Translate

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Οργασμός δεν σημαίνει εκσπερμάτιση. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Η εκσπερμάτιση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ρηχό φαινόμενο εκτόνωσης και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το πόσο επιθυμεί ο ένας σύντροφος τον άλλον. 

Το αν εκσπερματώνει ή όχι ένας άντρας δεν έχει να κάνει με την ερωτική του σύντροφο αλλά με τον τρόπο που έχει επιλέξει να κάνει έρωτα. 

Ένας ταντρικός σύντροφος δεν εκσπερματώνει όχι γιατί δεν μπορεί, όχι γιατί δεν έλκεται από την σύντροφό του ερωτικά αλλά επειδή έχει επιλέξει να μην ξοδεύει την ενέργειά του αλόγιστα. 

Πολλές γυναίκες μπορεί να μην το ξέρουν όμως η θηλυκή τους υπόσταση τις χαρακτηρίζει σαν "Ενέργεια" και γι’ αυτό μια γυναίκα δεν ξοδεύεται ενεργειακά κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης. Αντίθετα γεμίζει με ενέργεια ολοένα και περισσότερο αρκεί να μπαίνει σε αυτήν χωρίς σκέψεις και προσδοκίες και χωρίς διάθεση να αποδείξει πόσο καλή ερωμένη είναι.  

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι η ίδια η Ενέργεια και η φύση την έχει προικίσει με την ικανότητα των πολλαπλών οργασμών. Όσο περισσότερους οργασμούς έχει τόσο περισσότερο γεμίζει τις ενεργειακές της αποθήκες. Αντίθετα ο άντρας, που η φυσιολογία του είναι τελείως διαφορετική από της γυναίκας και η αρσενική του υπόσταση τον χαρακτηρίζει σαν "Πνεύμα" χρειάζεται να κρατά την ενέργειά του, για να μπορέσει να είναι πιο ζωντανός, πιο δημιουργικός, πιο αποδοτικός στην ίδια του την ζωή. 

Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται ο άντρας να ΜΗΝ εκσπερματώνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει οργασμό. Μπορεί η ερωτική συνεύρεση να είναι μια βαθιά οργασμική εμπειρία χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει εκσπερμάτιση που  όπως είπαμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ρηχό φαινόμενο εκτόνωσης. 

Ο Osho είχε πει  ότι το ΣΕΞ όπως γίνεται τώρα στον κόσμο είναι δωρητής θανάτου. Πεθαίνουμε μέσα από την ερωτική διαδικασία σπαταλώντας την ενέργεια μας. Σπαταλώντας τον εαυτό μας. Χειροτερεύοντας την δόνηση μας…

Η ερωτική πράξη μπορεί να γίνει μια ζωοδότρια πηγή αν οι σύντροφοι μπαίνουν σε αυτήν χωρίς να έχουν πολεμική διάθεση κατάκτησης ή απόδειξης της ερωτικής ικανότητας . 
Όταν προσεγγίζει ο ένας τον άλλον διαλογιστικά, με απαλότητα, χωρίς σκέψεις, χωρίς στόχο… 
Όταν ο νους απουσιάζει, η καρδιά κτυπάει και το σώμα ακολουθεί το ρυθμό της…. 

Αν η αγάπη μεταξύ των συντρόφων είναι βαθιά, τα δύο σώματα αναζωογονούν το ένα το άλλο και τότε η εκσπερμάτωση μπορεί να σταματήσει εντελώς. Όσο κι αν  ακούγεται περίεργο αυτό, σε ένα μυαλό που είναι γεμάτο με σεξ, οι δυο εραστές μπορούν να συναντιόνται για πολλές ώρες χωρίς να σπαταλάνε την ενέργειά τους.
Τα σώματα συναντιόνται και χαλαρώνουν. Εισέρχονται και χαλαρώνουν. Κι αργά ή γρήγορα, το σεξ δεν είναι πια διέγερση. Είναι βαθιά χαλάρωση, βαθιά παράδοση.

Όταν βαθαίνει ο ένας μέσα στον άλλον ο χρόνος δεν υπάρχει, το εγώ τους δεν υπάρχει και απλώνονται στα λιβάδια της ύπαρξης περνώντας από τον υλικό στον πνευματικό κόσμο και από το μονοδιάστατο εξωτερικό πεδίο στο πολυδιάστατο εσωτερικό τους Σύμπαν.

Namaste
Ματθιλδη Νέαρχου