Translate

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Η Ιερή Σχέση οδηγεί σε έναν Μυστηριακό τρόπο Ζωής

Η Σεξουα­λικότητα και η Πνευματικότητα όσο κι αν κάποιοι αντιδρούν και δεν θέλουν να το παραδεχτούν, είναι απολύτως συνυφασμένες. 
Όταν μιλάμε συνήθως για σεξουαλικότητα αναφερόμαστε σε συναισθήματα διέγερ­σης σε σχέση με κάποιο άλλο άτομο. Και όταν μιλάμε για πνευματικό­τητα αναφερόμαστε σε συναισθήματα διέγερσης σε σχέση με τη φύση, τη ζωή, το σύμπαν, το Θεό.

Όμως η πνευματικότητα δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο οφείλουμε να δρούμε, να σκεφτόμαστε ή να εκφραζόμαστε. Είναι η ζωή του πνεύματος που παραμένει ελεύθερο και εκφράζεται με αυθόρμητες και ακούσιες κινήσεις που κάνει το σώμα και με πράξεις που δεν καθοδηγούνται ούτε ελέγχονται από το Εγώ. 

Και η μεγαλύτερη παράδοση στον Θεό μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, αν η κορύφωση είναι τόσο έντονη ώστε να στείλει τον άνθρωπο σε μια τροχιά ανάμεσα στ’ αστέρια. Γιατί χρειάζεται να ξέρουμε ότι στον ολοκληρωμένο οργασμό το ανθρώπινο πνεύμα υπερβαίνει τα όρια του εαυτού και γίνεται ένα με το παλλόμενο σύμπαν.

Η κοσμική έκσταση όμως δεν μπορεί να συμβεί αν οι δυο σύντροφοι δεν μοιράζονται μεταξύ τους Αγάπη.  Αν δεν αφήνονται να κυλήσουν με εμπιστοσύνη ο ένας μέσα στον άλλον. Αν δεν "λιώσουν" ο ένας μέσα στον άλλον με τέτοιο τρόπο που κάποια στιγμή να νιώσουν ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός. Ότι είναι πραγματικά ΕΝΑ.

Η Ταντρική ένωση είναι μια τέτοια διαδικασία συγχώνευσης, ένα βαθύ άφημα με εμπιστοσύνη, όπου τα σώματα και οι ψυχές ενώνονται, αγκαλιάζονται, χορεύουν, τραγουδούν, χαϊδεύονται και απολαμβάνουν μέσα από μια όμορφη συμφωνία. Άνδρας και Γυναίκα γίνονται ένα μέσα στην ιερή αγκαλιά της Αγάπης.

Η Ιερή Σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους  οδηγεί τους συντρόφους  πραγματικά κατευθείαν μέσα στην καρδιά της  Αγάπης, όπου η φωτιά της Αναγέννησης, της Ομορφιάς και του Μυστηρίου τους τυλίγει, τους καθαρίζει, τους  φωτίζει και μεταμορφώνει τις ζωές τους.

Όλοι μας έχουμε επιθυμία, άλλοτε φανερή κι άλλοτε κρυφή, να βιώσουμε την ομορφιά που προσφέρει αυτή η θεια ένωση. Σε αυτήν όμως μπορούμε να μπούμε μόνο ξυπόλητοι και συνειδητοί. Γυμνοί, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς τις πανοπλίες του εγώ.  Έτοιμοι να μοιραστούμε τον εαυτό μας, το είναι μας… να προσφέρουμε μέσα από την καρδιά μας, αλόγιστα…

Δίνοντας μπορείς να λάβεις τόσα πολλά!!!
Αυτό σημαίνει μοιράζομαι. Δίνω και λαμβάνω ταυτόχρονα. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει προσφορά αν η καρδιά δεν είναι ανοικτή για να πάρει κι αυτή ότι της προσφέρεται.
Αν υποχρεώνει κάποιος τον εαυτό του να δίνει μόνο και δεν τον αφήνει να δέχεται, να λαμβάνει ότι προσφέρεται, τότε η αγάπη του, η προσφορά του είναι ελεγκτική κι ας μην το καταλαβαίνει. Δίνει μέσα από την δύναμή του κρατώντας την καρδιά του κλειστή. Και φυσικά τότε δεν μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βιώσει την Ιερή Σχέση που θα τον προάγει σαν άνθρωπο και θα τον βάλει μέσα από τις πύλες του μυστηριακού να ανακαλύψει τι πραγματικά σημαίνει ΖΩΗ

namaste
despoina palamari