Translate

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Με ποιον τρόπο μπορούμε να έχουμε έναν μυσταγωγικό τρόπο ζωής;

Πολύ βοηθητικά στο να έχουμε έναν μυσταγωγικό τρόπο ζωής είναι τα τελετουργικά. 

Ένα τελετουργικό όσον αφορά την Τάντρα είναι ένα πρώτο βήμα για να ανοίξει κάποιος τις πύλες της ιερότητας και να μπει στον κόσμο της ιερής σεξουαλικότητας. 

Εκεί  όπου σώμα, νους, κάρδια και Πνεύμα γίνονται ένα και σε οδηγούν στο άχρονο της απεραντοσύνης. 


Στην Τάντρα τα τελετουργικά  γίνονται με τον χορό, τη μουσική, την προσευ­χή, τον εξαγνισμό, τον διαλογισμό, την επίκληση και τις ιερές προσφορές, ώστε να συγκεντρώσουμε το Πνεύμα μας προσδίδοντας ιερό χαρακτήρα στις πιο βαθιές μας προθέσεις. Ενεργοποιούν, διευρύνουν και ενοποιούν την ενέργεια των τεσσάρων κέντρων μας: του σώματός μας (μέσω της κίνησης και του χορού), της καρδιάς μας (μέσω του αισθήματος, της μουσικής, των επικλήσεων), του νου μας (μέσω της σύλληψης ενός οράματος και της επίκλησης του ιερού λόγου) και του Πνεύματός μας, που εκδηλώνεται μέσα απ’ όλα τα παραπά­νω. 

Χρειάζεται να ξέρουμε ότι ένα τελετουργικό δεν προσδίδει μόνο ιερότητα και μυστικισμό στην ζωή μας αλλά μπορεί να γίνει ένα πανίσχυρο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να διεξαχθεί μια θεραπευτική διαδικασία και δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο για να έχει ουσιαστικά θεραπευτικά αποτελέσματα αρκεί να εκφράζει βαθιά συμπόνια και βαθιά αγάπη. Ένα πραγματικό τελετουργικό προάγει τη θεραπεία και τη μεταμόρφωση σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. 


Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους μπορούμε να εκτελέσουμε ένα τελετουργικό:
· Για να ανοιχτούμε στο Πνεύμα.
· Για να αφήσουμε τα εγκόσμια και να μπούμε στο βασίλειο της έκστασης.
· Για να κάνουμε πιο εύκολη συναισθηματικά για μας μια μετάβαση, έναν χωρισμό, μια απώλεια, ένα τέλος ή μια αρχή.
· Για να μετουσιώσουμε τα τραύματα του παρελθόντος και να φέ­ρουμε την ανανέωση, μέσα από τη δημιουργία θεραπευτικών διαδικασιών μετάβασης.
· Για να ενωθούμε με το παρελθόν, την παράδοση και τους προγόνους μας 
· Για να γιορτάσουμε, να αποδώσουμε τιμές ή για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη ή το βαθύ σεβασμό που τρέφουμε για τον σύντροφό μας ο ένας 
· Για να εκφράσουμε την αγάπη μας για τη ζωή και το θείο 

Όταν η δύναμη που κρύβεται στις προθέσεις μας ενώνεται με τη δύναμη του Πνεύματός μας, τότε πραγματοποιούνται τα θαύματα.


namaste
despoina palamari