Translate

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Η άγνοια δημιουργεί τον σεξιστικό εαυτό

Αν αναζητήσουμε τη γνώση, τότε η σεξουαλική μας ενέργεια από μόνη της θα μας απελευθερώσει όχι μόνο από τον σεξιστικό εαυτό μας αλλά από τις σεξουαλικές επιθυμίες, που η ίδια γεννά στην κατάσταση της άγνοιας και θα μας οδηγήσει από το θνητό στο αθάνατο και από τον θάνατο στη λύτρωση και τη ΖΩΗ.

Και δεν μας κάνει ικανούς μόνο να αναπαράγουμε τη ζωή αλλά και να μεταμορφώνουμε τον εαυτό μας εξυψώνοντάς τον πάνω από την αγριότητά του σε έναν πνευματικό άνθρωπο.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο «πρωτόγονος» άνθρωπος υπάρχει μέχρι σήμερα και εξακολουθεί να βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο συνειδητότητας. Μέσα στον ζωώδη εγωισμό του, ζει αποκλεισμένος στον εαυτούλη του με την καρδιά του παγωμένη. Και ενώ νομίζει ότι ξέρει τι είναι αγάπη, δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το νόημα και την ουσία της αγάπης.

Η σεξουαλική ενέργεια, η στοιχειακή φωτιά, είναι η μόνη που μπορεί να ζεστάνει τη «παγωμένη» καρδιά του και να την κάνει να ανθίσει σαν λουλούδι. Και αν κατά τη σύντομη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης μπορεί να νιώσει και να εκφράσει ένα ανεπαίσθητο δείγμα αγάπης, τότε έρχεται, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο, σε επαφή με το πρώτο φως της θείας αγάπης.

**Σταδιακά μέσα από τη σεξουαλικότητα θα μάθει την ευτυχία που παίρνεις, όταν δίνεις. **

Γιατί, και μέσα από τη ζωώδη επιθυμία του, μέσα από το ενστικτώδες πάθος του, ακόμα και αν η ερωτική πράξη συμβαίνει ασυνείδητα και η ένωση έχει μικρή διάρκεια, η σεξουαλική ενέργεια τον ωθεί προς την ενότητα, προς την αγάπη!

Και στην αρχή τη βιώνει μόνο στο σώμα και γι’ αυτό αναζητά τη σωματική ικανοποίηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτή η σαρκική επιθυμία δεν αποτελεί την πρώτη αντανάκλαση της πνευματικής ενότητας μέσα στον μεγάλο Εαυτό, αυτόν που ο κάθε άνθρωπος ασυνείδητα αναζητά.

namaste
despoina palamari