Translate

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Γιατί το σεξ έχει γίνει διεστραμμένο;

Ένας άνδρας μού είπε ότι δεν υπάρχει ευχαρίστηση όταν κάνεις κάτι που δεν απαγορεύεται ή δεν αποδοκιμάζεται. Όπως, ξέρουμε όλοι, το κλεμμένο φρούτο είναι πάντα πιο γλυκό από εκείνο που έχει αγοραστεί από το κατάστημα. Αυτός επίσης είναι ο λόγος που η δική σας γυναίκα δεν είναι τόσο ελκυστική όσο δείχνει να είναι η γυναίκα του γείτονα. Το ξένο είναι σαν ένα κλεμμένο φρούτο- το ξένο είναι ένα απαγορευμένο γλύκι­σμα. Την ίδια κατάσταση έχουμε δημιουργήσει και γύρω από το σεξ. Το έχουμε καλύψει με τέτοια ψέματα, το έχουμε φυλα­κίσει μέσα σε τέτοια τείχη, ώστε έχει γίνει εξαιρετικά ελκυστικό.


Ο Μπέρτραντ Ράσελ έχει γράψει ότι στη βικτωριανή εποχή, όταν ήταν παιδί, τα πόδια των κυριών δεν φαίνονταν ποτέ δη­μοσίως. Τα ρούχα που φορούσαν έφταναν ως το πάτωμα, καλύπτοντας τα πόδια τους τελείως. Αν κατά τύχη φαινόταν έστω και το δάχτυλο του ποδιού μιας γυναίκας, αυτό ήταν αρκετό για να ξυπνήσει σεξουαλική επιθυμία στους άνδρες. Ο Ράσελ γράφει επίσης ότι οι σημερινές γυναίκες περιφέρονται σχεδόν ημίγυμνες με τα πόδια τους απολύτως εμφανή, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τόσο τους άνδρες. Αυτό αποδεικνύει, ότι όσο περισσότερο κρύβουμε ένα πράγμα, τόσο πε­ρισσότερο γεννιέται γύρω του μια διαστροφική έλξη.

Για να απελευθερωθεί ο κόσμος από τη σεξουαλικότητα, πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να παραμένουν γυμνά στο σπίτι για όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο αυτό είναι εφικτό, πρέπει να επιτρέπουμε στα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, να παίζουν γυμνά, για να αποκτήσουν απόλυτη οικειότητα με τα σώματά τους. Μετά, αργότερα, δεν θα κάνουν διαστροφικές προσπάθειες να αγγίξουν ένα άλλο σώμα μέσα στο πλήθος. Μετά δεν θα χρειάζεται να τυπώνουν γυμνές φωτογραφίες στα βιβλία. Μετά θα έχουν τέτοια οικειότητα ο ένας με το σώμα του άλλου ώστε κάθε είδος διαστροφικής έλξης προς το σώμα θα εξαφανιστεί.

Όμως οι τρόποι που λειτουργεί ο κόσμος είναι ανάποδοι. Δεν βλέπουμε ότι οι άνθρωποι που μας έχουν επιβάλλει την ιδέα ότι πρέπει να κρύβουμε και να καλύπτουμε το σώμα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει ακούσια μια έλξη γι’ αυτό, μια εμμονή με αυτό στο μυαλό μας.

Τα παιδιά πρέπει να παραμένουν γυμνά και να παίζουν γυμνά για περισσότερο καιρό, έτσι ώστε τα κορίτσια και τα αγό­ρια να μπορούν να δουν ο ένας το σώμα του άλλου γυμνό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα παραμείνει κανένας σπόρος αυτής της τρελής αρρώστιας για να τους βασανίζει για την υπόλοιπη ζωή τους.

Όμως η ασθένεια είναι ήδη εκεί, και συνεχώς τη συναντάμε. Επινοούνται όλο και πιο καινούργια μέσα ως διέξοδοι γι’ αυ­τήν. Εκδίδεται αισχρή λογοτεχνία. Οι άνθρωποι τη διαβάζουν, κρύβοντάς την ανάμεσα στα εξώφυλλα της Μπαγκαβάντ Τζίτα και της Βίβλου. Αυτό είναι πορνογραφική λογοτεχνία. Μετά απαιτούμε να απαγορευτεί η πορνογραφική λογοτεχνία. Αλλά δεν σταματάμε καθόλου για να σκεφτούμε πώς έγιναν έτσι τα άτομα που διαβάζουν αυτή την πορνογραφία. Διαμαρτυρόμα­στε για την επίδειξη γυμνών φωτογραφιών, αλλά δεν σταμα­τάμε ποτέ για να ρωτήσουμε ποιά είναι εκείνα τα άτομα που θέλουν να τις δουν. Είναι άνδρες που τους έχουν στερήσει τη δυνατότητα να δουν ένα γυναικείο σώμα. Μέσα τους έχει δημιουργηθεί ένα είδος αρρωστημένης περιέργειας να γνωρίσουν το γυναικείο σώμα.

Το γυναικείο σώμα δεν είναι τόσο όμορφο όσο το κάνουν τα ρούχα να φαίνεται. Αντί να κρύβουν το σώμα, τα ρούχα τρα­βάνε περισσότερη προσοχή επάνω του. Όλος μας ο τρόπος σκέψης έχει φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Αν μπορέσουμε να κατανοήσουμε τρία πράγματα σωστά -τί είναι το σεξ, ποιά είναι η βασική του έλξη, και γιατί έχει γίνει διεστραμμένο- τότε το μυαλό μπορεί να υπερβεί το σεξ. Πρέπει να το κάνει. Όμως οι προσπάθειες να υπερβούμε το σεξ έχουν φέρει λάθος αποτελέσματα επειδή δημιουργήσαμε μια μάχη εναντίον του. Δημιουργήσαμε εχθρότητα μαζί του, όχι φιλία. Δημιουργήσαμε καταπίεση, όχι κατανόηση του σεξ.
Αυτό που χρειάζεται είναι κατανόηση, όχι καταπίεση. Όσο πιο βαθιά είναι η κατανόηση, τόσο πιο ψηλά φτάνουν τα αν­θρώπινα όντα. Όσο λιγότερη είναι η κατανόηση, τόσο πιο πολύ προσπαθούν τα ανθρώπινα όντα να καταπιέσουν. Δεν υπάρ­χουν ποτέ υγιή και επιτυχημένα αποτελέσματα από την κατα­πίεση.

Το σεξ είναι η μεγαλύτερη ενέργεια στην ανθρώπινη ζωή, αλλά δεν χρειάζεται να σταματά κανείς εκεί. Το σεξ πρέπει να μετατραπεί σε υπερενσυναίσθηση. Το σεξ πρέπει να γίνει κα­τανοητό για να γεννηθεί η αγαμία. Αν γνωρίσουμε το σεξ θα απελευθερωθούμε από αυτό, θα το υπερβούμε. Όμως ακόμη και μετά από μια ζωή σεξουαλικής εμπειρίας, οι άνθρωποι δεν κάνουν καμία προσπάθεια να κατανοήσουν ότι η συνουσία τούς δίνει μια φευγαλέα εμπειρία του σαμάντι, ένα παράθυρο στην υπερενσυναίσθηση. Και αυτή είναι η μεγάλη έλξη του σεξ· αυτή είναι ρίζα της έλξης του σεξ. Αυτή είναι η εμπειρία που σας καλεί.

Στοχαστικά, με επίγνωση, πρέπει να κατανοήσετε αυτή τη στιγμιαία εμπειρία που συνεχώς σας ελκύει. Και υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι να επιτύχετε την ίδια εμπειρία -διαλογισμός, η εμπειρία της σωστής επίγνωσης, πρακτικές της γιόγκα, όλα αυτά είναι άλλοι τρόποι για να επιτύχετε την ίδια εμπειρία. Όμως είναι ζωτικής σημασίας να ξέρετε ότι αυτή είναι η εμπει­ρία που σας ελκύει.

OSHO
Το Σεξ Μετράει