Translate

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Προσφέροντας Σεξουαλική Μαγεία στην ερωτική σου σχέση

Η Τέχνη της Ερωτικής Έκστασης

Όταν η ερωτική πράξη αποκτά την ιερή της διάσταση, όλα τα τσάκρα εργάζονται ενωμένα και επιτρέπουν στην ερωτική ηδονή να τα διαπεράσει και να μεταμορφωθεί σε ευχαρίστηση της καρδιάς και πνευματι­κή έκσταση.
Η δημιουργία ενός τελετουργικού για την ερωτική πράξη δηλώνει πως είμαστε έτοιμοι να θεραπεύσουμε τα αντιεκστατικά μο­ντέλα μας για το σεξ και τον έρωτα και έχουμε την ευκαιρία να δημι­ουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ερωτική πράξη. Παίξτε μ’ αυτό το τελετουργικό. Επιμηκύντε το, κάντε το πιο σύντο­μο, πιο απλό ή πιο περίτεχνο. Συζητήστε με το σύντροφό σας πώς μπορείτε να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Αν δεν έχετε σύντροφο, χρησιμοποιήστε το σαν τελετουργικό για να προσφέρετε απόλαυση στον εαυτό σας. Αφήστε τη σεξουαλικότητά σας να ανθήσει.

Σκοπός: Να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για το σε­ξουαλικό έρωτα, προκειμένου το φύλο, το σώμα, η καρδιά, ο νους και το Πνεύμα σας να βρίσκονται σε αρμονία.

Προετοιμασία
Πάρτε αρκετό χρόνο για να χαλαρώσετε και να παίξετε. Προτείνω δύο ή τρεις ώρες, στη διάρκεια των οποίων δεν θα σας διακόψει κανείς. Ορίστε από πριν τη συνάντηση. Προετοιμαστείτε κατάλλη­λα: κανονίστε ποιος θα προσέχει τα παιδιά και φροντίστε να έχετε χρόνο για να φρεσκαριστείτε, να μαγειρέψετε, να συγκεντρώσετε ότι μπορεί να χρειαστείτε για να γίνει δημιουργική η ερωτική πράξη. Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας.

Διαλέξτε ώριμα χυμώδη φρούτα, πιάτα με λιχουδιές κρασί, ειδικά αφροδισιακά τσάγια, νερό, ποτήρια.
Χρησιμοποιήστε τα πιο ερωτικά αρώματα — βάλτε διαφορετικό άρωμα σε κάθε μέρος του σώματος (ο μόσχος και το ιλάγκ-ιλάγκ φημίζονται ότι εντείνουν τη σεξουαλική διέγερση — οπωσδήποτε χρησιμοποιήστε μόσχο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων). Αρωματίστε το χώρο με αιθέρια έλαια ή λιβάνι.

Στον ιερό χώρο της ερωτικής πράξης μπορεί να θελήσετε να έχετε λουλούδια, κεριά (μην ξεχάσετε τα σπίρτα), φωτο­γραφίες με πνευματικούς καθοδηγητές και αγαπημένα πρόσωπα, ποι­ήματα, μια μαγική κουβέρτα που θα τη βάλετε στο κρεβάτι ή στο πάτωμα για να κάτσετε ή να ξαπλώσετε, πέτρες και κοχύλια από την παραλία, αισθησιακά μεταξωτά σεντόνια, πολλά μαξιλάρια, τρά­πουλα ταρό, φτερά και κομμάτια από γούνα για να χτυπάτε ο ένας το σώμα του άλλου 

Είναι σημαντικό να μπορείτε να παίξετε και να ακούσε­τε μουσική. Να έχετε όργανα: φλάουτο, κουδούνια, τύμπανα ή τα αγαπημένα σας όργανα — CD ή κασέτες.

Ορίστε από πριν τι θα φοράτε. Είναι υπέροχο να ντύνεστε για να κάνετε έρωτα. Μπορείτε να ξεντυθείτε και να χορέψετε και να κάνετε στριπτίζ ο ένας στον άλλο. Μπορεί, επίσης, να θέλετε μετα­ξωτά εσώρουχα, συγκεκριμένα κοσμήματα ή βελούδινα παπλώματα.


Μπαίνοντας στην ερωτική διαδικασία

Ξεκινήστε με το Χαιρετισμό της Καρδιάς

Τώρα, χρησιμοποιήστε τη διαίσθησή σας και αναρωτηθείτε: Πού πηγαίνουμε; Τι θέλουμε από αυτή την ερωτική συνάντηση; 
Οι σπουδαστές μου στην Εκπαίδευση στην Αγάπη και στην Έκσταση έχουν εκφράσει τις εξής επιθυμίες: να φέρω θεραπεία και αφθονία στην ερω­τική μας ζωή, να καλλιεργήσω την ικανότητά μου να παραδίνομαι στη ροή της έξαψης χωρίς αναστολές, να μάθω πώς να καθοδηγώ το ταίρι μου ώστε να με ερεθίζει, να νιώθω άνετα να προσφέρω απόλυ­τη ηδονή και να δέχομαι απόλυτη ηδονή, να φέρω ποικιλία στην ερωτική μας ζωή, να ανοίξουμε τη σκέψη μας και να δημιουργήσουμε νέες δυνατότητες για να συγχωνευτούμε και να λιώσουμε ο ένας στον άλλο, να ξεπεράσουμε με αγάπη τους φόβους και να βιώσουμε μεγα­λύτερη ηδονή, να τιμήσω το ταίρι μου σαν θεό/θεά, να ξεπεράσω τα εμπόδια ανάμεσα σε μένα και στο ταίρι μου, να κυλήσω, να μεγαλώ­σω με τη ροή και να βιώσω την πνευματική ένωση μέσα από τη σε­ξουαλική ενότητα.

Καθίστε ή ξαπλώστε απέναντι στο ταίρι σας. Μείνετε σιωπηλοί ή βάλτε να παίζει απαλή μουσική και βυθιστείτε ο καθένας στον εαυτό του, μακριά από τη συνηθισμένη ροή των σκέψεων. Συντονίστε τις αναπνοές σας και αναπνέετε μαζί. Συνεχίστε έως ότου νιώσετε πως αναπνέετε αρμονικά.
Συμφωνήστε ως προς το τι επιθυμείτε από την ερωτική σας συνεύρεση και δηλώστε το μαζί με τον εξής τρόπο: «Με αυτή την τελε­τουργία επιθυμούμε να...»

Τώρα κάντε την επίκληση. Εκφράστε την επιθυμία σας να τιμή­σετε ο καθένας στον άλλο το υψηλότερο δυναμικό του.

Για παράδειγ­μα, ο άνδρας λέει στη γυναίκα: «Τιμώ σε σένα την Άγρια Γυναίκα, γιατί μπορεί να νιώσει ότι την αγαπούν όταν είναι έτοιμη να αποδε­σμευτεί. Τιμώ σε σένα τη Μητέρα που, όταν μεγαλώνει τα παιδιά μας, νιώθει πως παίρνει στήριξη. Τιμώ σε σένα τη Θεά, τη Σάκτη, που παραδίνεται στην αγνή ενέργεια και γνωρίζει πως είναι η Πηγή της δημιουργίας». 
Ή, η γυναίκα λέει στον άνδρα: «Σε χαιρετώ σαν ποιητή που τραγουδάς την ομορφιά και τη χάρη του έρωτά μας. Σε χαιρετώ σαν εραστή που θα ευλογηθείς με την απόλαυσή μου και θα τη δεχτείς επανειλημμένα. Σε χαιρετώ ως Θεό, τον Σίβα — μακάρι το θείο Πνεύμα σου να είναι πηγή δημιουργίας και έμπνευσης και για τους δυο μας».


Γείωση: Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα τον Οργασμού και των Νέων Ξεκινημάτων

Χαϊδέψτε το σώμα του συντρόφου σας. Αγγίξτε το παντού και, με γλυκά λόγια, εκφράστε στο σύντροφό σας την εκτίμησή σας γι’ αυτό. 
Για παράδειγμα, ο άνδρας μπορεί να πει: «Όμορφη Σάκτη αγαπώ το απαλό σου δέρμα, τις καφετιές ερεθισμένες ρώγες σου, την ανάσα σου που κυλάει στην κοιλιά σου, τους δυνατούς μηρούς σου. Μου αρέσει να αγγίζω και να αισθάνομαι τους δυνατούς μυς σου και τα μέλη του σώματός σου. Να γαργαλάω και να ξύνω το στήθος σου. Έχεις πολύ όμορφο σώμα». Μετά αλλάζουν ρόλους.

Αγγίζοντας κάθε μέλος του σώματος, το αποδέχεστε και του δί­νετε ζωή. Έτσι, είναι πιο εύκολο να εμπιστευτείτε το σώμα και να νιώσετε πως μπορεί να γίνει το όχημα της αγάπης σας, γιατί το έχε­τε αποδεχτεί και έχετε συνδεθεί μαζί του με αγάπη. Το άγγιγμα σε κάθε σημείο του σώματος ανοίγει την πόρτα για την ανανέωση. Η δύναμη της αγάπης, της φροντίδας και της αποδοχής ανανεώνουν το σώμα και το κάνουν να ξανανιώσει. Αυτή η διαδικασία ενισχύει την εμπιστοσύνη και καλωσορίζει τη θεραπεία και την έκσταση της ροής.


Η Ενδυνάμωση των Τσάκρα 
Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Ροής
Τώρα, θα ευλογήσετε τα τσάκρα του συντρόφου σας, κι εκείνος/η θα κάνει το ίδιο για σας. Ευλογώντας τα τσάκρα, τα εξουσιοδοτείτε ως ενεργειακά κέντρα. Σε συμβολικό επίπεδο, τα τσάκρα είναι πόρτες, και με τις επικλήσεις αυτές, που συνδέουν το Πνεύμα με το σώμα, ανοίγετε αυτές τις πόρτες. Δεχτείτε με χαρά αυτή την ενδυνάμωση. Νιώστε ελεύθεροι να εκφράσετε τις ευχές σας με δικά σας λόγια. 

Καθίστε ο ένας απέναντι στον άλλο και ξεκινήστε.

Αγγίξτε το φύλο του συντρόφου σας. Κοιτάξτε το και πείτε: «Τιμώ την πόρτα της απόλαυσής μας. Μακάρι αυτό το γλυκό λου­λούδι του έρωτα, αυτό το πανίσχυρο σκήπτρο του έρωτα να νιώθει τη δύναμη της ηδονής, να υγρανθεί με πόθο, να γεμίσει πάθος. Ας μη σταθούμε στο δρόμο τους, ώστε να χορέψουν ελεύθερα».

Αγγίξτε την κοιλιά του συντρόφου σας, κοιτάξτε την και πείτε: «Εύχομαι η δύναμή σου να εκδηλωθεί και να στηρίξει την αγάπη μας, κι εσύ να νιώσεις ευπρόσδεκτος και άνετα. Και η αγάπη μας να θεραπεύσει παλιές ματαιώσεις και πικρίες και να νιώσουμε πως συν­δεόμαστε και πως ρέουμε ο ένας στον άλλο».

Αγγίξτε το ηλιακό πλέγμα του συντρόφου σας: κοιτάξτε το και πείτε: «Εύχομαι να νιώθεις ασφαλής και συγκεντρωμένος στον εαυ­τό σου. Σε εξουσιοδοτώ να νιώθεις στο έπακρο ό,τι είσαι: ξέφρε­νος/η, λαμπερός/ή, λάγνος/α. Μου αρέσει να σε βλέπω να είσαι έτσι».

Αγγίξτε την καρδιά του συντρόφου σας: Κοιτάξτε την και πείτε: «Ας ανοίξουμε την πόρτα στον ήχο και στο τραγούδι. Μακάρι η αγάπη μας να τραγουδά και να φωνάζει... ας νιώθουμε ελεύθεροι να ζητήσουμε ό,τι χρειαζόμαστε: η επιθυμία σου είναι για μένα απόλαυ­ση, η απόλαυσή σου είναι η επιθυμία μου».

Αγγίξτε το τρίτο μάτι του συντρόφου σας: Κοιτάξτε το και πείτε: «Ας είμαστε σοφοί μέσα στον πόθο μας, γενναιόδωροι στην αγάπη μας, και με πλατιά οράματα: γεμάτα φως και αγάπη».

Αγγίξτε την κορυφή της κεφαλής του συντρόφου σας: Κοιτάξτε την και πείτε: «Μακάρι η δύναμη του πόθου σου να γεμίσει το σώμα σου και να φέρει υγεία και ζωντάνια σε όλα τα τσάκρα σου. Ας γί­νουμε Ένα στην έκσταση».
Όταν και οι δυο λάβετε την ενδυνάμωση πείτε με μια φωνή: «Αφιερώνουμε την ηδονή και τους οργασμούς μας στην ευημερία όλων των αντιληπτικών όντων που κατοικούν στη γη. Ας είναι ευτυχισμένα!»



Διέγερση: Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Ενδυνάμωσης
Το σεξ αποτελεί, πρωτίστως, θέμα ενέργειας, και η ενέργεια αυξάνεται μαζί με τη διέγερση, και η διέγερση αυξάνεται όταν μετακινού­μαστε από τη σκέψη στην αναπνοή. Το πετυχαίνουμε παρακολουθώ­ντας και βαθαίνοντας την ανάσα μας, αναπνέοντας από το στόμα για να είμαστε πιο κοντά στα συναισθήματά μας. Για να απλώσουμε την ενέργεια που φέρνει η έξαψη σε όλο μας το σώμα, κουνάμε το σώμα μας και βγάζουμε ήχους ευχαρίστησης που δίνουν χρώμα και γεύση στην ενέργειά μας και μήνυμα αποδοχής στο σύντροφό μας.

Ξαπλώστε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Ερεθίστε ο ένας τον άλλο με ερωτικά παιχνίδια. Φιληθείτε, γλιστρήστε ο ένας πάνω στον άλλο, αφήστε τη φωτιά της έξαψης να φουντώσει.
Εστιάστε την αναπνοή σας στα σημεία του σώματος που νιώθετε καλά. Έτσι, η ευχάριστη αίσθηση θα ενισχυθεί και θα εξαπλωθεί. Είναι σαν να επρόκειτο να πάρετε το ερέθισμα και να το μεταφέρετε σε όλο το σώμα σας. Αναπνέετε βαθιά.
Καθώς η αναπνοή και η ηδονή βαθαίνουν, αφήστε το σώμα σας να ανταποκριθεί μέσω της κίνησης. Το αντανακλαστικό του οργα­σμού βασίζεται σε μια σειρά ηδονικών και έντονα ερεθιστικών κινήσε­ων κατά τις οποίες η λεκάνη πηγαινοέρχεται μπρος-πίσω... Δοκιμά­στε το συνειδητά.

Η σεξουαλική αίσθηση αυξάνεται αν, καθώς αναπνέετε βαθιά και κουνάτε τη λεκάνη σας, σφίγγετε και χαλαρώνετε τους σεξουαλικούς μυς. Κάντε το με φυσικότητα, χωρίς να πιέζεστε, και με παιχνιδιάρικη διάθεση. Δεν προσπαθείτε να εφαρμόσετε κάποια μέθοδο. Απλά, ανακαλύπτετε τρόπους να εγκαταλείψετε το νου και να απλώσετε την ηδονή σε όλο το σώμα.
Αφήστε να εκδηλωθεί ο ξέφρενος εαυτός σας: γρυλίστε σαν ζώο, πείτε βρώμικες κουβέντες, περιγράψτε πώς νιώθετε, φωνάξτε ό,τι θέλετε, δείξτε το σώμα και το φύλο σας, νιώστε περήφανοι και δυνατοί για το ποιοι είστε και το πώς αισθάνεστε.


Σύντηξη: Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Αγάπης και του Πάθους
Κρατήστε για λίγο ο ένας τον άλλο χωρίς να κάνετε τίποτα. Φανταστείτε τη σεξουαλική έξαψη που νιώθετε σαν μια πηγή που ανεβαίνει στο στήθος και γεμίζει την καρδιά σας με ευχαρίστηση. Φανταστείτε πως είστε ρεύμα ενέργειας που κυλάει. Χαλαρώστε και αφεθείτε στα γεμάτα αγάπη χάδια του/της συντρόφου σας. Επιτρέψτε στην καρδιά σας να εμπιστευθεί, εδώ και τώρα, την αγάπη σας. Δώστε εσείς πρώτοι στον εαυτό σας την αγάπη που θέλετε να πάρετε. Σας αγα­πούν. Όσο περισσότερο εκτιμάτε τον εαυτό σας τόσο καταλαβαίνετε πως αξίζετε να σας αγαπούν, όσο και να μοιράζεστε την αγάπη. Ξε­κουραστείτε γνωρίζοντας πως αυτή η στιγμή είναι η δημιουργία σας, το δώρο του ενός προς τον άλλο. Νιώστε την ολοκλήρωση, την τε­λειότητα. Αφήστε όλους τους στόχους, τις κατευθύνσεις, τις προσδοκίες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να δέχεστε. Εκείνον. Εκείνη. Εδώ. Έξοχο!


Αλήθεια: Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Δημιουργικότητας
Τώρα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε πλήρη συναίσθηση και να αναλάβετε την ευθύνη γι’ αυτά που θέλετε. Αναρωτηθείτε: «Μου αρέσει έτσι όπως με αγγίζει το ταίρι μου; Νιώθω υπέροχα; Ή μή­πως το θέλω πιο βαθιά, πιο δυνατά, πιο αργά, κάπως αλλιώς;» Ζητήστε το από το ταίρι σας. Ζητήστε το με αγάπη. Αν δεν θέλετε να μιλήσετε, πάρτε το χέρι του/της συντρόφου σας και βάλτε το εκεί που θέλετε. Αν νιώθετε καλά, πείτε το, εκφράστε την εκτίμησή σας: «Α, ναι, έτσι, συνέχισε». Αν κάποιος έχει φόβους, αγωνίες, ή συναι­σθήματα που δεν έχει εκφράσει για την ερωτική πράξη, τώρα είναι η ώρα να τα πει, να τα τιμήσει και να τα αφήσει. Αποφύγετε να ταυτι­στείτε με τις δυσκολίες ή τα συναισθήματα ενοχής που μπορεί να τρέ­φει το ταίρι σας γι ’ αυτά («Εγώ φταίω», «Γιατί μένει πάντα ανικα­νοποίητος/η;» Ακούστε στη σιωπή. Καθρεφτίστε με αγάπη και κατανόηση στο ταίρι σας τα συναισθήματά του και πείτε: «Καταλαβαίνω πώς αισθάνεσαι, δεν πειράζει. Είμαι εδώ και θα σε βοηθήσω να το περάσουμε μαζί».


Φανταστείτε: Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Ενόρασης
Αποκτήστε συναίσθηση του εσωτερικού διαλόγου που κάνετε με τον εαυτό σας, των σκέψεων, των εικόνων και των φαντασιώσεών σας. Δεχτείτε τα όλα σαν θετική ενίσχυση της εμπειρίας που ζείτε. Ξεκα­θαρίστε το εξής: αν εμπλακείτε σε αρνητικές επικρίσεις, θα υποσκά­ψετε την εμπειρία σας. Απλά, δείτε τα να έρχονται, πείτε: «το επό­μενο», και αφήστε τα να φύγουν. Προσέξτε τις ιδέες, τις εικόνες, τις σκέψεις ή τις εμπνεύσεις που έρχονται καθώς κάνετε έρωτα. Μπορεί, πράγματι, να δείτε την ενέργειά σας να γίνεται χρώματα, να παίρνει τη μορφή συμβόλων ή ακόμα και φαντασιώσεων. Θυμηθείτε να εστιάζετε την προσοχή σας στα τσάκρα σας και, με την αναπνοή σας, να στέλνετε φως και αγάπη σε κάθε κέντρο.


Επεκταθείτε πέρα από τα Όρια του Σώματος: Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Φώτισης
Τώρα εξερευνήστε τις δυνατότητες μεταμόρφωσης και τελειοποίησης της σύνδεσης που έχετε αναπτύξει. Ξαπλώστε πρόσωπο με πρόσωπο και ανταλλάξτε αναπνοές. 0 ένας εκπνέει, ο άλλος αναπνέει. Κάντε το με το στόμα, απαλά, βαθιά, αργά. Εναρμονίζετε τις αναπνοές σας, βρίσκετε έναν κοινό ρυθμό. Όταν μετά από λίγο νιώσετε άνετα με αυτή την ανταλλαγή, ενδέχεται να νιώσετε πως λιώνετε και εξα­φανίζεστε σαν να είσαστε ένα συμπαγές σώμα, και το μόνο που απο­μένει είναι η ανάσα του Πνεύματος. 
Καθώς εισπνέετε, τραβήξτε τη σεξουαλική σας ενέργεια, την ηδονή και την έξαψη που νιώθετε προς τα μέσα, προς την κοιλιά, την καρδιά, το λαιμό. Όταν εκπνέετε, φα­νταστείτε τη σαν μια πηγή που αναβλύζει προς τα έξω μέσω της κο­ρυφής της κεφαλής. Αυτός είναι ένας όμορφος και διασκεδαστικός τρόπος για να καθαρίζετε τα τσάκρα και να συνδέετε το φύλο με το πνεύμα. Κλείστε τη συνάντηση ξαπλώνοντας ήσυχα ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, χαλαρώστε, αφεθείτε, μην κάνετε τίποτα, λιώ­στε. Νιώστε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση γι’ αυτή τη στιγμή.

Κλείσιμο
Άνδρες: Προτού απομακρυνθείτε, ρωτήστε το ταίρι σας: «Μπο­ρώ, τώρα, να αφήσω τον υπέροχο κήπο σου;» Εκείνη μπορεί να πει: «Όχι ακόμα, ας μείνουμε λίγο ακόμα ο ένας μέσα στον άλλο, ας χαλαρώσουμε και ας μείνουμε έτσι διαλυμένοι ο ένας στον άλλο για πέντε λεπτά ακόμα». 
Γυναίκες: Κι εσείς μπορείτε να βρείτε ποιητικά λόγια για να εκφράσετε την επιθυμία σας να κλείσετε τη συνάντηση.

Άνδρες: Όταν αφήσετε τον κήπο, «κλείστε την πόρτα»: Ακουμπήστε με ευγένεια για μερικά λεπτά το χέρι σας στο ερωτικό λου­λούδι της συντρόφου σας. Έτσι, θα τη βοηθήσετε να ολοκληρώσει τη σύνθεση, να κλείσει τις ψυχικές και σωματικές της πύλες και να νιώ­σει ολοκληρωμένη. 
Γυναίκες: Αγγίξτε ευγενικά το πέος του, σαν ένα ανεπαίσθητο μήνυμα αναγνώρισης. 
Κοιταχτείτε στα μάτια και πείτε: «Σε ευχαριστώ. Ήταν υπέροχα!»

Για λίγη ώρα μην κάνετε τίποτα — απλά, χαλαρώστε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Τελειώστε με το Χαιρετισμό της Καρδιάς. Ευχαριστήστε ο ένας τον άλλο για την ηδονή που έδωσε και έλαβε.

Ίσως θέλετε ή δεν θέλετε να ολοκληρώσετε την ανταλλαγή με ανατροφοδότηση: Τι ανακαλύψατε; Πώς νιώσατε; Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή; Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή; Η ανατροφοδότηση είναι εξαιρετικός τρόπος να συνθέσετε μια εμπειρία και να μάθετε για τη σεξουαλική λειτουργία και τις σεξουαλικές αντιδράσεις του άλλου.


Υποδείξεις
Μην ξεχνάτε πως το τελετουργικό της ερωτικής πράξης είναι μια λεπτή πρόκληση. Είναι σημαντικό να μην «κρίνουμε» την εμπειρία σύμφωνα με κάποια ιδανικά κριτήρια για το «τέλειο τελετουργικό» και την «τέλεια επίδοση». Συμβαίνει αυτό που συμβαίνει. Αυτό είναι όλο. Και είναι ένα υπέροχο μάθημα!
Εκφράστε τα συναισθήματά σας με θετικό τρόπο. Αποφύγετε τα αρ­νητικά λόγια, τις επικρίσεις ή τις αναφορές σε άλλον εραστή ή ερωμένη όσο είστε μαζί και, κυρίως, όταν είστε μέσα ο ένας στον άλλο. Διαφορε­τικά, το σεξουαλικό κέντρο σας θα γεμίσει με συναισθήματα φόβου, αγωνίας ή πόνου που μπορεί να προκαλέσουν ασυνείδητες, ενοχλητικές ή και τρομακτικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Μάθετε από τις δυσκολίες σας. Κανένα τελετουργικό δεν είναι τέ­λειο. Κάποια κομμάτια είναι θεϊκά, και κάποια άλλα μπορεί να σας δυσκολέψουν. Όταν νιώσετε καλά μ’ αυτό, θα είστε έτοιμοι να αφεθείτε στο μέγιστο εκστατικό δυναμικό που έχετε μέσα σας.

Επιτρέψτε την έκπληξη. Συμπεριλάβετε στην ερωτική πράξη κάτι απρόσμενο. Για παράδειγμα, στρώστε στο πάτωμα μια κουβέρτα και φάτε γυμνοί. Καλύψτε το ταίρι σας με λιωμένη σοκολάτα και γλείψ­τε τον/την. Ανάψτε το τζάκι και χαϊδέψτε το ταίρι σας με φτερά πα­γωνιού ή στρουθοκαμήλου.

Γίνετε ερωτικοί στην καθημερινή σας ζωή. Αφήστε τον ερωτισμό του φύλου σας να αποτελέσει την ουσία της ζωής σας. Να κυριεύσει τον τρόπο που τρώτε, που μιλάτε, που αγγίζετε τον άλλο, που μιλά­τε στο τηλέφωνο, κ.λπ.


Καλλιεργήστε την αμοιβαιότητα. 
Η σεξουαλική έκσταση είναι μια συνδημιουργία που συντελείται ανάμεσα σε συντρόφους που αξίζουν εξίσου την υψηλότερη και πιο εκστατική σεξουαλική εμπειρία που μπορούν να έχουν. Δώστε στο ταίρι σας όση ηδονή σας δίνει και εκείνος/η. Πείτε «ναι» στην ηδονή. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να πάρει όση ηδονή χρειάζεται.

Το κλειδί της ηδονής είναι να πειράζεις τον άλλο και να μη βιά­ζεσαι. 
Βγάλτε τον οργασμό από τους στόχους σας. Ασχοληθείτε μόνο με τον ερεθισμό που προκαλούν τα ερωτικά χάδια και η ερωτική διέ­γερση. Σταματήστε πια να θέλετε να φτάσετε κάπου, να πετύχετε κάποια σπουδαία επίδοση. Συμφωνήστε ότι θα εστιάσετε στο να απλώσετε τη διέγερση σε όλο σας το σώμα. Χαϊδέψτε με ένταση τις ερωτογενείς ζώνες τού/της συντρόφου σας (ή τις δικές σας), και μετά πειράξτε τον/την. Απομακρυνθείτε. Τρίψτε όλο το σώμα, σαν να απλώνατε την έξαψη σε όλο το δέρμα. Συνεχίστε τα ερωτικά πειράγ­ματα μεταξύ σας έως ότου νιώσετε την ερωτική επιθυμία να σας τρελαίνει. Χαλαρώστε έως ότου μπορέσετε να διαχειριστείτε πιο έντονη διέγερση για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα.