Translate

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Έχεις κάνει σεξ, αλλά με μαχητική διάθεση γι’ αυτό δεν έχεις μάθει πολλά μυστικά

Η Τάντρα ενδιαφέρεται για την πραγματική, την υπαρξιακή ζωή. Έτσι, δε ρωτάει ποτέ αν υπάρχει Θεός ή αν υπάρχει κόλαση και παράδεισος. Όχι. Η Τάντρα κάνει βασικές ερωτήσεις για τη ζωή. Γι’ αυτό υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το σεξ και την αγάπη είναι βασικά πράγματα. Υπάρχεις μέσω αυτών είσαι μέρος τους.

Είσαι ένα παιχνίδι της σεξουαλικής ενέργειας και τίποτα άλλο. 

Κι αν δεν κατανοήσεις αυτή την ενέργεια και δεν την υπερβείς, ποτέ δε θα γίνεις τίποτα περισσότερο. Αυτή ακριβώς τη στιγμή, δεν είσαι τίποτα άλλο από σεξουαλική ενέργεια. Μπορείς να είσαι κάτι περισσότερο, αλλά αν δεν την καταλάβεις και δεν την υπερβείς, δε θα γίνεις κάτι περισσότερο. Η δυνατότητα είναι μόνο σε μορφή σπερματική.

Γι’ αυτό, η Τάντρα ενδιαφέρεται για το σεξ, την αγάπη, τη φυσική ζωή. Αλλά ο τρόπος να τη γνωρίσεις δεν είναι η σύγκρουση. 

Η Τάντρα λέει ότι τίποτα δεν μπορείς να γνωρίσεις αν είσαι σε μαχητική διάθεση, δεν είσαι τότε δεκτικός. Επειδή μάχεσαι, τα μυστικά θα σου κρύβονται. Δεν είσαι ανοιχτός να τα δεχτείς.Κι όταν παλεύεις είσαι πάντοτε απέξω. 

Αν πολεμάς το σεξ, εσύ είσαι πάντοτε απέξω. 
Αν παραδοθείς στο σεξ, φτάνεις στον πιο εσώτερο πυρήνα του, είσαι μυημένος. Κι αν παραδίνεσαι, πολλά πράγματα γίνονται γνωστά.


Έχεις κάνει σεξ, αλλά πάντα με μια μαχητική στάση στο βάθος. 
Γι’ αυτό δεν έχεις μάθει πολλά μυστικά. Για παράδειγμα, δεν έχεις γνωρίσει τις ζωοδότρες δυνάμεις του σεξ - δεν τις γνώρισες, γιατί δεν μπορείς να τις γνωρίσεις. Γι’ αυτό χρειάζεται να είσαι μυημένος.

Αν πραγματικά επιπλέεις μαζί με τη σεξουαλική ενέργεια, εντελώς παραδομένος, αργά ή γρήγορα θα φτάσεις στο σημείο που θα ξέρεις ότι το σεξ δε γεννάει μόνο καινούριες ζωές: το σεξ μπορεί να σου δώσει περισσότερη ζωή. 

Το σεξ μπορεί να γίνει για τους εραστές ζωοδότρα δύναμη, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να παραδοθείς. Και μόλις παραδοθείς, πολλές διαστάσεις αλλάζουν.

Osho
Τάντρα, Πνευματικότητα και Σεξ