Translate

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Η "παράδοση" είναι ποιότητα καρδιάς

Όταν παραδινόμαστε στην αγάπη στην ουσία παραδινόμαστε στην αγκαλιά του Θεού, γιατί η αγάπη είναι ο Θεός.

Πολλοί λανθασμένα πιστεύουν ότι παράδοση σημαίνει υποταγή και ότι αν παραδοθούμε στην αγάπη τότε είναι σαν να υποτασσόμαστε στον άλλον. 
Αυτά είναι τερτίπια του μυαλού και προέρχονται από την άρνηση του Εγώ να χάσει τον έλεγχο και να παραδοθεί. Και αυτή η εμμονή με τον έλεγχο τους ακολουθεί σε καθετί ακόμα και στην ερωτική πράξη.

Φοβούμενοι να μην τους παρασύρουν τα συναισθήματά τους σε κάτι που δεν γνωρίζουν και δεν ελέγχουν, περιορίζουν την σωματική έκφραση μέσα σε συγκεκριμένες κινητικές διαδρομές. 
Δεν αφήνονται στην παλμικότητα και την ελευθερία του σώματος γιατί δεν θέλουν να ταρακουνηθεί μέσα τους η λιμνάζουσα ενέργεια και ξυπνήσει συναισθήματα που έχουν αποφύγει να δουν και που έχουν καταχωνιάσει στα υπόγεια του υποσυνείδητου.

Περιορίζοντας τις κινήσεις, περιορίζουν το πάθος που τους παρακινεί να υπερβούν τα όρια του Εγώ και να αφεθούν και την  ψυχική ένωση που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Όταν επιτρέψουν να συμβεί ένας σεξουαλικός οργασμός που θα αγκαλιάσει ολόκληρο το σώμα και θα τους οδηγήσει στην υπέρβαση του εαυτού τότε θα μπουν στο βασίλειο του ιερού και θα βιώσουν την ιερή σεξουαλικότητα. 

Η ερωτική πράξη θα μεταμορφωθεί και από μια απλή επαφή που κάνει κάποιος για να ηρεμήσει ή για να απελευθερώσει μια ένταση σε μια πράξη συγχώνευσης, όπου οι δυο σύντροφοι λιώνοντας ο ένας μέσα στον άλλον, σταματάμε να υπάρχουν σαν προσωπικότητες. Απελευθερώνονται από τα υλικά τους όρια και σαν μία ύπαρξη ταξιδεύουν στην Απεραντοσύνη. Και παραδιδόμενοι ο ένας στον άλλον, παραδίδονται στην Αγάπη και την μεγαλοσύνη του Θεού.

namaste
despoina palamari