Translate

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Αναπνοή, η πηγή της ζωής και της συνειδητότητας

Αναπνέουμε συνεχώς από τη στιγμή της γέννησης μέχρι τη στιγμή του θανάτου. 

Αν είστε κοιμισμένοι η αναπνοή συνεχίζεται. Αν είστε αναίσθητος η αναπνοή συνεχίζεται. Αν είστε σε βαθύ κώμα και η αναπνοή συνεχίζεται.  Η αναπνοή είναι κάτι που συνεχίζεται παρά τη θέληση σας. 

Δεν μπορείτε να είστε ζωντανοί χωρίς αναπνοή. Έτσι, η αναπνοή και η ζωή έχουν γίνει συνώνυμα. 

Συνεχώς, η αναπνοή σας γεφυρώνει εσάς με το σώμα σας, συνδέοντας σας, σε σχέση με το σώμα σας. Όχι μόνο είναι η αναπνοή είναι μια γέφυρα με το σώμα σας, είναι επίσης μια γέφυρα μεταξύ σας και του σύμπαντος.  Το σώμα σας είναι μέρος του σύμπαντος.

Η αναπνοή είναι η γέφυρα. Εάν η γέφυρα είναι σπασμένη, δεν είστε πια στο σώμα. Εάν η γέφυρα σπάσει, δεν είστε πια στο σύμπαν. Μετακινείστε σε κάποια άγνωστη διάσταση, τότε δεν μπορείτε να βρείτε το χώρο και το χρόνο

Εάν μπορείτε να κάνετε κάτι με την αναπνοή, ξαφνικά θα γυρίσετε στο παρόν, στο σώμα… θα φτάσετε στην πηγή της ζωής. 

Δεν πρέπει να ασκείτε ένα ιδιαίτερο στυλ αναπνοής, ένα συγκεκριμένο σύστημα αναπνοής ή ένα συγκεκριμένο ρυθμό αναπνοής, όχι! Πρέπει να αναπνέετε όπως είναι φυσικό.
 
Ανάμεσα στην εισπνοή και την εκπνοή υπάρχει ένα κενό. Αυτό είναι απειροελάχιστο χωρίς χρόνο αυτό συμβαίνει τώρα, ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον γιατί δεν έχει κίνηση.  Όταν συγκεντρωθείς στη ροή της αναπνοής σου και συλλάβεις αυτό το κενό, το τώρα, επέρχεται θεραπεία