Translate

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Ghosting, το φαινόμενο της εποχής μας

Αφού όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά. Τι έγινε και εξαφανίστηκε χωρίς μια λέξη; 

Μήπως κάνω κάτι λάθος; Μήπως δεν είμαι όμορφη ή πραγματικά ερωτεύσιμη;

Αν νιώθεις το συναίσθημα της εγκατάλειψης να σε πλημμυρίζει επειδή κάποιος άνδρας εξαφανίστηκε από την ζωή σου απροειδοποίητα, μην αναρωτιέσαι τι έκανες, που φταις, αν φταις εσύ και μην νιώθεις απαξιωτικά συναισθήματα. Όλοι λίγο πολύ, κάποια στιγμή της ζωής μας, νιώσαμε το τσίμπημα της εγκατάλειψης και μείναμε με αναπάντητα ερωτήματα.

Όμως χρειάζεται να καταλάβεις ότι Δεν Είσαι Εσύ το πρόβλημα.

Επειδή κάποιος εξαφανίστηκε μην μειώνεις την Αυταξία σου και μην κλειδώνεις την καρδιά σου επιτρέποντας στον φόβο του Έρωτα να σε φυλακίσει μέσα σε απόρθητα τείχη Είναι σημαντικό να παραμείνεις με ανοικτή καρδιά τιμώντας την θηλυκή σου ενέργεια και να μην οικειοποιηθείς τις αδυναμίες και την ανασφάλεια που διακατέχει τους «αόρατους εραστές».

Παρέμεινε στο κέντρο σου με κατανόηση, διατηρώντας την αυθεντικότητα, την τρυφερότητα και τον αισθησιασμό σου. Μόνον έτσι αξιοποιείς την πραγματική σου δύναμη και παραμένεις εστιασμένη στην αγάπη. Αυτός είναι ο τρόπος άλλωστε να καλέσεις έναν πραγματικό Βασιλιά που σέβεται και εκτιμά τη Θεια θηλυκή σου υπόσταση. 

Τι κάνει όμως κάποιον να εξαφανιστεί και να γίνει ένα ερωτικό φάντασμα ακολουθώντας το φαινόμενο Ghosting

1ο  Επιθυμούσε μόνο μια απλή σωματική επαφή χωρίς τη διάθεση για συναισθηματική οικειότητα. 
Ο φόβος της σύνδεσης και της βαθιάς οικειότητας είναι πολύ διαδεδομένος στην εποχή μας. Και αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι έχουν κυριευτεί από αυτόν, είναι ότι περιορίζουν οι ίδιοι το δυναμικό τους μέσα στο ευκαιριακό μην μπορώντας να κατανοήσουν και να συνδεθούν με την βαθύτερη, θεϊκή τους ουσία.  

2ο  Του καθρεφτίζεις τι σημαίνει να έχεις πραγματικά ανοικτή καρδιά και να είσαι συναισθηματικά διαθέσιμος, αλλά δεν είναι έτοιμος ακόμα να συνδεθεί με αυτόν τον τρόπο

3ο  Κάτι πυροδότησε συναισθήματα ανεπάρκειας κάνοντάς τον να πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά καλός για σένα.

4ο  Δεν είναι έτοιμος να καλύψει τις συναισθηματικές σου ανάγκες και φοβάται ότι μπορεί να σε απογοητεύσει.

5ο  Συνειδητοποίησε (ευτυχώς για σένα) ότι δεν είσαι απλά ένα εμπόρευμα με σύντομη ημερομηνία λήξης και ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ρηχές επιθυμίες του πάνω σου.
 
Να θυμάσαι ότι όλοι αυτοί οι επίδοξοι αόρατοι εραστές δεν έχουν περπατήσει στο μονοπάτι της αυτογνωσίας και δεν έχουν κάνει εσωτερική εργασία. Κατά βάθος φοβούνται να αντιμετωπίσουν τα δικά τους συναισθήματα και να έρθουν σε επαφή με το εσωτερικό τους είναι.

Και σε ρωτώ:
Αν δεν αντέχουν να βρεθούν με τον εαυτό τους πως θα μπορούσαν να είναι με κάποια σαν εσένα. Μην αμφιβάλεις λοιπόν και διεκδίκησε ξανά την αξία σου. Αξίζεις έναν σύντροφο που θα έχει παρουσία στην ζωή σου. Έναν σύντροφο που βλέπει και λατρεύει την ουσία σου.

Γι’  αυτό:
Πλημμύρισε την καρδιά σου με αγάπη και άπλωσε την ενέργεια της ολόγυρα σου, δημιουργώντας έναν κόσμο όπου το ghosting δεν θα έχει καμία θέση.

ΥΓ. To Ghosting  φυσικα δεν αφορα μονο τις γυναικες αλλα και τους ανδρες. Απλα εδω το εδωσα απο την γυναικεια οπτικη

namaste
despona palamari