Translate

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΤΑΝΤΡΑ και ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ

Η μυσταγωγία είναι σαν την μουσική μπορεί να βρίσκεται παντού σε ότι κι αν κάνουμε. Μπορεί να βρίσκεται στον τρόπο που αντικρίζουμε ένα ηλιοβασίλεμα. Στον τρόπο που ακούμε το νερό του ποταμού να κυλάει. Στον τρόπο που αγγίζουμε τις στιγμές μας αλλά και στον τρόπο που γευόμαστε την ζωή μας. 

Κι όπως ακριβώς με την μουσική μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε μια γιορτή έτσι ακριβώς φέρνοντας την μυσταγωγία στην ζωή μας μπορούμε να μεταμορφώσουμε τις απλές καθημερινές μας στιγμές σε μαγικές εμπειρίες γιορτάζοντας την Ύπαρξη. Γιατί, όταν επιτρέψουμε στην μυσταγωγία και τα τελετουργικά να μπουν στην ζωή μας τότε ανοίγουμε την πύλη προς την μυστικιστική σφαίρα της ύπαρξης και επιτρέπουμε να μας αγγίξουν οι μυστικιστικές εκφράσεις του αιώνιου Πνεύματος ερχόμενοι σε επαφή με τον εκστατικό εαυτό μας.

Ο τρόπος που μεγαλώνουμε στην κοινωνία που ζούμε δεν μας επιτρέπει να είμαστε σε επαφή με τον εκστατικό εαυτό μας. Δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε όλα τα δωμάτια του «σπιτιού» μας για να μπει μέσα Ήλιος και φως. Ζούμε περιορισμένοι μέσα σε λίγα δωμάτια του σωματικού μας σπιτιού και μόνο σε αυτά που επιτρέπεται. Έχουμε ξεχάσει πως υπάρχουν στο σπίτι μας δωμάτια όπως το δωμάτιο της τρυφερότητάς μας, της ευαισθησίας μας, της έκστασης περά από τον ελέγχου… Πως υπάρχουν δωμάτια που κλείνουν τα δάκρυα μας, τους φόβους μας, την δημιουργικότητά μας αλλά και το πάθος μας που ξεχειλίζει παιχνιδιάρικα γιατί μάθαμε να μην τα εμπιστευόμαστε και τα κρατάμε κλειστά  για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε μέσα στον κόσμο της λογικής. 

Όμως κάθε ένα από αυτά τα δωμάτια περιέχει και μια πτυχή του εαυτού μας και χρειάζεται να τα ανοίξουμε να τα φωτίσουμε αν θέλουμε να είμαστε ολόκληροι και ελεύθεροι άνθρωποι. Γιατί μόνο αν τα δωμάτια ανοίξουν πόρτες και παράθυρα μόνο τότε θα έχουμε την δυνατότητα να περιδιαβαίνουμε οπουδήποτε στον εσωτερικό εαυτό μας και να χρησιμοποιούμε όλα τα ταλέντα και τις δυνατότητες που μας χάρισε η Ύπαρξη. Και μόνον γνωρίζοντας τον εαυτό μας μπορούμε να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε το «μυστικιστικό», την παρουσία του πνευματικού στοιχείου στην καθημερινή ζωή

Η Νέο - Tantra με πολλαπλούς τρόπους προσκαλεί τους ανθρώπους πίσω στον εαυτό τους. Η αισθησιακή και ερωτική οικειότητα είναι μια τόσο ελκυστική πρόσκληση για να μπορέσει ο καθένας μας να διεκδικήσει και να απολαύσει αυτό που έχει χάσει στο πέρασμα των χρόνων. Αν όμως κάποιοι ακολουθούσουν την πρόσκληση αλλά δεν ξεπεράσουν την στιγμιαία ευχαρίστηση τότε δεν ξεφεύγουν πότε από την ικανοποίηση για να περάσουν στην αυτοπραγμάτωση και εξακολουθούν να ζουν την ίδια περιορισμένη ζωή προσδίδοντάς της την ψευδαίσθηση ότι βαδίζουν στο μονοπάτι της Τάντρα.

Βαδίζοντας πραγματικά στο Ταντρικό μονοπάτι ανοίγουμε όλα τα κλειδωμένα δωμάτια και μαθαίνουμε από την αρχή να αγαπάμε, να αποδεχόμαστε εμάς και τους άλλους, να κάνουμε έρωτα λιώνοντας μέσα στην εμπειρία, να έχουμε ολοκληρωτική παρουσία σε ότι κι αν κάνουμε, να ζούμε στο τώρα απολαμβάνοντας την κάθε μας στιγμή, τιμώντας με ιερότητα τις θεϊκές ποιότητες μέσα σε μας αλλά και σε όλους τους άλλους. 
Και όσο περισσότερο ζούμε στο σπίτι μας, όσα περισσότερα δωμάτια ανοίγουμε δεν φέρνουμε μόνο φως μέσα μας αλλά και τη μυσταγωγία στη ζωή μας. Κάνουμε την Tάντρα τρόπο ζωής. 

Γιατί  ΤΑΝΤΡΑ και ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ δεν είναι διαφορετικά πράγματα

Να ξέρεις ό,τι δεν σε προσκαλεί, ό,τι δεν βάζει μελωδία στις στιγμές σου και δεν σου μαθαίνει τον τρόπο να πεις Ναι - στο σώμα, στην καρδιά, στο νου και στο Πνεύμα σου - να πεις Ναι δηλαδή, στον αληθινό ενοποιημένο εαυτό σου, τότε αυτό: Δεν Είναι Τάντρα.

namaste
despoina palamari