Translate

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Το σεξ φέρνει χαρά αλλά φέρνει και δυ­στυχία. Εξαρτάται με τι μάτια το βλέπεις!

Με ρωτάτε, «Για πόσο καιρό συνεχίζει αυτό το ηλίθιο σεξ να στοιχειώνει τον άνθρωπο;»
Γιατί το αποκαλείτε ανόητο; Είστε θυμωμένος μαζί του. Το σεξ δεν είναι ανόητο - μπορεί να είστε εσείς ανόητος! Το σεξ είναι απλά σεξ. 
Μπορεί να είστε ανόητος με αυτό, μπορείτε να είστε έξυπνος με αυτό- αυτό αφορά εσάς, όχι το σεξ. Και αν του αποδίδετε χαρακτηρισμούς, αν το καταδικάζετε, θα επιμείνει. Θα είστε εξήντα, θα είστε εβδομήντα, θα είστε ογδόντα - δεν θα έχει καμία σημασία. Και μάλιστα, όσο πιο αδύναμο θα γίνεται το σώμα σας, τόσο περισσότερο θα εκρήγνυται το καταπιεσμένο σεξ στη συναίσθησή σας.
Θα επιμείνει- μην το αποκαλείτε ανόητο. Εσείς φέρεστε ανόητα μαζί του.


Αποδεχτείτε το. 
Είναι μια φυσική επιθυμία, η πηγή όλης της ζωής. Ναι, υπάρχουν πράγματα πέρα από αυτό, όμορφα μέρη πέρα από αυτό. Το σεξ φέρνει χαρά και φέρνει και δυ­στυχία. Είναι αναμεμιγμένα με το σεξ επειδή το σεξ είναι ένας συνδυασμός του ουρανού και της γης, του σώματος και της ψυχής· έτσι φέρνει και τα δύο - τη μία στιγμή σάς δίνει φτερά, την άλλη στιγμή κόβει τα φτερά σας. Τη μία στιγμή είναι με­γάλη έκσταση, την άλλη στιγμή έχετε πέσει σε μια βαθιά αγω­νία. Τη μία στιγμή είστε στην ηλιόλουστη κορυφή, την άλλη στιγμή αναστενάζετε σε μια σκοτεινή κοιλάδα. Το σεξ είναι και τα δύο.

Θα πρέπει κανείς όμως να μαθαίνει τις κοιλάδες και τις κορυφές. Και θα πρέπει κανείς να μαθαίνει από τις εμπειρίες του όχι από αυτά που λένε οι άλλοι, όχι από αυτό πού λέω εγώ. Η δική σας εμπειρία από το σεξ θα σας απελευθερώσει από αυτό. Δεν σας λέω να ελευθερωθείτε από αυτό, και μην προσπαθή­σετε να ελευθερωθείτε από αυτό, διαφορετικά δεν θα είστε πο­τέ ελεύθεροι από αυτό.

Αυτό που λέω είναι απλά ότι η ελευθερία από το σεξ είναι μια συνέπεια, ένα υποπροϊόν. Δεν μπορείτε να το πετύχετε άμε­σα, έρχεται έμμεσα. Το ζείτε με παιχνιδιάρικη διάθεση, με δια­λογισμό, ως ένα δώρο του Θεού, και σιγά, σιγά, βλέποντας τις κορυφές και τις πεδιάδες ξανά και ξανά, ένα τρίτο σημείο θα προκύψει στο είναι σας: ο μάρτυρας που βλέπει την κορυφή και την κοιλάδα. Στο τέλος, ούτε οι κορυφές ούτε οι κοιλάδες είναι σημαντικές. Η συναίσθησή σας έχει βιώσει μια επανά­σταση, έχετε επικεντρωθεί περισσότερο στη μαρτυρία της ψυ­χής. 


Αυτή η μαρτυρία είναι η μπραχματσάρια, αυτή η μαρτυρία φέρνει πραγματική αγαμία. Δεν είναι ενάντια στο σεξ, είναι πέρα από το σεξ. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να σας στοιχειώνει μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα πεθαίνετε και δεν θα σκέφτεστε τον Θεό, θα σκέφτεστε το σεξ. Να γίνετε μάρτυρας και να μην το αποκαλείτε ανόητο. Να γίνετε έξυπνος, να δείτε, να παρακολουθήσετε, να παρατηρήσετε. Οτιδήποτε σας δίδεται πρέπει να έχει έναν λόγο, έναν ρυθμό μέσα του. 

Εσείς μπορείτε να δείτε μόνο το χαμηλότερο σκαλί της σκάλας επειδή τα μάτια σας δεν είναι ανοιχτά και το είναι σας δεν είναι συνειδητό- έτσι βλέπετε μόνο το χαμη­λότερο τμήμα της σκάλας, το οποίο είναι το σεξ. Το υψηλότερο τμήμα της σκάλας είναι το σαμάντι. Αν μπορείτε να δείτε όλη τη σκάλα, όλα τα σκαλοπάτια της, θα εκπλαγείτε όταν δείτε ότι το σεξ είναι η πόρτα για το σαμάντι.

Η ιδέα του σαμάντι γεννήθηκε εξαιτίας αυτών των λίγων σπάνιων ανθρώπων που μπόρεσαν να πετύχουν μια ολοκληρωτική οργασμική χαρά μέσω του σεξ. Συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει κάτι στο σεξ που δεν είναι καθόλου σεξουαλικό. Σε μια βαθιά οργασμική κατάσταση ο χρόνος εξαφανίζεται, το μυαλό εξαφανίζεται, ο εγωισμός εξαφανίζεται. Αυτά τα πράγ­ματα δεν έχουν καμία σχέση με το σεξ. Και επειδή αυτά τα τρία πράγματα εξαφανίζονται, γεννιέται μεγάλη χαρά. Ούτε αυτή η γέννηση της χαράς έχει κάποια σχέση με το σεξ: είναι επειδή το σεξ βοήθησε, έγινε ένα πλαίσιο για την εξαφάνιση του εγωισμού, του μυαλού και του χρόνου.

OSHO
Το SEX μετράει