Translate

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Θα πρέπει να ξεχάσετε όλα όσα έχετε μάθει για το sex

Ερώτηση: Παρ’ όλο που συνεχώς μας λέτε να απολαμβάνουμε το σεξ και να διασκεδάζουμε, συχνά διαπιστώνω ότι νιώθω πολύ σοβαρός και όχι ιδιαίτερα ζωντανός όταν κάνω σεξ. Κατά κάποιον τρόπο φοβάμαι να περάσω καλά. Δεν το καταλαβαίνω. Μπορείτε να το εξηγήσετε;

Osho: Όλοι το καταλαβαίνουν, ανάμεσά τους και εσείς. Φταίνε αυτά που σας έχουν διδάξει. Σας έχουν πει τόσες πολλές φορές ότι το σεξ είναι αμαρτία, ώστε, όποτε κάνετε έρωτα, αυτές οι διδαχές μπαίνουν αμέσως ανάμεσα σε εσάς και το ταίρι σας. Αρχίζετε να νιώθετε ένοχος και σοβαρός.

Αρχίζετε να σκέφτεστε, «Τί κάνω; Κάνω κάτι ενάντια στον Ιησού, ενάντια στον Βούδα, ενάντια στον Κομφούκιο»
Κάνετε κάτι ενάντια σε όλες τις μεγάλες θρησκευτικές μορ­φές του κόσμου. Είστε μόνος, ένα μικροσκοπικό, μικρό ανθρώπινο ον, και πηγαίνετε ενάντια σε όλη την ιστορία χιλιάδων προφητών και μεσσιών όλων των χωρών, όλων των εθνών. Εί­ναι φυσικό να γίνεστε σοβαρός, και η σοβαρότητά σας σάς κά­νει να νιώθετε νεκρός.

Η σοβαρότητα ανήκει στους νεκρούς. Έχετε δει ποτέ κάποιον νεκρό να γελάει; Ή ακόμη και να χαμογελάει; Το γέλιο ανήκει στη ζωή· η σοβαρότητα είναι μέρος του θανάτου. Το ζωντανό άτομο είναι πάντα παιχνιδιάρικο, όχι σο­βαρό. 

Η ερωτική πράξη δεν είναι τίποτε άλλο από χαρά. Σας έχουν πει ότι είναι αμαρτία, κι εγώ σας λέω ότι είναι χαρά. Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, ώστε σαστίζετε. Δεν είναι αμαρτία. Αν ήταν αμαρτία, η ύπαρξη θα σας είχε δημιουργήσει χωρίς γεννητικά όργανα. 
Σε τί εξυπηρετούν; Η φύση θα είχε βρει άλλο τρόπο για να γεννιούνται παιδιά. Αν η ύπαρξη ήθελε να είναι το σεξ αμαρτία, θα σας είχε δώ­σει κάποιον άλλο τρόπο για να δημιουργείτε παιδιά. Η ύπαρξη δεν είναι ενάντια στο σεξ. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν αφο­ρά μόνο την ανθρωπότητα. 

Οι άγιοί σας εκτιμούν τα λουλούδια - είναι αδαείς, δεν ξέρουν τι κάνουν. Εκτιμούν το σεξ, επειδή αυτό το λουλούδι δεν υπάρχει για να το εκτιμούν οι άγιοι, δεν έχει καμία σχέση με τους αγίους. Με αγίους ή χωρίς, με ποιητές ή χωρίς, το λουλούδι έχει σπόρους. Και στα φυτά υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά μέρη. Φυσικά, αυτά τα μέρη δεν μπορούν να περπατήσουν και να αγκαλιαστούν και να κάνουν έρωτα, πράγμα που θα ήταν πολύ πιο ευχάριστο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν πεταλούδες για να μεταφέρουν το σπέρμα τους στα θηλυκά ωάρια, και να το αφήσουν εκεί με τα ωάρια. Αυτά τα λουλούδια είναι πολύ σε­ξουαλικά.
Γιατί είναι τόσο πολύχρωμα; Και γιατί υπάρχει τόσο άρω­μα; Δεν είναι για εσάς. Το άρωμα είναι για να προσελκύει τις πεταλούδες και τις μέλισσες. Τα χρώματα είναι για να προσελ­κύουν. Αν ήταν άχρωμα, χωρίς άρωμα, τότε καμία πεταλού­δα, καμία μέλισσα δεν θα ήταν τόσο χαζή ώστε να έρθει κοντά τους. Πρέπει να δημιουργήσουν μια μαγνητική δύναμη για να έρθουν. Αυτό είναι ένα σεξουαλικό φαινόμενο. Τα πουλιά, τα ζώα, ολόκληρη η ύπαρξη εξαρτάται από το σεξ για να γεννηθεί η ζωή.

Οι θρησκείες σας είναι ενάντια στην ύπαρξη. Σας λένε ότι το σεξ είναι αμαρτία, και η αγαμία είναι αρετή. Και όλοι γνωρίζουν τι είδους αγαμία λαμβάνει χώρα στα μοναστήρια, τί εί­δους αγαμία τηρούν οι επίσκοποι και οι ιερείς.
Μόλις προχθές έλαβα την πληροφορία ότι ένας Χριστιανός ιερέας είχε φυλακιστεί για ενάμισι χρόνο επειδή στον άμβωνα κήρυττε την αγαμία, ενώ έκανε έρωτα με ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι. Κι άλλα αγόρια έδωσαν την πληροφορία ότι έκανε το ίδιο και σε εκείνα. Αυτοί οι άνθρωποι θα μιλάνε για αγαμία, και θα σας οδηγήσουν στην τρέλα- έχουν οδηγήσει όλη την ανθρωπότητα στην τρέλα.
Γι’ αυτό λέω ότι το σεξ είναι παιχνίδι, είναι χαρά. Δεν μπο­ρείτε να αποδεχτείτε την ιδέα της χαράς επειδή έχετε μάθει ότι είναι αμαρτία. Το άλμα από την αμαρτία στη χαρά είναι τερά­στιο! Τι να κάνω όμως; Είναι χαρά.

Θα πρέπει να ξεχάσετε όλα όσα έχετε μάθει. Και δεν θα χά­σετε, θα κερδίσετε αν εγκαταλείψετε την ιδέα της αμαρτίας. Παρ’ όλο που ξέρετε ότι είναι αμαρτία και ξέρετε ότι η αγαμία είναι αρετή, εξακολουθείτε να κάνετε έρωτα. Τι δείχνει αυτό; Δείχνει ότι αυτές οι ιδέες δεν μπορούν να εμποδίσουν τη φύση σας, αλλά μπορούν να σκοτεινιάσουν το μυαλό σας. Όταν κά­νετε έρωτα το μυαλό σας σκοτεινιάζει από όλες αυτές τις ιδέες.

Οι ιερείς δεν έχουν καταφέρει να καταργήσουν το σεξ από τον κόσμο, όμως το έχουν δηλητηριάσει. Ένας άνδρας και μια γυναίκα είναι σε μια διχασμένη κατάσταση όταν κάνουν έρω­τα. Τα μυαλά τους σκοτεινιάζουν από διάφορα είδη θεολογιών που πηγαίνουν ενάντια στο σεξ, και τα σώματά τους κάνουν έρωτα. Δεν είναι τελείως εκεί. Δεν είναι ψυχολογική ασθένεια το γεγονός ότι οι άνδρες υπο­φέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση. 
Είναι μια θρησκευτική ασθένεια, επειδή το μυαλό φοβάται τόσο πολύ ότι διαπράττετε μια αμαρτία, ώστε κάνετε γρήγορα! Διαπράξτε τη σύντομα και τελειώστε! Τα εύσημα πηγαίνουν στον Ιησού, τον Μωάμεθ, τον Μαχαβίρα. Δεν μπορείτε να πάρετε τα εύσημα για πρόωρη εκσπερμάτωση είναι κάτι πολύ θρησκευτικό. Δεν καταφέρατε να μείνετε άγαμος, η φύση σάς ανάγκασε. Δεν μπορείτε να κάνετε έρωτα με χαρά, με παιχνίδι, επειδή το μυαλό σάς ενοχλεί συνεχώς και από τις δύο πλευρές, λέγοντάς σας ότι αυτό είναι λάθος.

Θα πρέπει να γυρίσετε σε ταινία εσάς να κάνετε έρωτα με τη γυναίκα σας ή με την κοπέλα σας, και μια στο τόσο να βλέ­πετε την ταινία. Θα ξαφνιαστείτε όταν δείτε ότι το πρόσωπό σας δείχνει να ντρέπεται πολύ. Μοιάζετε να βιάζεστε πολύ. Μοιάζετε σαν να το κάνετε αναγκαστικά, λες και κάποιος κρατάει ένα πιστόλι πίσω σας: «Κάνε έρωτα, διαφορετικά...» Και κοιτάξτε το πρόσωπο της γυναίκας: μοιάζει να παθαίνει κρίση, το πρόσωπο της είναι παραμορφωμένο. Αυτό δεν είναι οργα­σμός, αυτό είναι καθαρή ανοησία.
Η γυναίκα πιστεύει ότι είστε ένας βρωμιάρης γέρος. Επειδή είναι γυναίκα σας, είναι καθήκον της· έτσι εκπληρώνει το κα­θήκον της γνωρίζοντας πολύ καλά ότι είναι αμαρτία. Πώς μπο­ρεί να έρθει η γυναίκα σε οργασμό; Δεν είναι εκεί. Είναι ξα­πλωμένη στο κρεβάτι σχεδόν σαν πτώμα. Και κανένας άνδρας δεν θέλει να είναι η γυναίκα του πολύ δραστήρια, επειδή τότε δεν είναι κυρία.
Κυρία σημαίνει απάθεια, γαλήνια, σιωπηλή, νεκρή «Κά­ντε αυτό που πρέπει και τελειώστε». 

Βιάζεστε τόσο, και το μυαλό σας είναι τόσο προβληματισμένο, ώστε ούτε εσείς μπο­ρείτε να έχετε οργασμό. Η απλή εκσπερμάτιση δεν είναι ορ­γασμός. Είναι μια καθαρή σπατάλη ενέργειας.
Και η γυναίκα έχει διαφορετικό ρυθμό. Στη φύση, το αρ­σενικό και το θηλυκό έχουν τον ίδιο ρυθμό. Φτάνουν στην οργασμική κατάσταση ταυτόχρονα, επειδή τα ζώα δεν έχουν ακούσει ότι είναι αμαρτία να κάνεις έρωτα, γι’ αυτό δεν βιά­ζονται.

Το μυαλό σας πηγαίνει ενάντια σε αυτό που κάνετε, σας τραβάει - βιάζεστε. Και η γυναίκα έχει αργό ρυθμό. Είναι ένας πολύ πιο ευαίσθητος μηχανισμός, και όλο της το σώμα είναι ερωτικό. Ο άνδρας είναι φτωχός με αυτόν τον τρόπο. Μόνο τα γεννητικά του όργανα είναι ερωτικά- ολόκληρο το σώμα είναι απλά συνδεδεμένο με τα γεννητικά όργανα για να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Όμως ολόκληρο το σώμα της γυναίκας είναι ερωτικό. Όπως είναι φυσικό το σώμα της γυναίκας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αρχίσει να δονείται με χαρά, να αρχίσει να νιώθει τη ζεστασιά. Μέχρι να αρχίσει εκείνη να νιώθει κάτι, ο άνδρας ροχαλίζει. Έχει τελειώσει τη δουλειά, ο φάκελος έκλεισε, έπε­σε για ύπνο - και όχι μόνο αυτό, ροχαλίζει. Πολλές γυναίκες μού έχουν πει ότι αφού κάνουν έρωτα κλαίνε. Ποιά δεν θα έκλαιγε με ένα τέτοιο άνδρα; Η γυναίκα δεν έχει φτάσει σε ορ­γασμό, και ο άνδρας έχει τελειώσει.

Εξαιτίας των θρησκευτικών σας διδασκαλιών, το σεξ έχει γίνει για τον άνδρα ένα είδος υπνωτικού χαπιού. Καθώς είναι χαλαρός, και η ενέργεια έχει φύγει, δεν έχει άλλη ενέργεια για το μυαλό, έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί και να σας κρατήσει ξύπνιο - αποκοιμιέστε. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του σεξ. Υπνωτικό χάπι; Μπορείτε να έχετε όποια μάρκα θέλετε, ό,τι είδος θέλετε - η γυναίκα δεν είναι αναγκαία. Αυτό είναι προσβλητικό, να κάνετε τη γυναίκα το υπνωτικό σας χάπι.

Στην Ινδία, ίσως το 98 τοις εκατό των γυναικών δεν ξέρει τι είναι ο οργασμός. Στη γλώσσα Χιντουστάνι δεν υπάρχει λέξη για τον οργασμό. Στη Δύση μόλις τα τελευταία τριάντα χρό­νια έχει γνωρίσει η γυναίκα το πατρογονικό της δικαίωμα. Όμως το πατρογονικό της δικαίωμα πηγαίνει ενάντια σε όλη την ιουδαϊκή και χριστιανική παράδοση. Αν μια γυναίκα έχει το πατρογονικό δικαίωμα να βιώσει την πιο όμορφη έκσταση, το οργασμικό συναίσθημα, τον εγωισμό να εξαφανίζεται, τον χρόνο να σταματά την απόλυτη σιωπή να την πλημμυρίζει, και τόση πολλή χαρά ώστε δεν μπορεί να τη χωρέσει - αν αυτό εί­ναι το πατρογονικό δικαίωμα της γυναίκας, και είναι, τότε ο άνδρας θα πρέπει να εκπαιδευτεί ξανά.

Πρέπει να μάθει τα προκαταρκτικά -να παίζει με το σώμα της γυναίκας πριν να κάνει έρωτα- έτσι ώστε το σώμα να γίνει ζεστό, να αρχίσει να πάλλεται με ενθουσιασμό. Και όταν νιώ­σει ότι όλο το σώμα είναι έτοιμο, τότε πρέπει να κάνει έρωτα. Και ενώ κάνετε έρωτα, μην κρατάτε τη Βίβλο ανάμεσά σας. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάποιος έρωτα με τη Βίβλο ανάμεσα. Ξεχάστε όλες αυτές τις ανοησίες που σας έχουν πει και σας έχουν επηρεάσει, και κάντε έρωτα με λεπτότητα, αργά.

Θα αποκαλέσετε ηλίθιο κάποιον που πίνει μια κούπα τσάι μονομιάς. Θα κάψει το στόμα του, το τσάι πηγαίνει χαμένο. Δεν ξέρει πώς να πίνει τσάι· πρέπει να το πιει σιγά, σιγά, όχι με μια γουλιά! 

Προχωρήστε αργά. Περιμένετε τη στιγμή που θα είναι και η γυναίκα έτοιμη, και επιτρέψτε στη γυναίκα τη θηλυκή της φύση. Σας παρακαλώ, βγάλτε αυτή την ταμπέλα της κυρίας. Αφήστε την να είναι και εκείνη ενεργή, επειδή αν είναι ενεργή, θα φτάσει νωρίτερα στο σημείο του οργασμού. Αν απλά κείτεται σαν νεκρή δεν μπορείτε να ελπίζετε...
Και να θυμάστε το τρίτο πράγμα: όταν έχει συμβεί ο οργα­σμός και είστε και οι δύο γεμάτοι χαρά, τότε πρέπει να λάβει χώρα και το τελευταίο μέρος - το παιχνίδι μετά το σεξ. Η γυ­ναίκα σάς έχει δώσει τόση χαρά, ο άνδρας σάς έχει δώσει τόση χαρά, ωστόσο χωρίς καν να πείτε ευχαριστώ ο ένας στον άλλο πηγαίνετε για ύπνο, χωρίς ευγνωμοσύνη. Ο μόνος τρόπος για να δείξετε την ευγνωμοσύνη σας είναι να παίξετε ξανά με το σώμα της γυναίκας και να αφήσετε τη γυναίκα να παίξει με το δικό σας σώμα...

Και μην νομίζετε ότι μόνο οι πόρνες είναι ενεργές και μόνο οι πόρνες παίζουν με το σώμα σας. Κάθε γυναίκα θα ήθελε να παίξει με το σώμα σας αλλά φοβάται ότι θα θεωρηθεί πόρνη. Και δεν μπορείτε να δείτε ένα απλό γεγονός, ότι και οι άνδρες που έχουν όμορφες γυναίκες πηγαίνουν στις πόρνες. Για ποιόν λόγο; Επειδή ανάμεσα στις πόρνες δεν υπάρχουν κυρίες.
Όλη αυτή την παράξενη κατάσταση τη δημιούργησαν οι ίδιοι. Η πόρνη είναι πιο ικανοποιητική από οποιαδήποτε σύ­ζυγο, για τον απλό λόγο ότι πληρώνεται για να σας ικανοποι­ήσει πλήρως- είναι επαγγελματίας. Η σύζυγός σας είναι ερα­σιτέχνης, όπως είστε κι εσείς ένας ερασιτέχνης.

Υπάρχουν και αρσενικές πόρνες. Γι’ αυτό μην ανησυχείτε- αν εσείς πάτε σε μια πόρνη, μπορεί να πάει και η γυναίκα σας σε μια πόρνη - σε μια αρσενική πόρνη που της δίνει περισσότερη ικανοποίηση επειδή είναι απλά άνδρας - επαγγελματίας, ικανός, γνωρίζει όλους τους τρόπους για να φέρει μια γυναίκα στην κορύφωση. Όμως αυτό πρέπει να συμβαίνει σε κάθε εραστή!
Η άποψή μου είναι ότι αν το σεξ γίνει χαρά, οι πόρνες θα εξαφανιστούν από τον κόσμο. Δεν είναι ανάγκη να πέσει καμία γυναίκα τόσο χαμηλά ώστε να πουλάει την αγάπη της. Του­λάχιστον αφήστε ένα πράγμα, την αγάπη, έξω από την αγορά, έστω ένα πράγμα που δεν είναι αγαθό. Δεν έχει τιμή επάνω της. Είναι εξαιρετικά πολύτιμο, αλλά δεν έχει τιμή.
Ο άνδρας που πηγαίνει στην πόρνη πέφτει στα ίδια του τα μάτια. Η γυναίκα που λειτουργεί σαν πόρνη κατά βάθος κα­ταδικάζει τον εαυτό της, επειδή πουλάει κάτι που είναι ανε­κτίμητο.

Να θυμάστε όμως, οι ιερείς και οι πόρνες θα εξαφανιστούν μαζί.
Οι ιερείς είναι εκείνοι που ανάγκασαν εκατομμύρια γυναί­κες να γίνουν πόρνες, επειδή δημιούργησαν την ιδέα της αμαρ­τίας στο μυαλό σας. Όλα αυτά τα πράγματα είναι αλληλένδετα. Και πηγαίνω πάντα στη ρίζα. Γι’ αυτό το τονίζω, αφήστε το σεξ να είναι παιχνίδι, χαρά. Και μετά τη εφεύρεση του χαπιού, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για παιδιά. Τώρα είναι τελείως διασκέδαση, χωρίς καμία ευθύνη, χωρίς να ακολουθούν μπε­λάδες. Απολαύστε το! Αφήστε το μυαλό σας στην άκρη. Πείτε στον ιερέα, ο οποίος είναι συνεχώς στο μυαλό σας και σας μιλάει να πάει στον διάβολο. Εσείς κάνετε έρωτα και ο ιερέας παραδίδει το κυριακάτικο κήρυγμά του!

Όχι, η αγάπη είναι ένα τόσο όμορφο φαινόμενο, ώστε πρέ­πει να μάθετε την τέχνη της αγάπης, όπως ακριβώς πρέπει να μάθετε την τέχνη της ζωής.

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, πρέπει να έχετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για τον έρωτα, επειδή είναι ένας ναός. Και όταν μπαίνετε στο δωμάτιο του έρωτα, να αφήνετε τα παπού­τσια σας έξω, καθώς και τα κεφάλια σας· βάλτε τα στα παπούτσια. Και πριν κάνετε έρωτα, κάντε ένα καλό ντους, να είστε καθαροί. Διαλογιστείτε για μερικά λεπτά. Κάντε το μια όμορφη εμπειρία.
Φωτίστε το δωμάτιο όχι με ηλεκτρισμό αλλά με κεριά. Αρωματίστε το όπως γίνεται στους ναούς· κάψτε αρωματικά. Και στο δωμάτιο της ερωτικής σας πράξης, μην κάνετε ποτέ τίποτε άλλο - ούτε τσακωμούς, ούτε καβγάδες. Αν δεν είστε σε καλή διάθεση, τότε είναι καλύτερα να μην μπείτε στο δω­μάτιο της αγάπης.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζετε... Το ίδιο κρεβάτι στο οποίο κοιμάται το ανδρόγυνο, είναι το ίδιο μέρος όπου τσακώνονται, καβγαδίζουν, πετάνε μαξιλάρια ο ένας στον άλλον, και μετά κάνουν και έρωτα. Δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε πράξη, κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα έχει τη δική του δόνηση της αγάπης.

Η αγάπη θα πρέπει να είναι ο μοναδικός σας Θεός. Και με τον Θεό δεν χρειάζεται να είστε σοβαροί. Πρέπει να είστε παιχνιδιάρικοι, χαρούμενοι. Πρέπει απλά να καταλάβετε τί σας συμβαίνει, και αυτή η κατανόηση θα αλλάξει τα πάντα.