Translate

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Διαλογιστικό Tαξίδι στο Σπίτι των Τσάκρα

«0 καλύτερος φίλος σας έχτισε καινούργιο σπίτι και σας καλεί να τον επισκεφτείτε. Μπαίνετε στο «Σπίτι των Τσάκρα», αφού προηγουμένως διασχίσετε ένα μακρύ διάδρομο. Στους χωμάτι­νους τοίχους κρέμονται φωτογραφίες του φίλου σας από την εποχή που ήταν μικρό παιδί, των μελών της οικογένειάς του και των προ­γόνων του. Κοιτάζετε τις φωτογραφίες και νιώθετε να συνδέεστε με την καταγωγή και τις ρίζες του.


Ο διάδρομος οδηγεί στο υπνοδωμάτιο. Είναι ένας αισθησιακός χώρος, διακοσμημένος με κόκκινα μεταξωτά που δημιουργούν ερωτι­κή ατμόσφαιρα. Ο φίλος σας σας δείχνει το κρεβάτι και λέει: «Αυτό το μέρος το ονομάζουμε Ρίζα της Δημιουργίας, γιατί κάθε φορά που κάνουμε έρωτα νιώθουμε δημιουργικοί και ανανεωμένοι». Αυτός εί­ναι ο ναός του πρώτου τσάκρα, του κέντρου της σεξουαλικότητας, όπου το φύλο σάς συνδέει με τη γη, τις ρίζες της ζωής και την κατα­γωγή σας.


Φωνές σάς καλούν στον κήπο. Εκεί βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που παίζουν γύρω από μια πισίνα. Στον κήπο υπάρ­χει ένα τραπέζι γεμάτο φρούτα, ψωμιά και λαχανικά. Το νερό της πισίνας σάς προσκαλεί. Είναι ζεστό και δημιουργεί χαρούμενη διάθε­ση — σας βοηθάει να συνδεθείτε με τους άλλους σε ένα πιο συναισθη­ματικό επίπεδο. Τα παιδιά τσακώνονται, παίζουν και γελούν. 
Ο φί­λος σας βρίσκεται σε συνεχή κίνηση — φιλάει τη γυναίκα του, κάνει αστεία, βουτάει στην πισίνα, πετάει στα παιδιά την μπάλα. Η γυναί­κα του προσέχει τα πάντα και φροντίζει ώστε όλοι να είναι ευχαρι­στημένοι. Εδώ βρίσκεται το πεδίο του δεύτερου τσάκρα, το κέντρο της κοιλιάς. Εδώ η ζωή βιώνεται ως ενέργεια σε κίνηση, συγκινή­σεις, πέψη, αφομοίωση και ισορροπία.


Τώρα ο φίλος σας, σας οδηγεί στο γραφείο του. Είναι ο τόπος όπου φαίνεται, πεντακάθαρα, η δύναμή του, με ένα μεγάλο, στιβαρό γραφείο και τολμηρά γεωμετρικά σχήματα στους τοίχους. Ένα ανοι­χτό παράθυρο αφήνει τον ήλιο να χυθεί άπλετος στο χώρο και, συγ­χρόνως, αποκαλύπτει μια εντυπωσιακή θέα στους λόφους. 
Εδώ ο φί­λος σας εργάζεται, σκέφτεται, δημιουργεί, κάνει σχέδια, βγάζει χρή­ματα και κατευθύνει τις ιδέες του προς τον κόσμο. Βρίσκεστε στο ναό του τρίτου τσάκρα, στο ηλιακό κέντρο, τον τόπο της αυτοενδυνάμω­σης, της θέλησης, της ηγεσίας και των επιτευγμάτων, όπου ενσαρκω­νόμαστε στον κόσμο μέσω της δράσης.


Ο φίλος σας σας καλεί: «Έλα», λέει, «θα σου δείξω την καρδιά του σπιτιού μας». Σας οδηγεί στον ημιώροφο και ανοίγει μια πόρτα. Μπροστά σας βρίσκεται ένα ευρύχωρο οικογενειακό δωμάτιο. Εδώ υπάρχουν μεγάλοι καναπέδες και πάνω τους σκόρπια μαλακά μαξι­λάρια. Τους τοίχους ζεσταίνει ένα απαλό φως που χύνεται μέσα από χρωματιστά τζάμια. Εδώ ο φίλος σας εγκαταλείπει τις έγνοιες της δουλειάς, των κοσμικών υποχρεώσεων και συναντά τη γυναίκα και τα παιδιά του για να μοιραστεί μαζί τους στιγμές αγάπης. Είναι ο χώρος του τέταρτου τσάκρα, ο παλμός της ζωής, όπου η αγάπη φρο­ντίζει και μεταμορφώνει τα ενεργειακά δυναμικά των τριών πρώτων τσάκρα.


Τώρα ο φίλος σας, σας οδηγεί σε ένα δωμάτιο γεμάτο με μουσικά όργανα. Εκείνος παίρνει μια κιθάρα, κι εσείς ένα τύμπανο. Μαζί παίζετε μουσική, τραγουδάτε και γελάτε, αυτοσχεδιάζετε όμορφες αρμονίες. 
Ρίγη συγκίνησης σας διαπερνούν καθώς η μουσική ξεχύνε­ται από μέσα σας σαν υγρό μέλι. 
Εδώ είναι ο ναός του πέμπτου τσά­κρα, το τραγούδι της ψυχής, όπου δημιουργείτε, αυτοσχεδιάζετε, χο­ρεύετε και εκφράζετε την αλήθεια σας.



Τώρα ανεβαίνετε σε μια ελικοειδή σκάλα και μπαίνετε σε ένα απλό δωμάτιο. Εκεί γονατίζετε μπροστά σε ένα χαμηλό τραπέζι που είναι καλυμμένο με λουλούδια και κεριά. Αναπνέετε βαθιά, κάθεστε γαλήνια και λούζεστε στο καθαρό φως του χώρου. Ήσυχα όπως κά­θεστε, νιώθετε να βγαίνουν από μέσα σας ιδέες σχετικά με ένα πρό­βλημα που σας απασχολεί από καιρό. 
Μέσα σε αυτή την απλότητα, η οπτική σας μεταβάλλεται συνολικά. Τώρα γνωρίζετε τι να κάνετε. Αυτό είναι το βασίλειο του έκτου τσάκρα, το κέντρο του τρίτου ματι­ού, όπου καθετί γίνεται αντιληπτό μέσω των διαισθητικών δυνάμεων της έμπνευσης και της φαντασίας.


Τέλος, ο φίλος σας, σας παίρνει στο ρετιρέ, ένα χώρο με μόνη στέ­γη τον ουρανό. Κοιτάτε γύρω σας το ύπαιθρο. Έχετε θέα τριακοσίων εξήντα μοιρών. Βλέπετε τους δρόμους, τα σπίτια, τα ρυάκια, τα βουνά να χάνονται στον ορίζοντα και στον ουρανό. Όλα μοιάζουν να συνδέονται μεταξύ τους ως μέρη ενός όλου. Νιώθετε τη θέση σας σαν ένα σύνδεσμο σε μια μεγάλη αλυσίδα. Νιώθετε ευγνωμοσύνη. 
Χαλα­ρώνετε σε μια αίσθηση ευδαιμονίας που δημιουργεί η αίσθηση ότι εί­στε απλά αυτός που είστε, σε ειρήνη με τον κόσμο. Αυτό είναι το όραμα του έβδομου τσάκρα, του κέντρου που βρίσκεται στην κορυφή της κεφαλής, όπου παραδίνεστε και συγχωνεύεστε με την Πηγή σας και νιώθετε ένα με το σύμπαν.

Αυτό που σας προξενεί θαυμασμό και κατάπληξη σ’ αυτό το σπίτι είναι η ευκολία με την οποία κάθε δωμάτιο οδηγεί σε κάποιο άλλο, καθώς επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εμπόδια και ακαταστα­σία. Κάθε χώρος εκφράζει τέλεια το νόημα και τη λειτουργία του και, με την παρουσία του, κάνει τον επόμενο πιο ισχυρό. Καθώς ρέε­τε από τον ένα χώρο στον άλλο, νιώθετε πιο δυνατός/ή, με αυξημένη εγρήγορση και ενέργεια. 

Το ταξίδι σας στο Σπίτι των Τσάκρα συνε­χίζει να σας δονεί για πολύ καιρό αφότου φύγετε. Πώς θα μπορούσα­τε να τελειοποιήσετε το δικό σας χώρο κατοικίας σύμφωνα με αυτές τις απλές και συνάμα μαγικές αρχές;»

Carolyn Myss