Translate

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Μαθαίνοντας τον Ταντρικό Έρωτα

Όλοι έχουμε προ­καθορισμένες αντιλήψεις για τον έρωτα που είναι δύσκολο ν’ απαλλαγούμε απ’ αυτές. Χρειάζονται γερά επιχειρήματα ή μια βιωμένη διαφορετική εμπειρία για να πεισθούμε ν’ αλλάξουμε τις συνήθειές μας. 

Η Τάντρα  μας προσφέρει αρκετές αφορμές για να ξανασκεφθούμε τις απόψεις μας σχετικά με τον έρωτα. 

Αρκετοί από εσάς για παράδειγμα δεν πιστεύετε ότι ο έρωτας έχει να κάνει με την «πείρα» ή την «τεχνική». Και καλά κάνετε γιατί η Τάντρα υποστηρίζει ότι Τεχνική χωρίς ολοκληρωτική παρουσία, ζεστασιά, αίσθημα και συναίσθημα σκοτώνει τον θεό του έρωτα. 


Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνουμε τελείως έξω την τεχνική. Όπως κάποιος που μαθαίνει πιάνο πρέπει πρώτα να μάθει τις δακτυλικές ασκήσεις και να κά­νει καθημερινή εξάσκηση για να μπορέσει να παίξει σωστά έτσι και οποίος θέλει να μάθει τον ταντρικό έρωτα πρέπει να κάνει εξάσκηση όχι μόνο στις διαλογιστικές και στις αναπνευστικές τεχνικές αλλά να εμβαθύνει και στην τεχνική του αγγίγματος. Και όπως ένας πιανίστας αφού έχει κάνει κτήμα του τις τεχνικές και δώσει όλη του την αγάπη, την ευαισθησία και τη φαντασία του στη μουσική του γίνεται ένας αληθινός καλ­λιτέχνης έτσι ακριβώς και ένας άνθρωπος γίνεται βιρτουόζος στον έρωτα όταν παραδίνεται εκστατικά στην αγάπη.

Η Τάντρα λοιπόν προτείνει, ο άντρας και η γυναίκα, να αναπτύξουν τις ερωτικές τους επιδεξιότητες όχι μόνο για να μπορούν να ικανοποιούν τον σύντροφό τους αλλά και για να διακρίνουν επίσης την αξία του. 
Στην ταντρική αντίληψη όμως «τεχνική» δεν σημαίνει μόνο την ικανότητα να διεισδύεις σωστά στον κόλπο και να έχεις έλεγχο στην εκσπερμάτωση αλλά και να μπορείς να ενεργοποιείς όλες τις αισθήσεις. Και «ικανοποίηση» δε σημαίνει μόνο το να οδηγείς τον σύντροφό σου σε ηδονικές απολαύσεις αλλά να καταφέρνετε μαζί να βιώνετε την εναρμόνιση των Γιν-Γιανγκ ενεργειών μέσα σας και την ροη της σεξουαλικής ενέργειας όχι μόνο στα σεξουαλικά σας κέντρα αλλά σε όλα τα τσάρκα. 

Μπορεί να έχουν περάσει πια οι εποχές που οι άνθρωποι έκαναν έρωτα με τα ρούχα τους και τα σώματά τους είχαν απ’ ευθείας επαφή μόνο με τα γεννητικά τους όργανα και μπορεί να είναι πια ελάχιστοι αυτοί που φοράνε ρούχα όταν κάνουν έρωτα όμως οι περισσότεροι από εμάς εξακολουθούν να κάνουν έρωτα μόνο με τα γεννη­τικά τους όργανα.

Θύματα όλοι του πουριτανικού παρελθόντος μας έχουμε ξεχάσει πως είναι να βλέπεις, να ακούς, να μυρίζεις, να γεύεσαι ουσιαστικά και να αγγίζεις τον σύντροφό σου με τέτοιον τρόπο ώστε το άγγιγμά σου να φτάνει μέχρι τα βάθη του σώματός του και να αγγίζει την ψυχή του.

Υπάρχει τεράστια διαφορά στην ποιότητα της ηδονής που συμβαίνει όταν η ερωτική πράξη γίνεται μηχανικά και κρατιέται μόνο στα γεννητικά όργανα και στον έρωτα όπου συνειδητά συμμετέχει ολόκληρο το σώμα και όλες οι αισθήσεις. 
Ο έρωτας γίνεται με αυτόν τον τρόπο μία αρμονική συνεργασία μεταξύ του άντρα και της γυ­ναίκας, ένα ηδονικό ταξίδι όπου τα χέρια όπως και κάθε άλλο μέρος του σώμα­τος δίνει και δέχεται ηδονή.

Να θυμάσαι: 
💢Κάνοντας έρωτα, τα χέρια και των δύο συντρόφων ταξιδεύουν ακατάπαυστα το χάδι σε ΟΛΟ το σώμα

💢Ο έρωτας δεν είναι αγώνας δρόμου και η γυναίκα δεν έχει την ίδια ετοιμότητα με τον άντρα. Μπορεί να έχει την ικανότητα να κρατεί ανεβασμένη την σεξουαλική της διάθεση σε μεγάλη χρονική διάρκεια, στο ξεκίνημα όμως της ερωτικής πράξης είναι πιο βραδυφλεγής από τον άντρα. Γι’ αυτό χρειάζεται να ασχοληθείτε περισσότερο με το σώμα της χωρίς να βιάζεστε να καταλήξετε στο στήθος ή στην κλειτορίδα της. Όλο της το σώμα όταν η γυναίκα αφεθεί, μπορεί να γίνει ευαίσθητο οργασμικά, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται χρόνο. Απαλές κινήσεις με τα χέρια ή με ένα φτερό ή με ένα ύφασμα στην πλάτη, στην κοιλιά, στους γοφούς, στο εσωτερικό των μηρών, στο λαιμό μπορούν να οδηγήσουν σε μια από τις μεγαλύτερες ερωτικές εμπειρίες.

💢Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το οργασμικό άγγιγμα είναι αποθεωτικό μόνο για τις γυναίκες. Οι περισσότεροι τους άντρες εκτός φυσικά από το φαλλό τους ερεθίζονται ιδιαίτερα στις ρώγες του στήθους και στην εσωτερική πλευρά των μηρών. Είναι καλό στην αρχή της ερωτικής πράξης  οι γυναίκες να μην δίνουν έμφαση στην διέγερση του φαλλού αλλά να ταξιδεύουν το χάδι τους σε ολόκληρο το σώμα του συντροφου τους.

💢Στην ερωτική τέχνη του χαδιού είναι σημαντική η επαφή σε όλο το σώμα. Από το κεφάλι μέχρι τις άκρες των δάχτυλων. 

💢Το άγγιγμα στον έρωτα δεν πρέπει να είναι στατικό. Είναι καλό να νιώθεις το σώμα του συντρόφου σου και να αφήσεις τα χέρια σου να χορέψουν πάνω του στο ρυθμό που θέλει εκείνο. Να το αγγίξεις με τον τρόπο που θέλει το σώμα και όχι με το τι έχεις εσύ στο μυαλό σου γιατί τότε δεν μπορείς να γίνεις ένα μαζί του.

💢Προσοχή: Οι άντρες χρειάζεται να έχετε χέρια καθαρά και περιποιημένα γιατί θα έρθετε σε επαφή με κάποια πολύ ευαί­σθητα μέρη του γυναικείου σώματος. Τραχιά ή βρώμικα δάκτυλα, κατά την κλειτοριδική ή τον κολπική διέγερση, μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση ή ερεθισμό. 


Namaste
Ματθίλδη Νέαρχου






Πολλά από τα μυστικά αλλά και τις θεραπευτικές ποιότητες του αγγίγματος μπορείτε να τα μάθετε στον ταντρικό κύκλο «Το Άγγιγμα και τα Μυστικά του» που ξεκινά την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στο ολιστικό κέντρο Arima Therapy Center.  

Οι συναντήσεις αυτού του κύκλου (8 συνολικά) θα γίνονται κάθε Τετάρτη 20:15 – 23:00  με συντονίστρια την despoina palamari 

Οι συμμέτοχες είναι περιορισμένες.
Πληροφορίες: 6973216895