Translate

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Στον έρωτα περίμενε για τις σωστές στιγμές.

 Ερώτηση: Εχω ακούσει ότι όταν κάνεις ταντρικό έρωτα δεν αλλάζει μόνο η ποιότητα της ερωτικής πράξης αλλά αλλάζει και η συχνότητα που αποζητάς να κάνεις έρωτα. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Απάντηση από τον Osho: Περίμενε για τις σωστές στιγμές. Υπάρχουν κάποιες στιγμές, που έρχονται χωρίς να τις επιδιώκεις, που είναι θεϊκά δώρα. Μια μέρα ξαφνικά αισθάνεσαι πως κυλάς, όχι πάνω στη γη, αλλά πετάς. Δεν έχεις καθόλου βάρος. Νιώθεις τόσο ανοιχτός που θα ήθελες να δώσεις το καθετί που μπορείς στη γυναίκα σου. Αυτή είναι η σωστή στιγμή.

Διαλογίσου, χόρεψε, τραγούδα και άφησε την αγάπη να συμβεί στη μέση του χορού, του τραγουδιού, του διαλογισμού, της προσευχής. Τότε θα έχει διαφορετική ποιότητα: την ποιότητα του θεϊκού. Κι εγώ σου διδάσκω ακριβώς αυτό.

Οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν πάρα πολύ αυτό που αποκαλούν ερωτική πράξη, επειδή ποτέ δεν μένουν ικανοποιημένοι.

Αν προχωρήσεις στο σεξ με επίγνωση, μπορεί να μετατραπεί αυτό σε Τάντρα. Αν προχωρείς στην Τάντρα δίχως επίγνωση, μπορεί εκείνη να ξεπέσει και να γίνει κοινό σεξ. Αν δεν έχει προχωρήσει πολύ βαθιά μέσα σου από την αρχή αυτή η διδασκαλία, υπάρχει κάθε πιθανότητα να αρχίσεις να ξεγελάς τον εαυτό σου.

Το να ξέρεις να διαχειρίζεσαι την ενέργειά σου και ειδικά την ερωτική σου ενέργεια είναι από τα πιο όμορφα, τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να μάθεις. Και όταν μπορείς να μην ξοδεύεις άσκοπα αυτήν την ενέργεια, όταν μπορείς να γεμίζεις το είναι σου, το κάθε κύτταρο σου με αυτήν, όταν μπορείς να βελτιώνεις την ζωτικότητά σου και να αναβαθμίζεις την δημιουργικότητά σου, τότε μπορείς σίγουρα να νιώσεις το ρεύμα της ζωής να σε διαπερνά!

Αν γίνεις διαλογιστικός καθώς κάνεις έρωτα, η ποιότητα του σεξ αλλάζει και κάτι καινούργιο εισέρχεται εκεί – γίνεται ταντρικό, γίνεται προσευχητικό, γίνεται διαλογιστικό... γίνεται σαμάντι.

Μην ακούς το νου, χάσου. Αφέσου εντελώς και χωρίς καμιά τεχνική θα μπορέσεις να δεις μια άχρονη εμπειρία. Δεν θα υπάρχουν δυο εκεί, μόνο η κατάσταση του ενός. Θα υπάρχει η συνειδητότητα, μια φωτεινή παθητική συνειδητότητα θα υπάρχει, θα ξέρεις τι συμβαίνει, γιατί θα έχεις πλήρη επίγνωση. Εσύ όμως δεν θα βρίσκεσαι εκεί΄ θα βρίσκεται εκεί η επίγνωση.

Πρέπει να εμποτιστείς από το πνεύμα της Τάντρα – δεν πρόκειται για κάποια τεχνική που πρέπει να μάθεις.