Translate

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Η σεξουαλική ενέργεια είναι δύναμη ζωής.

"Όταν εκφράζεται μέσα από σένα η αγάπη, εκφράζεται πρώτα ως σώμα. Μετατρέπεται σε σεξ. Αν εκφράζεται μέσω του νου, ο οποίος είναι ανώτερος, βαθύτερος, λεπτότερος, τότε ονομάζεται αγάπη. Αν εκφράζεται μέσω του πνεύματος, μετατρέπεται σε προσευχή....

"Αν όλα πάνε καλά και το σεξ είναι φυσικό και κυλάει, αποτελεί μια όμορφη εμπειρία, διότι μπορείς μέσω αυτού να ρίξεις μια ματιά στο δεύτερο. Αν το σεξ προχωρήσει πραγματικά βαθιά, ώστε να ξεχνάς τελείως εκεί τον εαυτό σου, μπορεί ακόμη να ρίξεις μια ματιά και στο τρίτο μέσα από τούτο. Κι αν το σεξ γίνει μια ολική οργασμική εμπειρία, υπάρχουν σπάνιες στιγμές που μπορείς μέσα από τούτο να ρίξεις μια ματιά και στο τέταρτο, το τουρίγια, το πέραν.

"Αν όμως αποτύχει το σεξ, τότε συμβαίνουν πολλές διαστροφές στο νου. Οι διαστροφές αυτές βρίσκουν έκφραση στο μίσος. Το μίσος αποτελεί την αποτυχία του σεξ, την αποτυχία της ενέργειας της αγάπης. Η βία, η απληστία για χρήμα, οι συνεχείς αλληλοσυγκρουόμενες στάσεις των διαφόρων εγώ: ο πόλεμος, η πολιτική – όλα αυτά είναι διαστροφές του σεξ.

"Ο άνθρωπος του οποίου το σεξ δεν είναι διεφθαρμένο δεν μπορεί να γίνει πολιτικός. Είναι αδύνατο. Όλοι οι πολιτικοί χρειάζονται βαθιά σεξουαλική θεραπεία, διαφορετικά όλη τους η ενέργεια θα πηγαίνει στην απόκτηση όλο και περισσότερης δύναμης. Όταν είναι φυσικό το σεξ, νιώθεις τη δύναμη, δεν την αναζητάς. 

"Το σεξ σημαίνει δυνατότητα, δύναμη. Τη νιώθεις να πέφτει σαν βροχή επάνω σου, δεν την ψάχνεις, δεν την αναζητάς. Αλλά όταν σου ξεφεύγει από εκεί, τότε προβάλλει η μεγάλη παρόρμηση να αναζητάς την δύναμη: γεννιέται έτσι η πολιτική. Μετά γεννιούνται οι πόλεμοι, η συνεχής βία΄ το μίσος, ο θυμός και χίλια δυο είδη διαστροφών."


Osho 
Talking Tao