Translate

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Πού είδατε γραμμένο ότι ο σύντροφος σας σάς ανήκει? Η ψυχή δεν μπορεί να διοικηθεί.

Αυτό που πραγματικά αποτελεί τον πλούτο τού ανθρώπινου όντος, την πεμπτουσία του, δηλαδή τις σκέψεις και τα συναισθήματα του, δεν μπορεί να τα φυλακίσει κανείς. 

Η πιο μεγάλη ψευδαίσθηση είναι όταν φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να αλυσοδέσει μία ανθρώπινη ψυχή. Είναι ακριβώς σαν να δοκίμαζε να δέσει την άμμο ή να διοικήσει τον αέρα.

Η ψυχή δεν μπορεί να διοικηθεί.
Μπορεί κανείς να κυριέψει το φυσικό σώμα, όχι όμως το μυστηριώδες όν που κατοικεί μέσα σε αυτό. Μπορεί να επικαλεστεί οντότητες τού αστρικού κόσμου και να τούς επιβάλλει την θέλησή του, το πνεύμα όμως είναι ελεύθερο, δεν μπορεί ούτε να δεθεί, ούτε να υποδουλωθεί. Το να θέλει κανείς να κάνει ιδιοκτησία του ένα όν είναι έλλειψη νοημοσύνης.

Πού είδατε γραμμένο ότι ο σύντροφος σας σάς ανήκει?
Η μόνη πραγματική αγάπη είναι αυτή που αναρωτιέται πώς μπορεί να τροφοδοτεί την ανώτερη φύση στα όντα, πώς να τα υποστηρίζει, να τα φωτίζει, να τα δυναμώνει. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε αυτό συχνά και συναντάμε μάλλον ανθρώπους που δεν σκέφτονται παρά τον εαυτό τους, που ζητούν μόνο να ικανοποιηθούν και δεν νοιάζονται καθόλου για το τι θα συμβεί στον άλλον.

Στο εξής, προτού αναλάβετε ο,τιδήποτε για να έλξετε προς το μέρος σας το πρόσωπο που νομίζετε ότι αγαπάτε, σκεφτείτε και ρωτήστε τον εαυτό σας τι θα τού προσφέρει η αγάπη σάς : θα το βοηθήσει να προοδεύσει, να είναι πιο ελεύθερο ή θα τού δυσκολέψει την ζωή και θα ξυπνήσει μέσα του τα πιο κατώτερα ένστικτα?

Πρέπει να μάθετε να σκέφτεστε περισσότερο τούς άλλους. Αν δεν το κάνετε, οι νόμοι τής μετενσάρκωσης και τού κάρμα θα σάς οδηγήσουν να διορθώσετε τα λάθη σας και να μάθετε να αγαπάτε με έναν τρόπο πιο ευγενικό και πιο αφιλοκερδή.

Όταν θεωρείτε το πρόσωπο που αγαπάτε σαν αντανάκλαση τού Θεού, συμπεριφέρεστε με σεβασμό και αλήθεια, κι αυτό που παίρνετε τότε από αυτό το πρόσωπο είναι άλλης ποιότητας, πιο αγνό, πιο φωτεινό, και ο ένας γίνεται για τον άλλον ένας αγωγός θεϊκών ενεργειών. 
Και όταν πλησιάζει ο ένας τον άλλον, αντί να περιορίζετε τίς ανταλλαγές σας στο κατώτερο επίπεδο, ενώνεστε με την Πηγή που είναι ο Θεός, αντλείτε δυνάμεις και έμπνευση από τίς ανεξάντλητες δεξαμενές, νιώθετε ότι έχετε ξεδιψάσει, φωτιστεί, δυναμώσει, ξανανιώσει... και είστε ευτυχισμένοι.

Πρέπει να εργάζεται κανείς κάθε μέρα για να βελτιώνει τον τρόπο που αγαπάει, όχι μόνο τούς ανθρώπους αλλά και όλη την φύση, το σύμπαν ολόκληρο, τούς αγγέλους, τούς αρχαγγέλους, τον Δημιουργό, γιατί μία μέρα αυτή η αγάπη θα έρθει να σάς συναντήσει και θα σάς φέρει μία ευτυχία που δεν θα μπορούσατε να γευτείτε ούτε μέσα στην αγκαλιά ενός άντρα ή μίας γυναίκας.

Γιατί δεν είναι η μαγεία που φέρνει την αγάπη, αλλά είναι η αγάπη, η αγνή και ανιδιοτελής αγάπη, που είναι αληθινή μαγεία.

Omraam Mikhael Aivanhov