Translate

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Αν σκέφτεσαι δεν μπορείς να φτάσεις σε οργασμό

Όταν κάνεις έρωτα με μια γυναίκα, με έναν άνδρα η εσωτερική ενέργεια κορυφώνεται, φτάνει σε ένα κρεσέντο. 
Την στιγμή αυτού του κρεσέντο κάτι πολύ μυστηριώδες που συμβαίνει μέσα σου: Γίνεσαι ένας κύκλος. 

Το αρσενικό και το θηλυκό μέσα σου συναντιόνται, γίνεσαι ένα αρνταναρισβάρ. Για μια στιγμή, το ένα συμβαίνει μέσα σου.

Γι’ αυτό υπάρχει τόση έλξη για το σεξ, γι’ αυτό έρχεται τόση ευχαρίστηση μέσα από τον οργασμό. Για μια μοναδική στιγμή γίνεσαι ένα, τα δύο εξαφανίζονται. Και τη στιγμή τού οργασμού, δεν υπάρχει νους. Αν ο νους υπάρχει, τότε ο οργασμός δεν μπορεί να συμβεί.

Τη στιγμή τού οργασμού δεν υπάρχει ούτε μια σκέψη, ολόκληρο το πρίσμα έχει μπει στην άκρη. Υπάρχεις, αλλά χωρίς σκέψεις. Είσαι, αλλά χωρίς το νου. Αυτό συμβαίνει μια τόσο σύντομη στιγμή, που είναι δυνατό να σου ξεφύγει πολύ εύκολα, σου ξεφεύγει συνέχεια για πολ­λές ζωές. Το κενό είναι τόσο μικρό, ώστε αν το ενδιαφέρον σου βρίσκεται έξω, σου ξέφυγε.

Κλείσε λοιπόν τα μάτια σου και παρατήρησε τι συμβαίνει μέσα σου. Μην προσπαθείς να κάνεις να συμβεί κάτι, απλώς παρατήρησε τι συμβαίνει. Σιγά- σιγά γίνεται, όπως όταν μπαίνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, έπειτα από έναν περίπατο στον ήλιο. Μπαίνεις μέσα στο δωμάτιο κι όλα είναι σκοτεινά, δεν μπορείς να δεις τίποτα, επειδή τα μάτια σου δεν έχουν ακόμα συνηθίσει το σκοτεινό δωμάτιο.

Περίμενε! Κάθισε και συνέχισε να παρατηρείς.
Λίγο-λίγο, το σκοτάδι θα υποχωρήσει και θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς διάφορα πράγματα, τώρα που τα μάτια σου συνήθισαν. Το να έρθεις από τον εξωτερικό κόσμο στον εσωτερικό, είναι μεγάλο πρόβλημα μονάχα επειδή τα μάτια σου έχουν συνηθίσει να βλέπουν έξω. Το εσωτερικό φαίνεται σκοτεινό κι ώσπου να γίνεις έτοιμος, η στιγμή έχει πετάξει.

Διαλογίσου όλο και περισσότερο με κλειστά μάτια και κοίτα μέσα σου, για να μπορέσεις να συντονιστείς με το εσωτερικό σκοτάδι. 
Δεν είναι σκοτεινά, σου φαίνεται σκοτεινό γιατί έχεις συνηθίσει το εξωτερικό φως. 

Σιγά- σιγά ένα αμυδρό φως έρχεται, τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα. Φτάνει μια στιγμή που τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα, που όταν ανοί­ξεις τα μάτια σου, θα βρεις ότι έξω είναι σκοτεινά.

Παρατήρησε πώς έρχεται ο εσωτερικός κύκλος, πώς οι δύο ενέργειες γίνονται ένα. Σε αυτή τη ενότητα, δεν υπάρχει ούτε νους ούτε σκέψεις. Παρατήρησε! Σιγά- σιγά θα γίνεις ικανός να δεις τι συμβαίνει.

Όταν αυτός ο κύκλος μένει συνέχεια μέσα σου, τότε πρόκειται για τη διάσταση του αρνταναρισβάρ. Έχεις γίνει τέλειος, δεν είσαι χωρισμένος, έχεις γίνει αδιαχώριστος.

Τώρα έχεις έναν εαυτό.
Τώρα έχεις ελευθερία και ανεξαρτησία.
Τώρα δεν σου λείπει τίποτα, έχεις ολοκληρωθεί στον εαυτό σου.

Αν δεν συμβεί αυτός ο κύκλος, θα σου λείπει κάτι και θα εξαρτάσαι από τους άλλους για να το ικανοποιήσεις. Αν δεν φτάσεις στην εσωτερική ενότητα, θα κινείσαι από τη μια δυστυχία στην άλλη, από τη μια γυναίκα στην άλλη, από τον ένα άντρα στον άλλο, από τη μια δυστυχισμένη ζωή στην άλλη δυστυχισμένη ζωή.

Η αλλαγή μπορεί να σε κάνει να ελπίζεις.
Δεν υπάρχει όμως ελπίδα, η όλη υπόθεση είναι χωρίς ελπίδα.

Όταν ο κύκλος συμβεί, ξαναγίνεσαι ένα, αθώος σαν παιδί, περισσότερο από ένα παιδί, περισσότερο από όσο μπορεί να γίνει ένα παιδί. Έχεις γίνει σοφός.

Osho
"Ο Σπόρος του Σιναπιού"
.
----🌺

Για να μπορέσεις να παρατηρήσεις τις ενέργειες μέσα σου και να γνωρίσεις τις αρχετυπικές μορφές του  εσωτερικού σου άνδρα και της εσωτερικής σου γυναίκας τότε είναι καλό να συμμετάσχεις στο βιωματικό online workshop μέσω zoom: 
Ταντρική Αλχημεία /Αρχέτυπα

Πέμπτη 23 Μαρτίου 21:00
Συναντώντας τις αρχετυπικές μορφές του εσωτερικού Άνδρα και της εσωτερικής Γυναίκα     
 
Πέμπτη 30 Μαρτίου 21:00
Εκφράζοντας τον εσωτερικό άνδρα & την εσωτερική γυναίκα

Πέμπτη 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21:00
Θεραπεύοντας την σχέση μας με τον εσωτερικό Άνδρα και την εσωτερική μας Γυναίκα 

Ένα σημαντικό σεμινάριο για όλους με την  Despoina Palamari

----🌺

Η επένδυση στον Εαυτό σου  είναι 20 ευρώ για την κάθε συνάντηση και 50 ευρώ αν προπληρώσεις όλο το workshop