Translate

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Γνωριζεις πότε το sex γίνεται σπατάλη ενέργειας;

Η Τάντρα λέει ποτέ μην κάνεις έρωτα όσο είσαι σε διέγερση. Φαίνεται πολύ παράλογο, επειδή θέλεις να κάνεις έρωτα όταν είσαι σε διέγερση, και οι δυο σύντροφοι διεγείρουν ο ένας τον άλλον, ώστε να μπορούν να κάνουν έρωτα. Όμως η Τάντρα λέει ότι κατά τη διέγερση κάνεις σπατάλη ενέργειας. Κάνε έρωτα όταν είσαι ήρεμος, γαλήνιος, σε κατάσταση διαλογισμού. Πρώτα διαλογίσου, έπειτα κάνε έρωτα. Και στον έρωτα επίσης, μην προχωρείς πέρα από το όριο. Τι εννοώ, «μην προχωρείς πέρα από το όριο». Μη διεγερθείς και μη γίνεις βίαιος- έτσι ώστε η ενέργεια σου να μη διασκορπιστεί.



Αν δεις δυο ανθρώπους που κάνουν έρωτα θα νομίσεις ότι παλεύουν. Τα μικρά παιδιά, αν καμιά φορά δουν τον πατέρα και τη μητέρα τους, νομίζουν ότι ο πατέρας είναι έτοιμος να σκοτώσει τη μητέρα. Φαίνεται βίαιο, μοιάζει σαν μάχη. Δεν είναι όμορφο' φαίνεται άσχημο. Πρέπει να γίνει μουσικότερο, αρμονικότερο. Οι δύο σύντροφοι πρέπει να είναι σαν να χορεύουν, όχι σαν να παλεύουν - σαν να τραγουδούν μια αρμονική μελωδία, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία θα διαλυθούν και οι δύο και θα γίνουν ένα. Κι έπειτα χαλαρώνουν. Αυτό σημαίνει Τάντρα.
Αν μπεις σ’ αυτή τη χαλάρωση, την παράδοση, η φύση θα σου αποκαλύψει τα μυστικά της. Τότε αρχίζεις να έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει. Και με την επίγνωση του τι συμβαίνει πολλά μυστικά έρχονται στο νου σου.


Πρώτα, το σεξ γίνεται ζωοδότης. Όπως είναι τώρα, είναι δωρητής θανάτου. Πεθαίνεις απλώς μέσω του σεξ, σπαταλώντας τον εαυτό σου, χειροτερεύοντας.

Δεύτερο το σεξ γίνεται ο πιο βαθύς φυσικός διαλογισμός. Οι σκέψεις σου παύουν εντελώς. Όταν είσαι απόλυτα χαλαρωμένος μ’ έναν εραστή οι σκέψεις σου παύουν, ο νους απουσιάζει. Μόνο η καρδιά σου χτυπάει ο νους δεν είναι εκεί. Το σεξ μετατρέπεται σε φυσικό διαλογισμό. 


Κι αν η αγάπη δεν μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις στο διαλογισμό, τίποτα δε θα σε βοηθήσει γιατί όλα τα άλλα είναι περιττά, επιφανειακά. Αν η αγάπη δεν μπορεί να βοηθήσει, δε θα βοηθήσει τίποτα!

Η αγάπη έχει το δικό της διαλογισμό. Αλλά αν δε γνωρίζεις την αγάπη και γνωρίζεις μόνο το σεξ, γνωρίζεις τη δυστυχία της σπατάλης της ενέργειας. Και αυτό σε κάνει να νιώθεις κατάθλιψη. Έτσι το σεξ δεν είναι για σένα τίποτα άλλο από φτέρνισμα. Νιώθεις διέγερση κι έπειτα φτερνίζεσαι και νιώθεις χαλάρωση. Κάτι που σε ενοχλούσε στη μύτη το απέβαλες. Έτσι αποβάλλεις και κάτι που σε ενοχλεί στο κέντρο του σεξ.

Η Τάντρα λέει ότι το σεξ είναι πολύ βαθύ, επειδή είναι ζωή. Μη μείνεις μόνο στο σεξ. Μη στρέψεις το ενδιαφέρον σου στην Τάντρα για λάθος λόγους και τότε δε θα νιώσεις ότι η Τάντρα είναι επικίνδυνη. Για σένα τότε η Τάντρα θα είναι μεταμόρφωση ζωής.



Osho
Τάντρα, Πνευματικότητα και Σεξ