Translate

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ

Το σώμα μας λαχταρά την ενέργεια της τροφής και την ενέργεια του σεξ. 
Σε τι διαφέρουν αυτές οι δύο ενέργειες;

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την πείνα για φαγητό και για σεξ, θεωρώντας τες παρόμοιες βιολογικές επιθυμίες, απαραίτητες για την επιβίωση. Σαφώς υπάρχει σύνδεση: πολλοί καταπιεσμένοι σεξουαλικά άνθρωποι στρέφονται στο φαγητό για να πάρουν ικανοποίηση. Η ανισορροπία της σεξουαλικής ενέργειας Τσινγκ θεωρείται η μεγαλύτερη αιτία παχυσαρκίας. Όταν υπάρχει σεξουαλικό πρόβλημα, το φαγητό είναι το ευκολότερο υποκατάστατο.

Η βασική διαφορά μεταξύ φαγητού (ενέργεια Τσι) και σεξ (ενέργεια Τσινγκ) είναι ότι η σεξουαλική ενέργεια, επειδή έχει ήδη εκλεπτυνθεί και παραχθεί μέσα στο σώμα, είναι ευκολότερο να «χωνευθεί» ή να «απορροφηθεί» από την ακατέργαστη ύλη, όπως είναι η τροφή. Η τροφή πρέπει να διασπαστεί και να επανασυνδεθεί για να μπορέσει να προμηθεύσει χρήσιμη ενέργεια. Η σεξουαλική ουσία είναι ήδη σε κατάσταση ετοιμότητας και συνδέεται, μέσα σε εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου, με το ορμονικό και νευρικό μας σύστημα. Μία σεξουαλική εικόνα ή έστω και μία απλή σεξουαλική σκέψη είναι ικανές να μπουν αμέσως στον εγκέφαλο μας και να μεταβάλλουν ολόκληρη την ψυχολογική μας κατάσταση καθώς και τη σωματική μας αίσθηση.

Για το λόγο αυτό, η σεξουαλική ενέργεια έχει ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερη αξία από την τροφή, σαν στοιχείο «θρέψης», απαραίτητο για την συγκινησιακή ωρίμανση και την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Για τον ίδιο, επίσης, λόγο, οι Κινέζοι είχαν αφιερώσει ένα τμήμα της ιατρικής τους στο σεξ και το αντιμετώπιζαν με πολύ χειροπιαστό τρόπο. 

Ένας Ταοιστής γιατρός, ας πούμε, μπορεί να γράψει μία συνταγή στην οποία απαιτείται από τον ασθενή να κάνει για δύο βδομάδες έρωτα σε συγκεκριμένες στάσεις, για να θεραπεύσει κάποια αρρώστια. Θεωρούσαν τον ανθρώπινο έρωτα, μέσω της σεξουαλικής λειτουργίας, το ισχυρότερο φάρμακο που μπορεί να πάρει κανείς. Ήταν ένα είδος «ανθρώπινου βότανου» που μπορούσε να θεραπεύσει τις περισσότερες ασθένειες, αποκαθιστώντας τη ροή του Τσι που κυβερνά τη ζωτικότητα των οργάνων μας και το γενικότερο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Οι άνθρωποι παθιάζονται με τις σχέσεις τους, γιατί η ανταλλαγή της σεξουαλικής ενέργειας που συντελείται, είναι η πιο σημαντική πηγή διατροφής στη ζωή τους, μετά το 
φαγητό. Οι σχέσεις καταλήγουν να γίνονται πολύπλοκες γιατί, ενώ, απ' τη μια μεριά, οι σύντροφοι και εραστές σας είναι ορατά και χειροπιαστά πλάσματα, η σεξουαλική ενέργεια που διαρκώς ανταλλάσσετε και μεταμορφώνετε σε συγκίνηση και πνεύμα μαζί τους, είναι αόρατη. Αυτή την ενέργεια μπορείτε να τη γνωρίσετε μόνο μέσα από τα συναισθήματα και τη διαίσθησή σας. 

Μία σχέση αποτυγχάνει όταν το πνεύμα δεν έχει καλλιεργηθεί σωστά, και αναγκάζετε τον εαυτό σας να «φάει» αρνητικές ή δηλητηριώδεις σεξουαλικές ενέργειες, χωρίς να τις μετατρέπετε πρώτα σε θετικές ή ουδέτερες. Όταν αυτή η ανισορροπία γίνεται πολύ μεγάλη, το ζευγάρι χωρίζει, εκτός αν βρει κάποιον άλλο τρόπο να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Άλλα παραδείγματα αρνητικής καλλιέργειας του Τσινγκ είναι και η ανάγνωση πορνογραφικών εντύπων και ο αυνανισμός, λόγω του ότι διεγείρουν τη «Γιανγκ» ουσία του σπέρματος, δίχως να την εξισορροπούν με τη «Γιν» σεξουαλική ενέργεια μιας πραγματικής γυναίκας.

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στο Τσινγκ, ή σεξουαλική ουσία, και στο φαγητό και την ηλιακή ενέργεια, είναι ότι το Τσινγκ Τσι παράγεται και αποθηκεύεται μέσα στο σώμα σας. Αυτή η πολύτιμη ουσία - το σπέρμα, με την εξαιρετική του ικανότητα να ζευγαρώνει με το γυναικείο ωάριο και να δημιουργεί τη ζωή - παράγεται και αποθηκεύεται για ασφάλεια στους όρχεις σας. Το θέμα είναι ότι εσείς έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε οποιαδήποτε στιγμή με αυτήν την προμήθεια σεξουαλικής ενέργειας, τραβώντας την ισχύ του σπέρματος από τους όρχεις.

Αν εξαντληθεί το σπέρμα, το σώμα σας θα φτιάξει αυτομάτως κι άλλο. Αυτό σας επιτρέπει να είστε οποιαδήποτε στιγμή σωματικά έτοιμος για την ερωτική σας σύντροφο. Ακόμα κι αν είστε μόνοι, χωρίς σύντροφο, και δε σκοπεύετε να κάνετε παιδιά, το σώμα σας παράγει σπέρμα και το μετατρέπει σε σεξουαλική ενέργεια. Έτσι, έχετε πάντα τη δυνατότητα να μεταμορφώσετε αυτή την αποθηκευμένη σεξουαλική ενέργεια σε πνεύμα, δηλαδή σε καθαρή συνειδητότητα και να το εκφράσετε κατά βούληση μέσα από τη δημιουργική σας προσωπικότητα. 

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, το «Τσινγκ» είναι η εσωτερική ενέργεια που μέρα-νύχτα μας θρέφει αδιάκοπα. Η διεργασία της εκλέπτυνσης είναι, εν μέρει, αυτόματη και, εν μέρει, εκούσια. Έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε ή να εμποδίσουμε τη διεργασία μεταμόρφωσης της σεξουαλικής ενέργειας σε δημιουργικότητα, ανάλογα με το πόσο καλά γνωρίζουμε την εσωτερική μας λειτουργία. Κι όμως, όπως συμβαίνει με την αναπνοή, παίρνουμε συνεχώς ενέργεια απ' αυτήν την πηγή, δίχως καν να το συνειδητοποιούμε.

Ο Φρόιντ καταπιάστηκε με αυτή την αλήθεια μερικές χιλιάδες χρόνια αφ' ότου οι Ταοϊστές Μάστερς είχαν ήδη χαρτογραφήσει καθαρά το ρόλο που παίζει το σεξ στη διαμόρφωση της μοίρας μας. Ο Φρόιντ δεν είχε καταλάβει ότι οι διανοητικές νευρώσεις που ανακάλυψε μπορούσαν να θεραπευθούν με την καλλιέργεια της σεξουαλικής και των άλλων Τσι ενεργειών μέσα στο σώμα. Όταν η σωστή ερωτική πράξη και ο διαλογισμός ισορροπούν αυτές τις ενέργειες, ο νους προγραμματίζεται εκ νέου και ελευθερώνεται από παλιά τραύματα και συνήθειες. 

Η Ταοϊστική καλλιέργεια της σεξουαλικής ενέργειας είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για αυτοθεραπεία. Είναι τόσο ισχυρό, μάλιστα, που πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο απ' αυτούς που έχουν ήδη πετύχει σε κάποιο βαθμό την ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος. Είναι πιθανό, άτομα με σοβαρές ανισορροπίες να απελευθερώσουν περισσότερη ενέργεια απ' όση μπορούν να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια, και για αυτό πρέπει να συμβουλευθούν κάποιο ψυχίατρο πριν να καταπιαστούν με τις Ταοϊστικές μεθόδους.


ΤΑΟΪΣΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ   

Mantak Chia Written