Translate

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Τι είναι η σεξουαλική ενέργεια;

Μην της δίνετε όνομα γιατί όλες οι λέξεις έχουν μολυνθεί. Ακόμα κι αν λες ότι είναι σεξ, αμέσως έχεις αρχίσει να το καταδικάζεις. 

Η ίδια η λέξη έχει γίνει καταδικαστική. 

Ή, αν ανήκεις στη νέα γενιά, τότε η ίδια η λέξη έχει γίνει κάτι ιερό. Όμως η λέξη είναι πάντα φορτωμένη με συναίσθημα. Κάθε λέξη που είναι φορτωμένη με συναισθήματα γίνεται φραγμός στο μονοπάτι της επίγνωσης. 

Απλώς δεν την λες τίποτα.
Απλώς προσέξτε το γεγονός ότι μια ενέργεια αναδύεται κοντά στο κέντρο του σεξ. Υπάρχει μια συγκίνηση - δείτε το. Και βλέποντάς το, θα νιώσετε μια εντελώς νέα ποιότητα ενέργειας. Παρακολουθώντας το, θα δείτε ότι ανεβαίνει προς τα πάνω. 


Σε οδηγεί να βρεις ένα μονοπάτι μέσα σου. Και τη στιγμή που θα αρχίσει να ανεβαίνει προς τα πάνω θα νιώσεις μια δροσιά να πέφτει πάνω σου, μια σιωπή να σε περιβάλλει, μια χάρη, μια μακαριότητα, μια ευλογία, μια ευλογία παντού γύρω σου. Δεν είναι πια σαν αγκάθι, επώδυνο. Δεν πονάει πλέον. είναι πολύ καταπραϋντικό, σαν βάλσαμο. 

Και όσο περισσότερο παραμένετε ενήμεροι, τόσο πιο ψηλά θα ανεβείτε. Αν μπορεί να φτάσει μέχρι την καρδιά, που δεν είναι πολύ δύσκολο -δύσκολο, αλλά όχι πολύ δύσκολο… 

Εάν παραμείνετε σε εγρήγορση, θα δείτε ότι έχει έρθει στην καρδιά. 

Όταν φτάσει στην καρδιά θα ξέρετε για πρώτη φορά τι είναι αγάπη. Μέχρι τώρα κουβαλούσατε ένα πλαστό στο όνομα της αγάπης. 

Όταν η ενέργεια έρχεται στο τσάκρα της καρδιάς, τότε μεταμορφώνεται σε αγάπη. Μόλις μεταμορφωθεί σε αγάπη, μόλις το νιώσετε, μόλις σας διεισδύσει, ολόκληρη η ύπαρξή σας θα νιώσει εξαγνισμένη. 

Θα νιώσεις παρθένος, θα νιώθεις τόσο αγνός, τόσο άγιος, που δεν μπορείς να σκεφτείς ότι ο παράδεισος είναι πουθενά αλλού. Θα ξέρετε ότι είναι μέσα σας, μέσα στην καρδιά σας."

💓Osho💓
The Beloved