Translate

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Η αληθινή Τάντρα δεν είναι τεχνική, αλλά αγάπη.

Αν μπορέσεις να φέρεις λίγο φως ευφυΐας στη σεξουαλικότητα σου, αυτό το φως θα τη μεταμορφώσει. Δεν θα είναι πια σεξουαλικότητα, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό, τόσο διαφορετικό, που δεν έχεις λέξη γι’ αυτό. Στην Ανατολή έχουμε μια λέξη γι' αυτό: Τάντρα. 


Όταν το σεξ είναι συνδυασμένο με ευφυΐα, τότε, δημιουργείται μια εντελώς καινούργια ενέργεια. Εκείνη η ενέργεια ονομάζεται Τάντρα. 

Πολλά βιβλία έχουν γραφεί για την Τάντρα κι όλα μιλάνε για τεχνική. Η αληθινή όμως Τάντρα δεν έχει καθόλου να κάνει με τεχνική. Η αληθινή Τάντρα δεν μπορεί να γραφτεί. Την αληθινή Τάντρα πρέπει να τη ρουφήξεις, να την απορροφήσεις σα σφουγάρι.


Αν είσαι προσανατολισμένος στην τεχνική, θα χάσεις το μυστήριο της Τάντρα. Η Τάντρα πρέπει να είναι απουσία πράξης. Δεν μπορεί να είναι τεχνική. Μπορείς να μάθεις τεχνικές. Μπορείς να μάθεις μια συγκεκριμένη τεχνική αναπνοής ώστε η συνουσία να μπορεί να γίνεται μακρύτερη. Αν αναπνέεις πολύ-πολύ αργά, αν αναπνέεις χωρίς καθόλου βιασύνη, τότε η συνουσία θα γίνει μακρύτερη. Εσύ όμως θα ελέγχεις. Δεν θα είναι αχαλίνωτη και δεν θα είναι αθώα. Και δεν θα είναι ούτε διαλογισμός, θα είναι νους.

Η αληθινή Τάντρα δεν είναι τεχνική, αλλά αγάπη. Δεν είναι τεχνική, αλλά προσευχή. Δεν είναι προσανατολισμένη στο κεφάλι, αλλά χαλάρωση μέσα στην καρδιά. Μπορείς να παραμείνεις για ώρες σε μια ταντρική συνουσία. Το θέμα είναι να συντονιστείς τόσο ολοκληρωτικά με το ένστικτό σου, που να πας τόσο πέρα από το νου, που γίνεσαι ένα με τη θεμελιώδη φύση. Αυτό τον ορισμό δίνει η Τάντρα στη σεξουαλικότητα: Επιστροφή στην απόλυτη αθωότητα, στην απόλυτη ενότητα. Η Τάντρα σού προσφέρει μια θετική διάσταση υψηλότερης χαλάρωσης.


Από το βιβλίο του Osho 

SEX