Translate

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ερωτικά αγκαλιάσματα

Κάθε είδους επαφή ανάμεσα στα κορμιά των εραστών αποτελεί κάποια μορφή αγκαλιάσματος. Το αγκάλιασμα έχει πάμπολλες σημασίες πού κυμαίνονται από το φιλικό χάδι μέχρι το παθιασμένο πλέξιμο των ποδιών. 
Το βασικό στοιχείο του αγκαλιάσματος δεν είναι τόσο η φυσική επαφή των σωμάτων όσο οι προθέσεις και τα συναισθήματα πίσω από αυτή την επαφή.
Οποιαδήποτε σωματική επαφή ανάμεσα σε δυο εραστές θεωρείται αγκάλιασμα από τη στιγμή που έχει σαν κίνητρο την Αγάπη και την επιθυμία να εκφραστεί τρυφερότητα. 
Όταν οι εραστές κρατιούνται από τα χέρια, με τα δάχτυλα πλεγμένα, λέγεται ότι τα χέρια τους αγκαλιάζονται. Το Κάμα Σούτρα υποστηρίζει ακόμα ότι και το λούσιμο μπορεί να θεωρηθεί μορφή αγκαλιάσματος.


Το παιδί πρωτοβιώνει την Αγάπη μέσα στην αγκαλιά της μητέρας του. Χωρίς αυτήν την σωματική επαφή, το παιδί νιώθει στέρηση και αρχίζει να εκδηλώνει νευρωτικά συμπτώματα. Τα άγρια ζώα περνάνε ένα μεγάλο μέρος  του χρόνου τους σε άμεση σωματική επαφή μεταξύ τους που εκδηλώνεται με περιποίηση του ενός από το άλλο ή κούρνιασμα του ενός κοντά στο άλλο.

Τόσο το Κάμα Σούτρα όσο και το Ανάνγκα Ράνγκα απαριθμούν οχτώ είδη αγκαλιάσματος και τα περιγράφουν παραστατικά. Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί σύνθεση των διαφορετικών ειδών αγκαλιάσματος σύμφωνα με την Ινδική παράδοση.


ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΦΥΤΟ
Αυτό είναι ένα όρθιο αγκάλιασμα, όπου η γυναίκα κολλάει  πάνω στο κορμί του άντρα, όμοια με αναρριχητικό φυτό σε κορμό δέντρου. Σηκώνει το ένα της πόδι και το τυλίγει γύρω από το μηρό του, φιλώντας τον ακατάπαυστα και τραβώντας το κεφάλι του χαμηλά προς το δικό της


ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΑ ΔΕΝΤΡΟΥ
Αυτό είναι ένα άλλο όρθιο αγκάλιασμα. Ό άντρας στέκεται όρθιος και η γυναίκα τοπο­θετεί το ένα πόδι της πάνω στο δικό του και σηκώνει το άλλο στο ύψος του μηρού του, κολλώντας με πάθος το κορμί της στο δικό του. Έπειτα, τυλίγοντας τη μέση του με τα χέρια της, τον σφίγγει στην αγκαλιά της δυ­νατά, όμοια με άντρα που ετοιμάζεται να σκαρφαλώσει σε χουρμαδιά. Λυγίζει το κορ­μί της πάνω στο δικό του και τον φιλάει σαν να πίνει το Νερό της Ζωής.


ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΡΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ
Αυτό είναι ένα αγκάλιασμα άλλοτε όρθιο κι άλλοτε ξαπλωτό. Οι δύο εραστές αγκαλιάζονται τόσο σφιχτά πού τα μπράτσα και οι μηροί του ενός σφίγγονται πάνω στα μπρά­τσα και τους μηρούς του άλλου, σαν να αλληλοτρίβονται. Η επαφή ανάμεσα στο Λίνγκαμ και το Γιόνι πρέπει να γίνεται και να διατηρείται αρκετή ώρα.


ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ
Το ζευγάρι αγκαλιάζεται με πάθος σαν να θέλει ο ένας να μπει μέσα στο κορμί του άλ­λου. Τα μέλη του ενός αγγίζουν κι αγκαλιάζουν τ’ αντίστοιχα μέρη του άλλου. Αυτή η μορφή αγκαλιάσματος πραγματοποιείται σε όρθια, καθιστή, ή πλαγιαστή στάση.


ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΜΗΡΩΝ
Ό ένας από τούς δύο εραστές σφίγγει δυ­νατά τον έναν ή και τούς δύο μηρούς του άλλου ανάμεσα στους δικούς του, Αυτό πραγματοποιείται σε πολλές διαφορετικές στάσεις.


ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΝΑ
Ό άντρας πιέζει το γιαγκάνα, δηλαδή τούς γοφούς, λαγάνες και μηρούς της γυναίκας πάνω στο δικό του. Αυτός ο τύπος αγκαλιάσματος είναι πολύ ευχάριστος σε καθιστή στάση, με τη γυναίκα πάνω στον άντρα ή το αντίστροφο.


ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ
Ο άντρας τοποθετεί τις ρόγες του στή­θους του πάνω στα στήθη της συντρόφου του. Κάθεται κοντά της με τα μάτια κλειστά, ενώ αυτή σφίγγεται πάνω του. Το αγκάλιασμα αυτό δημιουργεί ερεθισμό κι ερωτική απόλαυση.


ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Αυτό συμβαίνει όταν το μέτωπο του ενός έρχεται σ’ επαφή με το μέτωπο τού άλλου. Το σφιχταγκάλιασμα της μέσης και η αμοιβαία επαφή ανάμεσα στα φρύδια, μάγουλα, στόματα, στήθη και κοιλιές εκφράζει μεγάλη τρυφερότητα.


Οι οχτώ αυτές παραλλαγές αγκαλιάσματος δεν είναι και οι μοναδικές. Ωστόσο, εκφράζουν διαφορετικά συναισθήματα και σαν τέτοιες απεικονίζονται συχνά στην Ινδική τέχνη. 
Το αγκάλιασμα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ερωτικής πράξης. Ένα απλό άγγιγμα ή αγκάλιασμα, όταν χρησιμο­ποιείται συνειδητά, μπορεί να βοηθήσει ση­μαντικά στην εναρμόνιση της διάθεσης και των συναισθημάτων. Κάθε είδους διαφορές ή συναισθήματα αποχωρισμού μπορούν να ξεπεραστούν μέσα από ένα τρυφερό αγκάλιασμα.

Χρησιμοποιήστε το αγκάλιασμα σαν μέσο κοντινότερης επαφής με το σύντροφό σας καθώς και την προετοιμασία για την ερωτική πράξη. Eνώστε τα κορμιά και τις καρδιές σας μέσα από ένα τρυφερό αγκάλιασμα. Καταλύστε όλα τα εγκόσμια προβλήματα μέσα από την τρυφερή ή παθιασμένη ένωση κορ­μιών και ψυχών.

Ορισμένα αγκαλιάσματα που δεν αναφέρονται στις ερωτικές πραγματείες πρέπει να εφαρμόζονται την ώρα της σεξουαλικής επαφής, αν είναι ικανά ν’ αυξήσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το ερωτικό πάθος. Από τη στιγμή που ο Τροχός του Έρωτα μπαίνει σε κίνηση, δεν ισχύει κανένας απόλυτος κανόνας.
KAMA ΣΟΥΤΡΑ


Όποιες κι αν είναι οι σκέψεις που βασανίζουν το μυαλό τους, εξαφανίζονται αμέ­σως μόλις οι εραστές πέσουν γεμάτοι πάθος ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. 
"Όταν ένας άντρας και μια γυναίκα βρίσκονται στη στιγμή της ένωσής τους, δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να ξεπερνά την υπέροχη χαρά εκείνης της στιγ­μής"
ΚΟΥΤΝΙ ΜΑΧΑΤΜΥΑΜ



"Η τέχνη της έκστασης στον  έρωτα"
Νικ Νταγκλας - Πεννυ Σινγκερ




Λίνγκαμ: πέος 
Γιόνι: αιδοίο