Translate

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Η αγάπη ενώνει, το σεξ διαιρεί.

Η αγάπη μπορεί να δώσει νέα ψυχή στο σεξ. Τότε μεταμορφώνεται το σεξ, γίνεται όμορφο΄ δεν είναι πλέον σεξ, περιέχει κάτι από το πέραν. Έχει μετατραπεί σε γέφυρα.

Μπορεί να αγαπάς έναν άνθρωπο γιατί σε ικανοποιεί στο σεξ. Δεν πρόκειται για αγάπη, πρόκειται για συναλλαγή. 

Μπορεί να κάνεις σεξ με έναν άνθρωπο επειδή τον αγαπάς΄ τότε το σεξ ακολουθεί ακριβώς σαν ίσκιος, είναι μέρος της αγάπης. Τότε είναι όμορφο΄ τότε δεν ανήκει πλέον στον κόσμο των ζώων. Τότε έχει ήδη εισέλθει κάτι από το πέραν κι αν συνεχίσεις να αγαπάς βαθιά έναν άνθρωπο, σιγά-σιγά το σεξ εξαφανίζεται.

Η οικειότητα γίνεται πολύ ικανοποιητική, δεν υπάρχει τότε ανάγκη για σεξ΄ η αγάπη αρκεί από μόνη της. Όταν φτάνει εκείνη η στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα να έρθει σε σένα η προσευχητικότητα.

Όταν αγαπιούνται τόσο βαθιά δυο εραστές ώστε να αρκεί η αγάπη και να έχει φύγει το σεξ – δεν το έπαψαν εκείνοι, δεν το καταπίεσαν, όχι. Απλώς εξαφανίστηκε από την συνειδητότητά σου χωρίς να αφήνει ούτε ένα σημάδι πίσω του΄ τότε οι δυο εραστές βρίσκονται σε τέτοια ολική ενότητα…

Διότι το σεξ διαιρεί΄ η ίδια η λέξη σεξ προέρχεται από μια ρίζα που σημαίνει διαίρεση.  Η αγάπη ενώνει, το σεξ διαιρεί. Το σεξ αποτελεί τη ριζική αιτία της διαίρεσης.

Όταν κάνεις σεξ με έναν άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, νομίζεις ότι αυτό σας ενώνει. Για μια στιγμή σού δίνει την ψευδαίσθηση της ενότητας και μετά έρχεται ξαφνικά μια πελώρια διαίρεση. Γι΄αυτό ακριβώς, μετά από κάθε σεξουαλική πράξη, παρουσιάζεται μια απογοήτευση, μια θλίψη. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι πολύ μακριά από την αγαπημένη σου.

Το σεξ διαιρεί κι όταν η αγάπη πηγαίνει όλο και πιο βαθιά κι ενώνει όλο και πιο πολύ, δεν υπάρχει ανάγκη για σεξ. Συναντιούνται οι δυο μορφές της εσωτερικής ενέργειάς σας χωρίς το σεξ και ζείτε μέσα σε μεγάλη ενότητα.

Osho
Yoga: The Mystery Beyond Mind