Translate

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ο οργασμός του άντρα κι η εκσπερμάτωση είναι τελείως διαφορετικά πράγματα

Η εκσπερμάτωση σε νέο φως

Σχεδόν όλα τα παλιά κείμενα του ερωτικού Ταό παροτρύνουν την αποφυγή της εξαναγκα­στικής εκσπερμάτωσης. Πέρα απ’ αυτό, οι παλιοί ταοιστές, μάθαιναν ότι ο οργασμός του άντρα κι η εκσπερμάτωσή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. Λιγότερες εκσπερματώσεις δεν θα πει ερωτική ανικανότητα ούτε μικρότε­ρος βαθμός ηδονής. Κατάντησε συνήθεια να χρησιμοποιεί κα­νείς τον όρο εκσπερμάτωσή σαν μια «κλίμακα ηδονής». Αυτό είναι μια συνήθεια πολύ βλαβερή. 

Στη διαλεύκανση αυτού του σημείου μπορεί να βοηθήσει ο διάλογος μεταξύ της ερωτικής συμβούλου του Κίτρινου Αυτοκράτορα κι ενός δασκάλου του ερωτικού Ταό, που περιέχεται στο παλιό βιβλίο Yu Fang Pi Chiich (Τα Μυστικά του Δώματος από Νεφρίτη):


Tsai Νύ (μία από τις τρεις συμβούλους του Κίτρινου Αυτοκράτορα): Γενικά πιστεύεται ότι ο άντρας αποκομίζει μεγάλη ηδονή από τη εκσπερμάτωση. Μαθαίνοντας όμως το Ταό αραιώνει την απόδοση. Δε θα έπρεπε λοιπόν να μειώνεται συγχρόνως κι η ηδονή του;
Ρ’ eng Tsu (πρεσβύτερος σύμβουλος του Κίτρινου Αυτοκράτορα στο Ταό): Το αντίθετο. Μετά την εκσπερμάτωσή ο άντρας είναι κουρασμένος τ’ αυτιά του βουίζουν, τα μάτια του είναι βαριά και λαχταράει τον ύπνο. Διψάει και τα μέλη του είναι αδρανή και δύσκαμπτα. Ένα δευτερόλεπτο ηδονής κατά την εκσπερμάτωση, έχει σαν αποτέλεσμα ώρες κόπωσης κι αυτό σίγουρα δεν είναι η αληθινή ηδονή. Απ’ την άλλη πλευρά, όταν ο άντρας ελαττώνει και ρυθμίζει την εκσπερμάτω­σή του στο απολύτως ελάχιστο, το σώμα του θα καρδαμώσει, το πνεύμα του θα ηρεμήσει, η όραση κι η ακοή του θα βελτιωθούν. Αν και κατά καιρούς φαίνεται ότι ο άντρας απαρνιέται στον εαυτό του το εκσπερματικό αίσθημα, η αγάπη για τη γυναίκα του αυξάνεται. Είναι σα να μην τη χορταίνει ποτέ του. Δεν είναι άραγε αυτό ο αλη­θινός αστείρευτος πόθος;

Πολλοί με ρωτούν συχνά τι ικανοποίηση μπορώ να έχω όταν επιτρέπω στον εαυτό μου να εκσπερματώνει μια φορά περίπου στις εκατό. Συνήθως απαντώ: «Δε θ’ αλλάξω βέβαια τη χαρά μου για δική σας ευχαρίστηση. Έχω δοκιμάσει δώδεκα ολόκληρα χρόνια το δικό σας τρόπο κι αυτά τα δώδεκα χρόνια ήταν ατελείωτα και χαμένα».
Αν αυτός που ρωτάει είναι άντρας δε μπορεί ν’ αμφιβάλλει για την ειλικρίνειά μου, αφού φαίνομαι τόσο γαλήνιος, ευτυ­χής, υγιής και τρελαίνομαι να κάνω έρωτα. Αν με ρωτάει η ερωμένη που στην αρχή της σχέσης λυπάται που δεν εκσπερματώνω, ο ερωτικός μου ενθουσιασμός νικάει γρήγορα κάθε αμφιβολία για την ανικανότητά μου, καθώς απολαμβάνω τον έρωτα τόσο πολύ μαζί της. Σε μια διάρκεια μερικών ωρών θ’ ανακαλύψει ότι δοκιμάζει ένα τελείως διαφορετικό είδος έρω­τα και θα διαπιστώσει πως ποτέ στο παρελθόν δεν απόλαυσε τόσο πολύ τον έρωτα. Γεγονός είναι ότι πολλές γυναίκες φά­νηκαν αρκετά γενναιόδωρες λέγοντάς μου πως ποτέ δεν ήξεραν ότι κάνοντας έρωτα θα μπορούσαν να έχουν τέτοια εκστατική παραζάλη.

Είμαι σίγουρος, πως κανένας δε μπορεί ν’ απαντήσει στην ερώτηση: πώς είναι να κάνεις έρωτα χωρίς εκσπερμάτωση; 
Κατά κάποιο τρόπο η ερώτηση είναι το ίδιο αναπάντητη όπως του τυφλού που ρωτάει «τί είναι γαλάζιο». Το μόνο που μπο­ρώ να πω γι’ απάντηση, είναι η αντερώτηση: «Πώς είναι όταν εκσπερματώνεις;» Σίγουρα η απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση πρέπει να είναι ότι η εκσπερμάτωση είναι το λασκάρισμα της έντασης μ’ εκρηκτικό τρόπο. Σα μια κραυγή λύσσας ή σαν ρι­πή γέλιου ή...
Αν αυτό είναι αλήθεια τότε μπορώ να πω ότι έρωτας χω­ρίς εκσπερμάτωση είναι το λασκάρισμα της έντασης χωρίς όμως έκρηξη. Είναι μια γαλήνια απόλαυση χωρίς βιαιότητες, μία διαρκής αισθησιακή ικανοποίηση που διαλύεται σε κάτι εκτενέστερο και πιο υπερβατικό απ’ το ίδιο το άτομο. Είναι ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης κι όχι διαχωρισμού. Είναι μια συγχώνευση κι ένα μοίρασμα, όχι ένας αποκλειστικός, ιδιωτι­κός και μοναχικός σπασμός. Περισσότερα δε μπορεί κανείς να πει με λέξεις.

«Ο άντρας θα έπρεπε να καλλιεργήσει την ικανότητα να επιβρα­δύνει την εκσπερμάτωσή του μέχρι να κορεσθεί η ερωτική του σύν­τροφος... 
Ο άντρας θα έπρεπε ν’ ανακαλύψει και να είναι γνώστης της ιδανικής του εκσπερματικής συχνότητας. Πάντως αυτή η συχνότητα δε θα πρέπει να είναι πάνω από δυο ή τρεις φορές στις δέκα συνευ­ρέσεις».


Olan Chang
"Το Ερωτικό ΤΑΟ"