Translate

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Αν έχεις σεξουαλικό πρόβλημα αντί να το λύσεις μπορείς να το εγκαταλείψεις

Αφού πήρα διαζύγιο από την πρώτη μου γυναίκα, αηδίασα με το σεξ. Και από τότε δεν έχω καταφέρει να έχω οργασμό, έκτος κι αν πρώτα έχω καπνίσει μαριχουάνα. Αυτό συμβαίνει ακόμη, παρ’ όλο που είμαι πραγματικά ερωτευμένος με τη γυναίκα με την οποία είμαι τώρα.

OSHO: Και νιώθετε κάποια πραγματική ανάγκη να γίνει κάτι γι’ αυτό;
Επειδή μερικές φορές δημιουργούμε περιττά προβλήματα και από τη στιγμή που θα τα θεωρήσουμε προβλήματα ανησυχούμε συνεχώς γι’ αυτά. Και τώρα η απουσία οργασμού γί­νεται λίγο πολύ ένα ψυχολογικό πρόβλημα στην Αμερική, επει­δή γίνεται πολλή συζήτηση γι’ αυτό.


Δεν ήταν ποτέ πρόβλημα μέσα στους αιώνες - δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς με αυτό. Όμως κατά τη διάρκεια αυτών των είκοσι, τριάντα χρόνων έχει γίνει πολλή έρευνα από τον Κίνσεϊ καθώς επίσης και από τους Μάστερς και Τζόνσον, και αυτή η έρευνα έχει δημοσιοποιηθεί. Οι άνθρωποι διαβάζουν για τις ομορφιές και τη σπουδαία εμπειρία του οργασμού και τη μεγάλη χαλάρωση που έρχεται από αυτόν, κι έτσι έχουν γίνει άπληστοι, και αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχει μόνο ένα άτομο πρόβλημα, σχεδόν όλοι έχουν πρόβλημα.

Το πρόβλημα προκύπτει μέσω της σύγκρισης. 
Και τώρα κάθε μέρα θα γίνεστε μεγαλύτερος, κι έτσι αν δεν σταματή­σετε αυτό το πρόβλημα, θα γίνεται όλο και πιο σοβαρό κάθε μέρα και θα αποκτήσετε εμμονή με αυτό. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται γι’ αυτά τα πράγματα μόνο όταν αρχίζουν να μεγα­λώνουν λίγο. Και κυρίως στη Δύση, θεωρείται ότι το σεξ είναι ζωή, επομένως αν το σεξ τελειώσει, έχει τελειώσει η ζωή - αυτά είναι συνώνυμα.

Όταν το άτομο μεγαλώσει λίγο και αρχίσει να αισθάνεται ότι τώρα οι σεξουαλικές ενέργειες δεν πηγαίνουν όπως πήγαιναν, πανικοβάλλεται! Θέλει να κάνει το ένα ή το άλλο -να πά­ρει φάρμακα, να καπνίσει κάτι, ή να κάνει ασκήσεις- γιόγκα- ή να βρει μια καλύτερη γυναίκα η οποία έχει περισσότερες γνώσεις, να πάει στις πόρνες, ή στα υποκατάστατα -αλλά να κάνει κάτι!

Και μετά δημιουργείται ένα τρέμουλο, και αυτό το τρέμουλο θα αυξάνεται κάθε μέρα επειδή θα μεγαλώνετε- δεν θα γίνεστε πιο νέος. Όσο περισσότερο υπάρχει, και όσο περισσό­τερο το σκέφτεστε, τόσο πιο προβληματικό είναι. Και αν σκέφτεστε πάρα πολύ τον οργασμό, τότε ακόμη και ο φυσικός οργασμός που ήταν δυνατός για εσάς τώρα γίνεται κάτι αδύ­νατο, επειδή για να συμβεί ένας οργασμός, χρειάζεται ένα μυα­λό χωρίς καμία ανησυχία.

Το μυαλό είναι το πρόβλημα. 
Για παράδειγμα, αν κάνετε έρωτα και βαθιά στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει η ιδέα ότι πάλι δεν θα τα καταφέρετε, ο οργασμός δεν θα γίνει όπως θα έπρεπε - τώρα πλησιάζετε... τώρα πλησιάζετε... και ο φόβος, και το τρέμουλο, και το μυαλό και όλο το σώμα είναι διαχωρισμένα - πάλι δεν θα τα καταφέρετε.

Η πρότασή μου είναι να εγκαταλείψετε το πρόβλημα αντί να το λύσετε. 
Απλά εγκαταλείψτε το - είναι ανόητο! Γιατί να ασχοληθείτε με αυτό; Ό,τι κι αν συμβαίνει είναι καλό - απο­λαύστε το. Και μια ’μέρα ξαφνικά θα δείτε - έχει συμβεί. Συμ­βαίνει μόνο όταν είστε ερωτευμένος χωρίς καμία ανησυχία.

Την αγαπάτε και σας αγαπά κι εκείνη, επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα. 
Όταν αγαπιόμαστε, δεχόμαστε και τους περιο­ρισμούς του άλλου. Αν σας αγαπάει βαθιά θα γνωρίζει ότι τώρα μεγαλώνετε, επομένως όπως είναι φυσικό, δεν θα είναι όπως ήταν. Θα είναι λίγο διαφορετικά' δεν θα γίνεται τόσο συχνά. Όμως η αγάπη θα ανακαλύψει νέες οικειότητες. Θα είναι λι­γότερο σεξουαλική, θα πηγαίνει πιο βαθιά.
Και μάλιστα, όταν η αγάπη είναι σεξουαλική, δεν φτάνει πο­τέ πολύ βαθιά. Παραμένει σε σωματικό επίπεδο και δεν εξελίσ­σεται σε κάτι άλλο. Όταν το σωματικό σεξ εξαφανίζεται σιγά, σιγά στη φυσική πορεία της ζωής, ξεκινά μια νέα ερωτική σχέση ανάμεσα σε δύο μυαλά. Αυτή είναι πιο βαθειά. Και αν διαλογί­ζεστε, τότε υπάρχει μια ακόμη πιο βαθιά πιθανότητα: μια ερω­τική σχέση μπορεί να ξεκινήσει χωρίς τον νου - χωρίς το σώμα και χωρίς το μυαλό. Αυτή είναι η πραγματική ευλογία.

Η ευλογία δεν έχει καμία σχέση με τον οργασμό
Ακόμη κι αν συμβεί, θα δονηθείτε για ένα-δυο δευτερόλεπτα και τέ­λος. Ακόμη κι αν συμβεί, δεν έχει βγει και τίποτε σπουδαίο από αυτό. Ακόμη κι αν έχετε έναν τέλειο οργασμό, δεν πρό­κειται να βγάλετε τίποτε. Και τα ζώα έχουν τέλειους οργα­σμούς. Κάθε σκυλί έχει έναν τέλειο οργασμό, όμως ποιό είναι το νόημα; Στην καλύτερη περίπτωση, μπορείτε να έχετε έναν τέλειο οργασμό όπως ακριβώς τα ζώα.

Δεν λέω ότι είναι κακό - απλά λέω ότι δεν είναι κάτι σημα­ντικό που πρέπει να σας απασχολεί και πολύ. Είναι πολύ κακό για το τίποτε. Όμως ο δυτικός νους δεν είναι απασχολημένος και θέλει κάποια ασχολία, διαφορετικά η ζωή εξαφανίζεται.

Έχετε το αυτοκίνητο, έχετε το σπίτι, έχετε τον λογαριασμό της τράπεζας - τώρα έχετε τον οργασμό. Ο οργασμός είναι η νέα θρησκεία. Τώρα ο Θεός δεν υπάρχει. Ποιός ξέρει; Δεν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο- μπορεί να υπάρχει, μπορεί και όχι. Τώρα το μόνο που έχει απομείνει είναι ο οργασμός, γι’ αυ­τό κρέμεστε από αυτόν, και μέχρι το τέλος συνεχίζετε να κρέ­μεστε από αυτόν και να τον σκέφτεστε.

Η πρότασή μου είναι να τον ξεχάσετε. 
Απλά πετάξτε τον! Πείτε, «Δεν πειράζει. Ό,τι κι αν είναι, είναι καλό, και θα παραμείνω ικανοποιημένος με αυτό». Μια ’μέρα ξαφνικά, θα το δείτε να συμβαίνει. Και αν συμβεί, μην προσπαθήσετε να το επιθυμήσετε ξανά και ξανά. Αν συμβεί, εντάξει- αν δεν συμβεί, εντάξει. Μην του δώσετε και πολλή σημασία.
Αν συμβεί, τελειώστε μαζί του και ξεχάστε το. Διαφορετικά το συμβάν θα δημιουργήσει ξανά την εμμονή ότι μπορεί να συμβεί. Συνέβη λοιπόν - τώρα πρέπει να επαναληφθεί ξανά και ξανά.
Απλά απολαύστε τον χρόνο σας μαζί. Και μάλιστα, ο άν­θρωπος δεν πρέπει να προσπαθεί να κάνει έρωτα χωρίς λόγο. Δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει, δεν είναι υποχρεωτικό. Με­ρικές φορές είναι αρκετό απλά να κάθεστε μαζί, να κρατάτε ο ένας το χέρι του άλλου και να κοιτάζετε το φεγγάρι... και έτσι πηγαίνει πολύ βαθύτερα!

Μερικές φορές το να μην κάνετε τίποτε, απλά να κάθεστε, να μην σκέφτεστε τίποτε, είναι καλύτερο από το σεξ.
Το σεξ έχει γίνει κάτι που πρέπει απλά να γίνεται. Πρέπει να το κάνεις, πρέπει να αποδείξεις τί μπορείς να κάνεις, δια­φορετικά η γυναίκα θα νομίζει ότι δεν την αγαπάς· θα αρχίσεις να νιώθεις ότι δεν της έχεις κάνει τίποτε. Τι είδους αγάπη είναι αυτή; Κάνε κάτι!

Μην κάνετε ποτέ καμία προσπάθεια για την αγάπη. 
Απλά να είστε μαζί, να νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον, να έχετε αι­σθήματα ο ένας για τον άλλον. Διαλογιστείτε, προσευχηθείτε μαζί, χορέψτε μαζί, και μερικές φορές από τον χορό και τον διαλογισμό και την προσευχή, ξαφνικά νιώθετε ότι κάνετε έρω­τα. Δεν το κάνετε να συμβεί' ξαφνικά βλέπετε ότι συμβαίνει. Μετά έχει μια τρομερή ομορφιά.
Μετά δεν είστε εσείς που κάνετε έρωτα - είναι ο ίδιος ο Θε­ός που κάνει έρωτα μέσα από εσάς. Μετά δεν ανησυχείτε. Δεν είναι καθόλου πρόβλημα για εσάς! Το αν θέλει να έχει οργασμό ή όχι, είναι δική του δουλειά. Γιατί πρέπει να ανησυχείτε εσείς γι’ αυτό; Αν θέλει να έχει οργασμό, μπορεί.

Γι’ αυτό διαλογιστείτε, προσευχηθείτε, χορέψτε, ακούστε μουσική, κοιτάξτε τα αστέρια, και μερικές φορές, αν συμβεί, απλά φυσιολογικά, αυθόρμητα... Μην το προετοιμάσετε, μην το σκεφτείτε. Μην κάνετε πρόβα στο μυαλό σας. Μην σκέφτεστε στο γραφείο ότι θα πάτε σπίτι και θα κάνετε έρωτα - αυτό είναι παιδιάστικο!

Ξεχάστε το! 
Κάποια μέρα θα συμβεί, και για μερικές μέ­ρες απλά θα το ξεχάσετε - έτσι πρέπει να είναι η αληθινή αγά­πη. Δεν είναι ανάγκη να αποδείξετε τίποτε- η γυναίκα ξέρει ότι την αγαπάτε, εσείς ξέρετε ότι σας αγαπάει. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε επιπλέον προσπάθεια. Και μετά θα δείτε μια διακρι­τική ποιότητα να γεννιέται στο είναι σας. Με οργασμό ή χωρίς, αγαπιέστε, και κάποια ’μέρα θα αρχίσει να συμβαίνει...

Δεν το υπόσχομαι! 
Διαφορετικά θα αρχίσετε να το περιμέ­νετε. Δεν το προβλέπω. Απλά λέω ότι είναι φυσικό. Συμβαίνει μόνο όταν δεν ανησυχείτε. Είναι μια φυσική συνέπεια. Όταν δεν υπάρχει ένταση, πώς γίνεται να μην συμβεί; Πρέπει να συμβεί! Σε ένα σώμα και σε ένα μυαλό όπου δεν υπάρχει ανη­συχία, ο κραδασμός φτάνει βαθιά, η έξαψη φτάνει βαθιά - αρ­χίζετε να πάλλεστε.

Επομένως, ο πρώτος βασικός κανόνας είναι: Ξεχάστε το. 
Ο δεύτερος βασικός κανόνας: Αν συμβεί κάποια μέρα, απολαύ­στε το, ευχαριστήστε τον Θεό, και ξεχάστε το ξανά. Μην το περιμένετε αύριο.

Το μυαλό είναι πολύ, πολύ άπληστο, και από εκεί προέρχεται η κάθε δυστυχία. Κάτι συμβαίνει σήμερα και το μυαλό αρχίζει να κάνει σχέδια για αύριο - πρέπει να γίνει και αύριο. Συνέβη σήμερα επειδή δεν το σκεφτόσασταν. Τώρα το σκέφτεστε, τώ­ρα αλλάζετε όλη την κατάσταση. Αύριο δεν μπορεί να γίνει. Και όταν δεν γίνεται αύριο, θα πανικοβληθείτε περισσότερο, μετά πρέπει να γίνει μεθαύριο! 
Τώρα το καθιστάτε αδύνατο.


Όποτε συμβαίνει ο Θεός με οποιονδήποτε τρόπο, -μια όμορφη στιγμή, μια στοργική στιγμή- απολαύστε το, νιώ­στε ευγνώμονες, και σβήστε την ανάμνηση. Μην κουβαλάτε ποτέ καμία ψυχολογική ανάμνηση. Γι’ αυτό τα παιδιά είναι τόσο χαρούμενα. Και όσο περισσότερο μεγαλώνει κάποιος, τόσο λιγότερο χαρούμενος νιώθει. Επειδή τα παιδιά δεν περι­μένουν κάτι- αυτή η στάση της μη προσδοκίας τούς προκαλεί ενθουσιασμό. Όλα είναι καινούργια.

Επομένως να το έχετε αυτό στο μυαλό σας... και δεν υπάρ­χει τίποτε άλλο για να ανησυχείτε 

OSHO