Translate

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Η στενοχώρια κάνει τον άνθρωπο ανίκανο.


Υπάρχουν πολλοί που νομίζουν πως είναι ανίκανοι, αλλά είναι πολύ σπάνιο να υπάρχει ανίκανος άνθρωπος. Αισθάνομαι πραγματικά συμπόνια γι’ αυτόν, επειδή δεν έχει καθόλου ενέργεια να μεταμορφωθεί, καθόλου ενέργεια με την οποία να μεταμορφωθεί.

Δεν θα νιώσει εκείνη τη χαρά που έρχεται από το σεξ και δεν θα νιώσει εκείνη τη χαρά που έρχεται από την υπέρβασή του. Είναι πραγματικά αξιολύπητος. Είναι όμως πολύ σπάνιος. Στους εκατό ανίκανους, οι ενενήντα εννιά απλώς νομίζουν πως είναι ανίκανοι.

Όλα τα ζώα έχουν οργασμό, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο ελέφαντα. Και όλα τον απολαμβάνουν!  Στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που γίνεται ανίκανο. Κανένα άλλο ζώο δεν γίνεται ανίκανο, επειδή δεν στενοχωριούνται για τον οργασμό. 


Η στενοχώρια κάνει τον άνθρωπο ανίκανο.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου σεξουαλικό πρόβλημα. Είναι περισσότερο ψυχολογικό πρόβλημα. Όσον αφορά τη φυσιολογία, δεν υπάρχει καθόλου πρόβλημα. Ψυχολογικά όμως είσαι βιαστικός. Αυτή η βιασύνη δημιουργεί την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Στη Δύση, το 70% σχεδόν των αντρών υποφέρει από αυτό. Δεν είναι μικρό πρόβλημα. Το 70% είναι μια σημαντική πλειοψηφία. Πράγματι, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θεωρούν πως η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι φυσιολογική, εξαιτίας αυτού τού 70%. Θα πρέπει να είναι φυσιολογικό και εκείνο το 30% των ανθρώπων πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα. Φυσιολογικό σημαίνει μέσος όρος. Κι εκείνο το 70% θα γίνει σύντομα 80%, 90%. Ο αριθμός αυξάνεται.

Στην ιστορία του ανθρώπου, ποτέ πριν δεν ήταν η πρόωρη εκσπερμάτωση τέτοιο πρόβλημα, όπως έχει γίνει στη Δύση, ιδιαίτερα στην Αμερική. Επειδή για πρώτη φορά είναι βιαστικός ένας πολιτισμός, για πρώτη φορά ένας πολιτισμός ασχολείται τόσο πολύ με το χρόνο.

Στην Ανατολή, οι άνθρωποι ποτέ δεν έχουν υποφέρει από πρόωρη εκσπερμάτωση, επειδή τα πράγματα κινούνται τόσο αργά και κανένας δεν είναι βιαστικός. Υπάρχει αρκετός χρόνος, περισσότερος από αρκετό.

Η αιωνιότητα είναι διαθέσιμη.

Η ανατολίτικη ιδέα πως, αφού πεθάνεις, θα γεννηθείς ξανά και ξανά και ξανά, δίνει μεγάλο περιθώριο χρόνου, μεγάλη διάρκεια. Η δυτική ιδέα πως υπάρχει μονάχα μια ζωή, σε οδηγεί σε παροξυσμό. Μια ζωή μοναχά, έτσι, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αμέσως ό,τι σού είναι δυνατόν, αλλιώς θα έχει φύγει! Έτσι, το κάθε τι πρέπει να είναι γρήγορο, ταχύ. Αυτή η νοοτροπία προκαλεί το πρόβλημα, οπότε ο νους θέλει να κάνει το κάθε τι γρήγορα. Συνεχίζει να δίνει κατευθύνσεις: Κάντο γρήγορα, τέλειωνε γρήγορα.

Υπάρχει διαρκής επιθυμία για στιγμιαία πράγματα, λες και το μόνο που αξίζει στη ζωή είναι το πώς να κάνεις κάτι με μεγάλη ταχύτητα. Όλα όμως τα σπουδαία πράγματα χρειάζονται βραδύτητα, υπομονή, αλλιώς χάνεις. Χρειάζονται χρόνο, ώστε να μπορέσεις να τα χορτάσεις.


OSHO
"SEX"