Translate

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Άνοιγμα και θεραπεία καρδιάς

Ο ¨Θρόνος¨
Επιτρέποντας στο Θεϊκό μας Εαυτό να Λάμψει
 
Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 18:00-22:00
στο «L.A. Theater»

Πόσες φορές έχεις βάλει τον εαυτό σου να καθίσει πάνω στο Θρόνο που του αξίζει και να νιώσεις πραγματικός βασιλιάς, χωρίς έπαρση αλλά με τη συνειδητότητα της αξίας σου;
Αν νιώθεις ότι χρειάζεται να εκτιμήσεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο, αν νιώθεις ότι είναι η ευκαιρία να καθίσεις πάνω στο θρόνο που σου αξίζει τότε έλα μαζί μας το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 18:00 – 22:00, στο θεατρικό εργαστήρια αυτοανάπτυξης L.A. Theater. Βαδίζοντας πάνω στον δρόμο της καρδιάς, με την βοήθεια της Ηχοθεραπείας και των ήχων από γκογκ και ηχογαβάθες θα προσεγγίσουμε τον Εαυτό μας και θα αποκαλύψουμε την θεϊκότητα μέσα μας, επιτρέποντας στο εσωτερικό μας φως να λάμψει...


Υπάρχουν τρεις βασικές ανάγκες στη ζωή κάθε ανθρώπου από τη στιγμή που γεννιέται. Οι δυο πρώτες χρειάζεται να ικανοποιηθούν στα πρώτα χρόνια της ζωής μας και η τρίτη στην πορεία της. Οι ανάγκες αυτές είναι:
1. Έχουμε ανάγκη να πάρουμε από τους γύρω μας αγάπη, φροντίδα και στοργή.
2. Έχουμε ανάγκη να δώσουμε στους άλλους αγάπη, φροντίδα και στοργή.
3. Έχουμε ανάγκη να δώσουμε σε μας την αγάπη, την στοργή και την τρυφερότητα μας.
Αν η πρώτη ανάγκη δεν ικανοποιηθεί όταν είμαστε παιδιά τότε κάνουμε τα πάντα για να είμαστε αρεστοί σε όλους. Αν η δεύτερη ανάγκη δεν ικανοποιηθεί στην παιδική μας ηλικία τότε μεγαλώνοντας γινόμαστε απορριπτικοί προς τους άλλους. Και ενώ λέμε ότι δεν χρειαζόμαστε κανέναν, ότι δεν έχουμε ανάγκη κανέναν άλλον στην ζωή μας, στο βάθος νιώθουμε ότι είμαστε ουσιαστικά μόνοι.
Αν δεν ικανοποιήσουμε και την τρίτη μας ανάγκη τότε στο πέρασμα των χρονών νιώθουμε ότι δεν είμαστε αξιαγάπητοι. Αρχίζουμε να μην εκτιμούμε και να μην σεβόμαστε τον εαυτό μας και επιτρέπουμε στους άλλους να μας πληγώνουν και να μας μειώνουν. Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείς αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα να αρχίσεις από σήμερα ν’ αγαπάς τον Εαυτό σου...
Το να θεωρεί κανείς τον εαυτό του ένα καλό για το τίποτα κορόιδο, δεν είναι ταπεινοφροσύνη, αλλά χαμηλή αυτοεκτίμηση, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο.
Ααρόν Μος


Η αγάπη για τον Εαυτό δημιουργεί αυτοεκτίμηση που οδηγεί στο να συνειδητοποιήσεις το πόσο σημαντικός και ιδιαίτερος άνθρωπος είσαι. Γιατί είσαι ένα τέλειο παιδί του Θεού. Αν ανακαλύψεις τον Ανώτερο Εαυτό και την Ουσία του Θεού μέσα σου τότε θα γνωρίσεις την αξία που έχεις εσύ για τον κόσμο και θα νιώσεις ότι η Ψυχή σου, η Ύπαρξη σου, είναι φτιαγμένη από αγνή Αγάπη.
Αν ανακαλύψεις την αυτοεκτίμηση και αρχίσεις να αγαπάς αυτήν την αίσθηση θα αρχίσεις να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου και τότε θα μπορέσεις να αγαπήσεις και να κατανοήσεις με ένα διαφορετικό τρόπο αγάπης, όλους τους άλλους γύρω σου. Θα αλλάξεις την οπτική που βλέπεις και αισθάνεσαι τα πράγματα. Ποτέ κανείς ξανά δεν θα σε αφήσει στην γωνία και δεν θα σε προσπεράσει γιατί η ακτινοβολία σου θα είναι τέτοια που όλοι θα σταθούν και θα αναρωτηθούν τι συμβαίνει, τι εχει αλλάξει...
Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς κηρύγματα, η αλλαγή θα τους επηρεάσει και σταδιακά θα αρχίσουν και εκείνοι να αλλάζουν τη στάση και τα συναισθήματα τους απέναντι σου. Αυτός είναι ο τρόπος που ο ένας αλλάζει τους πολλούς, αλλάζοντας μόνο τον εαυτό του.



Είσαι παιδί του Σύμπαντος κι όλη η γη το σπίτι σου.
Είσαι μέρος του Θεού. 
Είσαι Θεϊκή ουσία που ζει προσωρινά στο σώμα αυτό. 
Είσαι εδώ για να φέρεις τον παράδεισο στη Γη
Έχεις μέσα σου την Πίστη που λύνει κάθε πρόβλημα.
Έχεις την χωρίς όρους Αγάπη που ανοίγει κάθε καρδιά.
Έχεις την εσωτερική Ειρήνη που ανακουφίζει κάθε πόνο.
Έχεις την ανώτατη Αλήθεια 
που φωτίζει το δρόμο για όλους.
Έχεις την εσώτερη Χαρά που αλαφρώνει την καρδιά.
«Ρόμπερτ Νατζέμυ»



 L.A. (Life n' Art) Theater     (www.latheater.gr)

Βας. Αλεξάνδρου 6 & Αναλήψεως 1 (Μετρό Άγιος Αντώνιος) Περιστέρι, τ.κ.: 12134


Πληροφορίες: 210 5789337 - 6973216895

ειδικές τιμές για τους άνεργους

Συντονίστρια: Δέσποινα Παλαμάρη
 

 
Ο μεγαλύτερος μας φόβος δεν είναι να είμαστε ανεπαρκείς.
Ο μεγαλύτερος μας φόβος είναι να είμαστε απεριόριστα δυνατοί. 
Το φως μας, μάς φοβίζει περισσότερο, όχι το σκοτάδι μας.
Αναρωτιόμαστε: 

Ποιος είμαι εγώ που θα πρέπει να είμαι τόσο υπέροχος; Αλλά και ποιος είσαι εσύ που να μην είσαι (υπέροχος). Είσαι ένα παιδί του Θεού.
Δεν υπηρετείς τον κόσμο όταν μειώνεις τον εαυτό σου. Μειώνοντας τον εαυτό σου μόνο και μόνο για να μην νιώθουν ανασφαλής οι άλλοι απέναντι σου δεν παράγεις φως.
Γεννηθήκαμε για να εδραιώσουμε την ομορφιά του Θεού που υπάρχει μέσα μας. Δεν βρίσκεται μόνο σε κάποιους από μας. Βρίσκεται στον καθένα μας.
Όταν αφήνουμε το φως μας να λάμψει επιτρέπουμε υποσυνείδητα στους άλλους να κάνουν το ίδιο. Όταν έχουμε απελευθερωθεί από τον δικό μας φόβο αυτομάτως η παρουσία μας απελευθερώνει τους άλλους.
ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ 1994 



Ίσως  είναι καλό να αναρωτηθεί ο καθένας μας:
Με ποιο τρόπο εκφράζω τα ταλέντα μου;
Με ποιο τρόπο σκοτεινιάζω το φως μου;
Με ποιο τρόπο εκμεταλλεύομαι όλα τα χαρίσματα μου ώστε να μεγαλουργήσω;


namaste
despoina palamari