Translate

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Σαμανισμός και Τάντρα

Απόσπασμα απο την συνέντευξη του jean-paul-lacroix, ενός σπουδαίου ταντρικού δασκάλου στην εναλλακτική δραση

Μπορείς να μας  πεις τι είναι για εσένα ο σαμανισμός και η  τάντρα;
Μιλώντας σχετικά με την  Τάντρα, θα έλεγα  ότι η μεταμόρφωση και η αλλαγή  έρχεται δουλεύοντας μέσα από το σώμα, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα μέλη του σώματος έτσι ώστε κανείς να ανακτήσει την ενότητα του… μας οδηγεί σε έναν μη διαχωρισμό, η κάθε σύγκρουση καταλύεται  καθώς νιώθουμε σωματικά αλλά και εσωτερικά ενωμένοι… 
Εάν, αντίθετα, αφήνουμε εκτός προσέγγισης ένα κομμάτι του σώματος μας το οποίο θεωρείται απαγορευμένο, τότε κατά συνέπεια οδηγούμαστε σε διαχωρισμό και σύγκρουση, πρώτα απ’ όλα σωματική και έπειτα εσωτερική. Νιώθουμε ενοχικά και ότι είμαστε κομμένοι στα δυο…
Ο δρόμος της Τάντρα και του Ταντρικού  μασάζ είναι εδώ για να μας  βοηθήσει να βρούμε αυτό το Ένα μέσα μας, την ενότητα με τον εαυτό μας και με το περιβάλλον, με το σύμπαν. Είναι ένας δρόμος που μας οδηγεί σε μια επέκταση της συνείδησης η οποία εισέρχεται σε μια κατάσταση διαλογισμού.

Δυστυχώς, για το γεγονός ότι στην Τάντρα- Ταντρικό μασάζ δουλεύουμε με όλο το σώμα όπως ήδη ανέφερα, πολλοί έχουν εκμεταλλευτεί αρνητικά και εμπορικά την Τάντρα, έχοντας περάσει το λανθασμένο μήνυμα ότι η Τάντρα είναι…σεξ. 
Αυτό, για εμένα προσωπικά, είναι πολύ απογοητευτικό…
Επαναλαμβάνω Τάντρα σημαίνει σύνδεση, ένωση στα σανσκριτικά και όχι σεξ. Η Τάντρα προσφέρει κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι πολύ σπουδαιότερο… μας οδηγεί σε τόσο ανοιχτούς χώρους και ορίζοντες που μας είναι ασύλληπτοι μέχρι να έρθει η ώρα να τους βιώσουμε…


Σαμανισμός και Τάντρα
Ο δρόμος του σαμανισμού, είναι εδώ για να μας δώσει ρίζες, να είμαστε πιο πολύ παρόντες, κάτι το οποίο είναι πολύ απαραίτητο και σημαντικό για το ταντρικό μασάζ. Η ποιότητα της παρουσίας καθιστά δυνατή την πραγματική επαφή με τη ζωή και με τον εαυτό του όσον αφορά αυτόν που δίνει το μασάζ… χρειάζεται να είναι πραγματικά γειωμένος και παρόν μέσα του έτσι ώστε να δημιουργήσει έναν στενό δεσμό με τον άνθρωπο που δέχεται το μασάζ και να οδηγηθούν και οι δυο σε μια μεταμόρφωση… Σε αυτές τις στιγμές, αφήνουμε τους εαυτούς μας να καθοδηγούνται από τη ζωτική ενέργεια… είναι πράγματι μαγικές στιγμές που μας προσφέρει η ζωή εκείνη την ώρα.

Ο σαμανισμός μας οδηγεί στο να πειραματιστούμε και να ανακαλύψουμε αυτό που υπάρχει πέρα ​​από τα όρια που έχουμε θέσει, πιστεύοντας ότι έτσι είμαστε πιο πολύ ασφαλείς. Μέσα από τον σαμανισμό  ανακαλύπτουμε τα στοιχεία της φύσης και γινόμαστε ένα με αυτή… ένα με το περιβάλλον που μας περιβάλει. Η Τάντρα, που σημαίνει “ένωση” στα σανσκριτικά, μας συνδέει με τον εαυτό μας και με το σύμπαν.

Η τάντρα και ο σαμανισμός έχουν την ίδια προέλευση μιας και τα δύο επιδιώκουν να βρουν την ενότητα, αλλά έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι σαν να μπαίνουμε σε ένα σπίτι… έχουμε μια μπροστινή πόρτα και μια πίσω πόρτα… δύο απέναντι πόρτες οι οποίες όμως μας οδηγούν  στο ίδιο σπίτι.


Τι ειναι το Cocoon μασάζ
Cocoon σημαίνει ”φωλιά”. Όταν ξεκίνησα το μασάζ και τα σεμινάρια είχα πολλές μαρτυρίες από ανθρώπους οι οποίοι στο τέλος των σεμιναρίων και του μασάζ μου έλεγαν ότι αισθάνθηκαν ότι βρισκόντουσαν μέσα σε μια φωλιά…ένιωθαν να τους περιβάλλει πολύ αγάπη, πολύ ζεστασιά, προστασία, υποστήριξη και ασφάλεια και ταυτόχρονα ένιωθαν οτι ανοίγεται ένας χώρος μπροστά τους μέσα στον οποίο μπορούν να εκφραστούν με απόλυτη ελευθερία… Έτσι, ήρθε το όνομα Cocoon… Ήρθε καθοδήγηση από την ίδια την ζωή και τους ανθρώπους για αυτό το όνομα.

Θεωρώ, ότι είναι άκρως απαραίτητο να νιώθει κανείς ασφαλής, αποδεκτός… να βρίσκεται σε ένα φροντιστικο, δοτικό και γεμάτο αγάπη περιβάλλον καθώς κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, ανοίγεται και ξεγυμνώνεται σωματικά αλλά κυρίως συναισθηματικά και ψυχικά… Ένα γεμάτο αγάπη περιβάλλον, μια ελεύθερη, αποδεκτική φωλιά είναι απαραίτητη προϋπόθεση εκείνη την ώρα ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη και αφημα η οποία θα οδηγήσει στην χαλάρωση και κατ’ επέκταση στην αλλαγή, στην μεταμόρφωση. Οι άνθρωποι στο σεμινάρια του Cocoon νιώθουν οτι βρίσκονται σε μια ζεστασιά μέσα στην οποία μπορούν να ”ξαναγεννηθούν” και να πετάξουν προς την ζωή!