Translate

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Όταν κάποιος σκέφτεται συνέχεια το Σεξ, η Τάντρα γι΄αυτόν θα σημαίνει μόνο Σεξ

Τι είναι Τάντρα αναρωτιέσαι!
Συνέχεια ακούς για την Τάντρα αλλά δεν ξέρεις τι είναι η Τάντρα. Αναζητάς λοιπόν πληροφορίες, διαβάζεις και βλέπεις βιντεάκια για τις πρακτικές της. 

Δεν έχει σημασία αν όλες αυτές οι πληροφορίες που παίρνεις είναι αληθινές ή όχι. Σημασία έχει, πως όσα διαβάζεις ή βλέπεις, ο εγκέφαλός σου τα φιλτράρει μέσα από αυτά που ήδη ξέρει. 

Διαβάζεις: Τάντρα, σεξουαλική ενέργεια… 
Στο μυαλό σου καταγράφεται, ΣΕΞ!

Διαβάζεις: Ιερή σεξουαλικότητα, κοσμικός οργασμός… 
Στο μυαλό σου καταγράφεται, ΣΕΞ!


Σεξ, σεξ, σεξ! Παντού βλέπεις σεξ, φαντασιώνεσαι για το σεξ και ανεξάρτητα από τις πληροφορίες που έρχονται σε σένα, εσύ δίνεις στην Τάντρα ένα δικό σου ορισμό, που έρχεται μέσα από τα δικά σου βιώματα και που με έναν πολύ απλό τρόπο συμπυκνώνεται σε μια λέξη. Σεξ!
Κι αν είσαι άνθρωπος που έχει ασχοληθεί λίγο με το διαλογισμό και έχει εξερευνήσει επιφανειακά το τι είναι ενέργεια, δίπλα στο σεξ συμπληρώνεις και την λέξη πνευματικότητα και καταλήγεις στο ότι Τάντρα είναι το "πνευματικό" σεξ.

Το μυαλό σου είναι γεμάτο από το σεξ. Και πώς να μην είναι άλλωστε με όλα αυτά τα ερεθίσματα που δέχεσαι καθημερινά και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την Τάντρα. Προβληματίζεσαι όμως κι αυτό είναι καλό. Αρχίζεις να αναζητάς κάτι, κάποιον που θα σου δώσει μια πιο σαφή εικόνα. Στην αναζήτησή σου ακούς για ταντρικά σεμινάρια και αποφασίζεις να δοκιμάσεις και να δεις από κοντά τι είναι Τάντρα.

Πριν ακόμα μπεις σε κάποιο σεμινάριο η φαντασία σου τρέχει αχαλίνωτα γεμίζοντάς σε, με φαντασιώσεις και σεξιστικά σενάρια. Και όταν μπεις στο σεμινάριο βλέπεις απλούς ανθρώπους με μαλακωμένη ματιά και ανοικτή καρδιά, να χορεύουν, να διαλογίζονται, να κοιτάζονται στα μάτια, να αναπνέουν βαθιά, να αποδέχονται, να σέβονται ο ένας τον άλλον και να αγκαλιάζονται με αγάπη, ανθρώπινα και καθόλου σεξιστικά.
Κι ενώ στην αρχή είχες μια διάθεση να κοροϊδέψεις, στην πορεία συνειδητοποιείς ότι το μυαλό σου σταδιακά έχει μαλακώσει και μέσα σου έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση ηρεμίας. Αρχίζεις να νιώθεις οικειότητα και όλα αυτά που πριν σου φαίνονταν περίεργα, τώρα φαίνονται απολύτως φυσιολογικά. Η αναπνοή σου ήδη έχει αλλάξει και έχεις την αίσθηση ότι ακούς την καρδιά σου. 

Μα πως είναι δυνατόν, αναρωτιέσαι και αποφασίζεις εκείνη την στιγμή να ξαναπάς στο σεμινάριο γιατί τέτοια αγάπη και τόση αποδοχή στα βλέμματα δεν έχεις ξαναεισπράξει. Αποφασίζεις να δώσεις άλλη μια ευκαιρία στον εαυτό σου και δεν απογοητεύεσαι καθόλου που όλο αυτό το καινούργιο που βίωσες δεν είχε καμία σχέση με το σεξ…

Αν πάλι είσαι από τους "τυχερούς" θα έρθει να σε συναντήσει ένας ταντρικός σύντροφος που θέλει να μοιραστεί μαζί σου όλα τα μυστικά της Τάντρα 

Ενθουσιασμένος του ζητάς με λαχτάρα, που πίσω κρύβει μπόλικη δόση από προσδοκία, να κάνετε ταντρικό έρωτα. Μέσα σου έχεις την βεβαιότητα ότι δεν χρειάζεσαι και πολλά μαθήματα γιατί έχεις αποφοιτήσει με ντοκτορά από το πανεπιστήμιο του σεξ.

Χαίρεσαι που φτιάχνεται ένα όμορφο χώρο με χρώματα, κεράκια και αρώματα για να γευτείτε τον έρωτά σας, αν και στο βάθος του μυαλού σου υπάρχει η σκέψη ότι όλα αυτά είναι περιττά. 
«Το σημαντικό είναι», λέει το μυαλό σου, «να προχωρήσετε στην ουσία του πράγματος.» 

Σε βάζει να καθίσεις απέναντι του σιωπηλά, κοιτάζοντάς τον στα μάτια και το μυαλό σου, το εγώ σου, αρχίζει να κοροϊδεύει την διαδικασία. 
«Τι είναι αυτά τώρα», ουρλιάζει η σκέψη σου. «Έτσι θα κοιτιόμαστε; Και τι καταλαβαίνουμε τώρα που κοιταζόμαστε; Άντε λίγο υπομονή και θα προχωρήσουμε στο δια ταύτα». 

Και το «δια ταύτα» φυσικά σημαίνει σεξ. Το μυαλό σου συνεχίζει να είναι γεμάτο με σεξ. Οι σκέψεις σου φλυαρούν και κριτικάρουν ανεξέλεγκτα. 

Και δυστυχώς ένα μυαλό που δεν έχει μάθει να σιωπά, ένα μυαλό που δεν έχει μάθει να παραδίνει τον έλεγχο, που δεν έχει μάθει να διαλογίζεται, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι εκείνη η στιγμή είναι μια ιερή στιγμή. Γιατί πριν αγγιχτούν τα σώματα, μέσα από τα βλέμματα αγγίζονται οι ψυχές. Πριν ενωθούν τα σώματα μέσα από τα βλέμματα ενώνονται οι ψυχές. Και μετουσιώνουν όλη την ενέργεια.

Και ενώ εσύ παραμένεις ενωμένος με το μυαλό σου, ο ταντρικός σύντροφός σου έχει ανοίξει ήδη σαν τριαντάφυλλο την καρδιά του για να σε υποδεχτεί με πλήρη αποδοχή και συνείδηση της κατάστασής σου. Σε προτρέπει να αρχίζεις να αναπνέεις συνειδητά κάνοντας την αναπνοή του φύλου σου ούτως ώστε να ενωθείτε ενεργειακά μέσω και της αναπνοής. Να δημιουργήσετε ένα κλειστό κύκλωμα ενέργειας που θα ρέει από τον έναν στον άλλον. 

«Τι είναι αυτά πάλι», ουρλιάζει οι σκέψη σου. «Δεν είναι καλύτερο να αρχίζει να με γλύφει;»

Το μυαλό σου δεν σταματά να κρίνει, να συγκρίνει και να προσπαθεί απεγνωσμένα να μην χάσει τον έλεγχο. Γιατί πραγματικά αυτή είναι μια επικίνδυνη διαδικασία. Απειλείται η μυαλουδίλα σου να παραδοθεί στο σώμα και τις νέες αισθήσεις που μπορεί να ξυπνήσουν. Το αντέχεις άραγε αυτό;

Δεν λέω, προσπαθείς να πάρεις μια - δυο αναπνοές. Κάνεις φιλότιμες προσπάθειες, αλλά κάπου το μυαλό σου αρχίζει να μουδιάζει. Ο Δράκος της Φωτιάς έχει ξυπνήσει και σε παρασύρει να κινηθείς μέσα από τις γνωστές ερωτικές σου διαδρομές. Προσμένεις την εκτόνωση και εκείνο το στιγμιαίο χάσιμο που συμβαίνει λίγο πριν. 

Αρχίζεις με τον τρόπο σου να προκαλείς  τον σύντροφό σου να ενωθείτε και να φτάσετε στην κορύφωση και εκνευρίζεσαι που δεν υποκύπτει και σου λέει ότι αυτό είναι χάσιμο ενέργειας και όχι ένα συνολικό ενεργειακό, οργασμικό γέμισμα όπως συμβαίνει στην ταντρική διαδικασία.

Και εδώ ή θα αναφωνήσεις: «Πφ! Αυτό είναι η Τάντρα; Πολύ αξία έχουμε δώσει σε ένα βλέμμα και μια αναπνοή» 
Και ή θα γυρίσεις στα γνωστά και τετριμμένα τερτίπια του σεξ (το πιο πιθανόν με άλλον σύντροφο) ή θα σωπάσεις το εγώ σου και θα ανοίξεις στην διαδικασία για να γνωρίσεις την βαθύτητα που έχει η ταντρική επαφή και να οδηγηθείς μέσα από την ιερή σεξουαλικότητα, να ενοποιήσεις τα διαχωρισμένα κομμάτια του εαυτού σου, βιώνοντας την πληρότητα και ταυτόχρονα το άπλωμα στην Απεραντοσύνη.

namaste 
despoina palamari