Translate

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Όταν το σεξ κατασκηνώνει στο μυαλό σου τότε καταστρέφεται η ζωή σου

Ακόμα και αυτήν αγάπη τη σκέφτεσαι!
Η αγάπη δεν έχει καμία σχέση με τη σκέψη, μέσα σου όμως, ακόμα και η αγάπη εκφράζεται σαν σκέψη. Γι’ αυτό υπάρχει τόσο πολλή σεξουαλικότητα σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η σεξουαλικότητα έχει μόνο μία σημασία! Σημαίνει ότι ο νους χρησιμοποιείται για να κάνει το έργο του σε­ξουαλικού κέντρου. Όταν μπαίνει το σεξ στο νου, τότε καταστρέφεται ολόκληρη η ζωή. Και τώρα, σ’ ολόκλη­ρο τον κόσμο, έχει μπει το σεξ στο νου.


Το κέντρο του σεξ βρίσκεται στον αφαλό, επειδή το σεξ είναι η μεγαλύτερη ενέργεια της ζωής. Η γέννηση έρχεται μέσα απ’ αυτό, η ζωή έρχεται μέσα απ’ αυτό, το μεγάλωμα της ζωής έρχεται μέσα απ’ αυτό. Το κέντρο του αφαλού σου όμως είναι υπανάπτυκτο, οπότε χρησι­μοποιείς άλλα κέντρα για τη λειτουργία του. Η σεξουαλικότητα του ανθρώπου είναι άσχημη, επει­δή το σεξ έχει γίνει μια διαδικασία σκέψης μέσα στο νου του. Ο άνθρωπος σκέφτεται ακόμα και το σεξ.

Ο άνθρωπος που μπορεί να φάει ένα γεύμα, τρώει πολύ καλά. Αν όμως κάποιος σκέφτεται το φαγητό εί­κοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τότε είναι τρε­λός. Το φαγητό είναι απολύτως αναγκαίο, πρέπει κανείς να τρώει, αν όμως κάποιος σκέφτεται το φαγητό εί­κοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τότε έχουν διαταραχτεί τα κέντρα αυτού του ανθρώπου. Χρησιμοποιεί το νου του για να κάνει το έργο του στομαχιού. Το φαγητό όμως δεν μπορεί να φτάσει στο νου ούτε μπορεί ο νους να το χωνέψει. Ο νους μπορεί μόνο να σκέφτεται, μπορεί μόνο να συλλογίζεται.

Όσο περισσότερο σκέφτεται ο νους το φαγητό, τόσο περισσότερο χάνεται το έργο του στομαχιού. Θα διαταραχτεί. Προσπάθησε κάποτε να χωνέψεις το φαγητό σου, με το να το σκέφτεσαι! Συνήθως τρως το φαγητό σου και δεν το σκέφτεσαι. Το φαγητό μπαίνει στο στομάχι από μόνο του και το στομάχι κάνει το έργο της χώνεψης. Είναι ένα ασυνείδητο κέντρο. Αυτό κάνει τη δουλειά του κι εσύ δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι. Μια μέρα όμως έχε εγρήγορση και σκέψου το...

Τώρα η τροφή έχει φτάσει στο στομάχι, τώρα χωνεύεται, τώ­ρα συμβαίνει αυτό, τώρα συμβαίνει εκείνο... θα βρεις ότι εκείνη τη μέρα έχει γίνει ανέφικτη η χώνεψη του φαγητού σου. Όσο περισσότερο μπαίνει η σκέψη, τόσο περισσότερη διαταραχή θα υπάρχει στην ασυνείδητη διαδικασία του στομαχιού. Τέτοια επεισόδια συμβαί­νουν σπάνια με το φαγητό — εκτός από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν εμμονή με τη νηστεία.

Αν ένας άνθρωπος νηστεύει χωρίς κανένα λόγο, τότε σταδιακά το φαγητό θα μπει μέσα στις σκέψεις του. Δεν θα τρώει, θα νηστεύει, όμως θα σκέφτεται συνέχεια το φαγητό. Αυτή η σκέψη είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από ό,τι το φαγητό. Το φαγητό το τρως και δεν είναι επικίνδυνο.

Το φαγητό είναι πολύ ουσιώδες για τη ζωή, το να σκέ­φτεσαι όμως το φαγητό είναι αρρώστια. Όταν ένας άνθρωπος αρχίζει να σκέφτεται το φαγητό, σταματάει όλη η ανάπτυξη στη ζωή του. Θα έχει εμμονές με τέτοιες ασήμαντες σκέψεις.

Αυτό έχει συμβεί με το σεξ. Το έχουμε μετακινήσει βίαια από το σωστό του κέντρο και τώρα το σκεφτόμα­στε.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, έχεις μεταβιβάσει σταδιακά τις λειτουργίες των τριών σημαντικών κέντρων της ζωής σου στο νου. Eivαι σαν ένας άνθρωπος να προσπαθεί να ακούσει με τα μάτια, να δει με το στόμα και να γευτεί με τα αυτιά.. Θα έλεγες ότι αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός, επειδή τα μάτια είναι ο μηχανισμός για την όραση και τα αυτιά είναι ο μηχανισμός για την ακοή. Το αυτί δεν μπορεί να δει ούτε το μάτι μπορεί να ακού­σει. Αν επιχειρήσεις να κάνεις τα πράγματα μ’ αυτό τον τρόπο, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι χαοτικό.

Osho
Ταξίδι προς τα Μέσα