυτήν την κατάσταση, το σεξ εξαφανίζεται αυτόματα, επειδή δεν υπάρχει ανάγκη για σεξ. Όταν ένας άνθρωπος ζει οργασμικά είκοσι τέσσερις το εικοσιτετράωρο, για ποιό λόγο χρειάζεται το σεξ;
Μέσα στην παρατήρηση γίνεσαι οργασμικός. Τότε ο οργασμός δεν είναι κάτι στιγμιαίο, αλλά είναι η ίδια σου η φύση. Αυτό είναι η έκσταση.

OSHO
"TANTRA"