Translate

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ερωτογενείς Ζώνες

Η ύψιστη ερωτογενής ζώνη είναι ο ανθρώπινος νους. Οι σκέψεις και  τα συναισθήματα που παράγει ο νους, διαμέσου του υποθά­λαμου και των νευρικών καταλήξεων, ενεργοποιούν τις ερωτογόνες ζώνες, οι οποίες συνδέονται με τα ανάλογα ψυχικά κέντρα. Και αντίστροφα όμως, μέσα από τα ψυχικά κέντρα και τις ερωτογόνες ζώνες, ενεργοποιούνται συναισθήματα και σκέψεις του νου. 

Οι ερωτογόνες ζώνες είναι οι ακόλουθες: ο αυχένας, η πλάτη και η σπονδυλική στήλη, τα αυτιά, οι οπές της μύτης, τα χείλη, τα στήθη, οι θηλές, ο ομφαλός, τα γεννητικά όργανα, οι προσαγωγοί, ο πρωκτός, το πίσω μέρος των γλουτών, το κέντρο της παλάμης, τα μικρά δάχτυλα των χεριών, οι αντίχειρες, το  μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και τα πέλματα. Το πάνω χείλος, ιδιαίτερα για τη γυναίκα, είναι η ερωτογόνος ζώνη που έχει άμε­ση σχέση με τα γεννητικά της όργανα. Ένα ενεργειακό κανάλι συνδέει το πάνω χείλος της γυναίκας με την κλειτορίδα της. 

Για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση, μπορούμε να ερεθίσουμε τις ερωτογόνες ζώνες με μια συγκεκριμένη σειρά και με κάθε μέσο, το οποίο βρίσκει ευχάριστο ο αποδέκτης. Η σειρά που μπορεί να ακολουθείται είναι η εξής: τα αυτιά, η οπή των αυτιών, το στόμα και τα χείλη, ο αυχένας, τα στήθη, η πλάτη, η πλάτη χαμηλά, ο ομφαλός και τέλος τα γεννητικά όργανα.

Μια άλλη ταντρική παράδοση μάς λέει ότι το πάθος εδρεύει στο γυναικείο κορμί, ανάλογα με το σεληνιακό κύκλο, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και επιστημονικά. Η επίφυση και η υπόφυση, αυτοί οι δύο πολύ σημαντικοί αδένες στο κρανίο που συνδέονται με το έκτο και το έβδομο τσάκρα, εκλύουν λεπτές ουσίες. Ιδιαίτερα, η επίφυση ενεργοποιείται από το φως και m σεληνιακό κύκλο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζει όλο το σύστημα της χημείας στο σώμα της γυναίκας.

Το ερωτικό πάθος αφυπνίζεται ως εξής:
Την πρώτη μέρα στο σκοτεινό μισό του σεληνιακού μήνα, αφυπνίζεται στο κεφάλι και στα μαλλιά, τη δεύτερη στο αριστερό μάτι, την τρίτη στο κάτω χείλος, την τέταρτη στο αριστερό μάγουλο, την πέμπτη μέρα στο λαιμό, την έκτη στην αριστερή πλευρά, την έβδομη στο αριστερό στήθος, την όγδοη στο μέσο του στήθους, την ένατη στον ομφαλό, τη δέκατη στον άνω αριστερό γλουτό, την ενδέκατη στο γυναικείο σεξουαλικό όργανο, τη δωδέκατη στον αριστερό μηρό, τη δέκατη τρίτη στο αριστερό γόνατο, τη δέκατη τέταρτη στο αριστερό πόδι, τη δέκατη πέμπτη στο αριστερό δάχτυλο. 
Κατά το φωτεινό μισό του σεληνιακού μήνα αφυπνίζεται η δεξιά πλευρά. Τη δέκατη πέμπτη μέρα στο κεφάλι και στα μαλλιά, τη δέκατη τέταρτη στο δεξί μάτι, τη δέκατη τρίτη στο κάτω χείλος, τη δωδέκατη στο δεξί μάγουλο, την ενδέκατη στο λαιμό, τη δέκατη στη δεξιά πλευρά, την ένατη στο δεξιό στήθος, την όγδοη στο μέσο του στήθους, την έβδομη στον ομφαλό, την έκτη στο δεξιό γλουτό, την πέμπτη στο γεννητικό όργανο της γυναίκας, την τέταρτη στο δεξιό μηρό, την τρίτη στο δεξί γόνατο, τη δεύ­τερη στο δεξί πόδι και την πρώτη στο δεξί μεγάλο δάχτυλο.

Σεξουαλική Αλχημεία
Μιχαήλ Καρπαθίου